Reklama

Reklama

Mladí srdcem

  • USA Young at Heart (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Partička amatérských hudebníků ve věku mezi 75-93 lety oslňuje se svou jedinečnou show, kamkoliv se vypraví. Strhující nadšení úžasných lidí, kteří nebudou nikdy za zenitem a dovedou si život užívat navzdory všem těžkostem, okouzlí každého, kdo je potká! (oficiální text distributora)

Recenze (37)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Z tohohle světa se člověk živý nedostane, to je jistý.“ Skupina s nejzkušenějšími zpěváky na světě. Neztrácejí čas ohlížením a litováním. Vědí, že jim nezbývá mnoho času a tak se nezastavují a jedou dál a dál. Dá vám sílu, když vidíte tolik upřímné radosti ze života. Zároveň jsou zde okamžiky, z nichž příjemně mrazí. Třeba vězeňský koncert, během kterého drsní muklové s obtížemi potlačují slzy. Měli by vidět všichni, kdo si myslí, že život není fér. Není, ale protože s tím nic nenaděláme, proč si alespoň od srdce nezazpívat… 90% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

"Je to jen taková třešínka na dortu, akorát že ten dort jsme už snědli..." - toť citace z filmu jako požehnání... Každopádně, dámy a pánové, babky a dědkové! Tahle šou vás nezanechá v klidu... %-))) . . . Sex už nemusí, drogy už nemůžou, rock'n'roll milují! A o tom to je - a žít se musí... ;o))) . . . Úžasný band úžasných lidí, kteří zkrátka nikdy nebudou za zenitem a úžasný, strhující, veselý, milý i dojemný dokument o nich... (Poprvé viděno 28.3.2010 na >srdečním prostoru< , hodnocení 7., komentář zde jako šestý - 28.3.2010) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o ľuďoch ktorí nemyslia na svoj vysoký vek a rozdávajú radosť ostatným prostredníctvom piesní .... "I Feel Good" bola fantastická! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí okamžiky z kterých jde mráz po zádech. Klobouk dolů před takovým odhodláním. Nemůžu než souhlasit s uživatelem Matty. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Víc dokument než drama, nicméně opravdu milý film. Emoce při sledování pramení paradoxně z naprosté absence sentimentu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné sledovať, s akým nasadením sa púšťajú títo seniori do niečoho, na čo už objektívne ani nemajú. Ako dokážu svoju energiu vyžarovať do hľadiska. Ako prekonávajú všetky problémy vedomí si krátkosti času, ktorý im zostáva. Ale rovnako je obdivuhodný ich zbormajster, ktorý kombináciou pochopenia s náročnosťou doviedol súbor na hranice jeho možností. Na rozdieloch medzi skúškami a vystúpeniami to bolo najzreteľnejšie. Dojímavý film. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Úžasně roztomilý babči a dědové ve variaci na Folsom Prison dokáží dojmout i obrovskýho Johna "Jako kafe, ale napsaný jinak", natož pak mě, útlocitnou to osobu. Vědí, že času moc nezbývá, jsou s tím smířeni a jali se si poslední léta, měsíce, týdny, dny i hodiny náležitě užít. Jejich nadšení nezná mezí, dokáže dát životu smysl a navíc jim to fakt zní! I když důchodci zpívající rock jsou "hustý", s přihlédnutím k faktu, že nikdo z nich ho jako svůj oblíbenej žánr nemá, se nemůžu ubránit pocitu, že by je muselo víc bavit zpívat něco, co jim je blíž. Ztratilo by to sice valnou část vtipu pro publikum, ale samotný interprety, pro který to, doufám, je především, by to uspokojilo víc. Taky starouškům, kteří do nějakých smutků nezabředávali, jejich snahu kazili mladší, kteří trochu patosu vnesli, ale po závěrečným koncertu mi stejně zbyly jen vlhký oči, který šly ruku v ruce s úsměvem od ucha uchu. Což je něco, co se jen tak někomu nepovede. Nechť jsou tyhle plný bytosti svou živostí inspirací pro mladší generace. Pro babičky a dědečky za čistých 10*, pro film o nich "jen" za 4*. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Tak vážení a milí, už dlouho jsem neviděl dokument, který by se mnou zahýbal tak, jako třeba některé hořkosladké filmy Woodyho Allena. Málokterý mistr dokáže to, že se v jednu chvíli popadáte za břicho a brečíte smíchy a v zápětí si utíráte slzy kapesníkem a je vám úzko. Woody to dokázal na poli celovečerních filmů. Ale zprostředkovat mi tak širokou škálu pocitů i na ploše jednoho dokumentu o osmdesátiletých důchocích, kteří se baví tím, že zpívají punkové, funkové a rockové písně, je pro mě nečekané, maximálně překvapivé a téměř dechberoucí. Od úvodního výkřiku z Should I stay or should I go od the Clash až po nefalšovanou radost ze života při podání I feel good od Jamese Browna jsem seděl přikovaný v křesle a střídavě se nechával naplňovat všemožnými emocemi, které ve mně zanechali katarzní pocit oslavy života a stáří jako takového. Hlavní je neztrácet naději... a to prosím v kterémkoliv věku. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Tento dokument dokáže vyvolat tolik různých emocí, až je to neuvěřitelné. Všichni zúčastnění si zaslouží velký obdiv. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zpěv je nejlepší terapie na všechno, na stáří zvlášť. Na jejich koncert bych rozhodně nešel, ale jako vězni by mi bylo víc než na měkko - ostatně, kdo by ne při Springsteenově "Dancing in the Dark" a Dylanově "Forever Young". Vyjma kapelníka Boba Cilmana, který je neobyčejně rozhodný a přitom dostatečně tolerantní, leží věk prominentních zpěváků mezi 75 a 92 lety (chtěl jsem spočítat průměrný věk, ale jaksi se mi to nepodařilo). Nicméně si myslím, že by mě mezi sebe nevzali, jak kvůli věku, tak kvůli zpěvu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ti starčekovia síce spievať nevedeli, ale boli zábavní a plní elánu. Veľmi pekné spracovanie. Hodnotenie: 75% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Kočírovat tento sbor s věkovým průměrem okolo číslovky osmdesát si zaslouží obdiv a stojí jistě usilí jako hlídat celé The Rolling Stones na turné. Je neskutečné jak dokáže dokument oscilovat mezi absolutním nadšením ze života a naprostou lítostí nad nepřízní osudu a života. Posluchačské publikum je navíc ochuzeno o dojemný příběh zrození show. Kvůli němu musí při konečné pódiové verzi jednotlivých písní v závěru (Fix You od Colplay, I Feel Good od Jamese Browna a další) vyhrknout slzy snad každému. 80 % ()

progression 

všechny recenze uživatele

Strhující, milý i dojemný dokument o partě seniorů, kterým už zdravíčko ani paměť zdaleka neslouží, ale ty "zbytky života" si užívají s maximálním nadhledem, radostí a neuvěřitelným optimismem. Vědí, že život zdaleka není fér, ale žít se musí a proč se tím vším trápit. Daleko lepší je s nadhledem a radostí si v partě společně zazpívat a to tak, že to ty mladší i zdravější s přehledem dostane do kolen. Hodně emocionální snímek, který se musí silně dotknout jak vrstevníků, tak i ostatních o generaci či více generací mladších a v mnoha okamžicích filmu.se mísí úsměv, obdiv, příjemné mrazení i rozčarování z ran osudu. Ale, což je nejpodstatnější, ta optimistická linka silně převažuje. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Sympatický projekt spievajúcich seniorov, alebo už skôr starčekov. Predpokladal som, že to sa im spieva, keď sú napriek veku zdraví, ale opak je pravdou. Choroby ich vôbec neobchádzajú a oni sa napriek tomu snažia zúčastniť všetkých nácvikov, aby vystúpenie bolo perfektné. Ich kouč Bob Cilman je človek na správnom mieste, nemá to ľahké a hoci oproti mladším ročníkom tu nechýba disciplína, vznikajú celkom iné problémy, s ktorými musí zápasiť. Staying Alive má v ich podaní celkom bezprostredný vyznam a I Feel Good je vrcholom výstupenia i celého filmu. Pochváliť musím strih filmu, keď sa prelínajú nácviky, súkromie a osobné výpovede a nakoniec sa celok zdá úplne pohodový. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček ani ne snad tak pro film, jako spíš pro sbormistra- je to úžasné, jakou hodnotu dokáže dát lidským životům na jejich nejzazším sklonku. Mám chuť naplňovat smyslem životy mých rodičů a jednou, za pár let, i ten svůj, úžasně mě to v tomto směru nabilo. Škoda, že si to za chvíli nebudu pamatovat, že jsem někdy něco takového viděl. Nejraději bych si to vytetoval na čelo. Tohle byl podzim života podle mého gusta- v rytmu Sonic Youth. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*KÝM SI PO NÁS PRÍDE* Milý a netradičný dokument, ktorý však v prvej polovici značne nudí (neustály nácvik nových piesní nemá príliš čím zaujať) - pokrivkáva tu a akoby sa opieral o pomyselnú barličku. Postupne sa však charakter dokumentu mení - vo viacerých profiloch sa zoznamujeme s niekoľkými členmi zboru, prežívame spolu s nimi ich fyzické obmedzenia, choroby, úspechy a zlyhania. Mnohé pasáže sú úsmevné, mnohé dojímavé; je to taký úsmev cez slzy, pretože tu blízkosť definitívneho konca vidieť v každom jednom zábere. Verdikt v 1 vete: Keď dôchodcovia nesedia meravo za oknom svojej izby. 13.08.13 Oficiálna YouTube stránka tu. ()

Reklama

Reklama