Reklama

Reklama

The Devil's Men

  • USA Land of the Minotaur (více)

VOD (1)

Když začnou v řecké vesnici mizet turisté, pustí se místní irský farář otec Roche do vyšetřování satanistického kult, který uctívá obří sochu Minotaura. (Netflix)

Recenze (15)

obitus 

všechny recenze uživatele

V podstate standardni satansky horror, jakych v sedmdesatych letech vznikaly tuny. Raritu z nej dela kombinace zucasnenych zemi, respektive stylu. Distingovani britstí herci jako Peter Cushing se tak ocitaji v ryzim eurohorroru, tentokrat recke vyroby. Zvlastni, ale ne uplne spatna symbioza. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ti, jenž vstoupí do zapovězené komnaty Minotaura, musí zemřít! Kéž by to bylo alespoň smíchem a ne nudou.. Jediná ostrá věc jsou lícní kosti Petera Cushinga. Kultisté místo satanových pyžam oblékli saténové, Théseus Pleasence hraje, jak kdyby měl v sobě stálou hladinku Metaxy, občas se tam mihne chlupatý klín nebo zpěvák z Bee Gees a konec ala Van Helsing přinese jen rozpačitý údiv a povzdech, proč jste tu Ariadninu nit dávno nepustili. Co taky čekat od filmu, jehož název bestie řecké mytologie vysmrká nosem.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek vypadá, jako by ho natočil Hammer v 60. letech, čemuž samozřejmě napomáhají i herci. Cushinga není nutno maskovat, jeho tvář je dostatečně démonická. Obřady mohly být nápaditější, ale obětí je nakonec dostatek. Problémy s přístupností asi nebyly až tak kvůli krvi, byť na ni dojde, jako spíše kvůli nahotě. I přes nijak dlouhou stopáž je film poněkud rozvláčnější. Napětí mu nechybí, ale než se vždy postavy k něčemu dohrabou, je to nervák největší. Závěr je tak říkajíc bombastický. Nejhorší postavou je naprosto neschopný detektiv Milo, který nedokáže ani uhlídat jednu ženskou, natož pak zatočit s kultem. Hlavní konflikt je mezi otcem Rochem a baronem Corofaxem, kteří představují střet křesťanství s pohanstvím. Trochu je mišmaš v temném náboženství, jelikož Lucifer je spojen až s křesťanstvím, navíc zde je Minotaur, co ani dle bájí nebyl bůh, ale čert to vem. Za mě nakonec spokojenost. Výborná hudba od Briana Ena, který snad ani špatnou neumí. Současnému divákovi nedoporučuji, film je spíše pro sběratele podobných snímků. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Devil's Men představují pekelně prkenný hororový zářez řecko-britské žánrové produkce, v němž standardně výborný Donald Pleasence jde po krku standardně dobrému Peteru Cushingovi. Ale obrňte se značnou dávkou trpělivosti, má to totiž tempo pravé řecké siesty - velmi rozvláčné. A ten zvukový design, co to sakra bylo? ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Upřímné jsem čekal něco jiného, dostal jsem kněze bloncku a drsňáka a ve směs nic moc zajímavý příběh . Minotaur jako chrlíci socha, někdy kapka krve ale nic co by mělo být zajímavě dobré. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zábavné satanistické béčko s docela pěkných kulisách s krásnýma blondýnama, žánrovým klasikem Cushingem a sympatickým Pleasancem. Příběhově samozřejmě totální průměr, závěrečná scéna totální bizár. Nejlegračnější byla "lekačka" se zakuklenci v koupelně. Celkově ti zakuklenci působili dost vtipně. Na závěr při titulkách zahraje skvělej song. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, ale jeho najväčšie slabinou je pomalé a nevzrušivé tempo, to isté pomalé tempo, v prostredí krásneho Grécka, je zároveň aj jeho najväčšou prednosťou. Trošku života a vzrušenia do filmu prinášajú veteráni Pleasence a Cushing, a krásne blondínky v kraťasoch. Dá sa, ale z prostredia a príbehu sa dalo vyťažiť viac. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Velice mdlý a podivný satanistický béčko z koprodukce Řecka, Velké Británie a USA. Dost výstižný bylo, když v jedné zahraniční recenzi psali, že Donald Pleasence a řecký režisér na archivnívh záběrech vypadají, jako by chtěli každou chvílí utéct z natáčení, ale bylo léto, stálý přísun letité Metaxy a tradičního řeckého jídla, tak to ještě nějak dokončili. Mrzí mě, že jsem jej viděl v ripu z Netflixu, kterej stejně jako dvd verze obsahuje naprosto příšernou, zahuhlanou zvukovou stopu, kdy se například scény z jízd automobily rovnají surreálným zvukovým kolážím. Na Bluray je už zvuk v pořádku. ()

Mol odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně trashovejch filmů a mám je rád, ale tady není absolutně nic co by se dalo pochválit. Strašně nerad dávám filmům odpad. Tady nemohu jinak. U několika scén s auty dokonce chybí zvuk. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Wow, super nazov pre film, ale ten ma aj pomylil, pretoze som si myslel, ze tam bude pobehovat Minotaur a bude zabijat ludi. Lenze to je omyl a Minotaurus je tam len spodobneny v jednej obrovskej, kamennej soche z ktorej chrlia dva plamene priamo z jeho nozdier. A z nej vychadza demonicky hlas, ktory nasleduju satanisti, ktori behaju po dedine v roznofarebnych habitoch a kuklach podobajuce sa na nieco ako boli ku klux klan, lenze tito su nejaki pestrofarebni ako duha po dazdi, alebo su to nejaki hipisaci:) Film sa zameriava o obetovani ludi Minotaurovi a moc toho som na filme nevidel hororove. Normalne ani satanistom neublizovali gulky, ze by to neboli ani ludia? Knaz v podani herca Donalda Pleasenceho znamy skor z hororu Halloween nasiel sposob ako sa ich zbavit. Vytiahol svaty kriz na nich a oni od neho ustupovali a bali sa toho kriza. Co boli upiri? Ako druhu trofej vytiahol svatenu vodu a prskol nou na tu sochu. Wow, socha sa rozletela na vsetky strany, akoby v nej bola nejaka trhavina, ktora tu sochu znicila. Postupne aj explodovali ostatni pestrofarebni satanisti - papagaji:) Ten knaz mal teda pekne silny arzenal proti nim, klobuk dole,,he he. Film bol skor taka krimoska, ktora cloveka neurazi. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné a neuvěřitelně utahané hororové béčko s děsivě nezvládnutými postavami. Cushing nicméně skvělý. Konec je zábavně WTF, ale kvůli těm dvou minutám to asi nemá smysl sledovat. Viděna netflix verze s poškozeným zvukem (doporučuju nahlásit netflixu, ať to začnou řešit). ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

V podstatě průměrný satanský horor, odehrávající se v pěkném prostředí kdesi v Řecku. Sekta uctívající sochu Mínotaura je docela v pohodě a celkově herecké výkony jsou v normě. 70. léta byla na podobné filmy celkem plodné a tento do té doby sedí jak prdel na hrnec. Kouká se na to fajn a účel to splní i když konec je spíše úsměvný, ale divák by neměl být zklamaný a fanoušci 70.let budou jistě spokojeni i když je samozřejmě mnoho lepších filmu z té doby. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Název filmu je v podstatě zavádějící.Člověk se těší na mysteri Minotaura a dostane sochu.O hororu se nedá mluvit a vlastně celý film je nefunkční a nudný.Škoda. ()

Reklama

Reklama