Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako střižené ze života... Kamarád nedávno přebral na zábavě a v opojení zhruba tak devíti promilí se začal sápat po nejkrásnější holce na parketě. Když se ale ukázalo, že ten sloup v rohu není nosný pilíř kulturáku, nýbrž její boyfriend, ztichl celý bar a DJ přestal hrát. Statný to ochránce křehké dívenky pohrozil kamarádovi jistou smrtí a vyzval ho na duel. "Pozítří na parkovišti", pohrozil, až se stěny zatřásly. No nic, kamaráda jsme odvezli domů, aby si zkusil vzpomenout alespoň na to, jak se jmenuje a nazítří ho na jeho vlastní přání doprovodili do tělocvičny. Tam udělal jedno kolečko (kolem švédské bedny) a řekl, že to stačí. I tak si stačil natáhnout sval na noze. Jako správný vesnický hoch se srdcem na pravém místě nás pozval na poslední večeři, kde se s námi rozloučil. "Víš co? Já mu prostě řeknu, že tohle město není dost velký pro nás oba!" huhňal po sedmém pivu a lihovkou si při tom maloval na břicho pekáč buchet. Ten večer jsem ho viděl naposledy, i když v posledním čísle místního zpravodaje psali, že "mladík nalezený v závěji na parkovišti s šerifskou hvězdou na čele byl propuštěn do domácího léčení." Před pár dny jsem ve městě potkal onu příčinu; sličnou slečnu, co je vysazená na chlapy připomínající hranu cihlové stavby. Nechtěla mi říct nic konkrétního, nakonec z ní vypadlo jen to, že momentálně s nikým nechodí. Řekl jsem si "nikdy to nevzdávej" a pozval ji na čaj. Přikývla a já dodnes žiju. Ovšem, abych se dobral nějakého závěru, který by korespondoval s tímto filmem; načančaná pipina ve značkových hadrech je pořád jenom pipina. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další naivní báchorka o tom jak mladý nesympatický blbeček dostane na čumák od namyšlenýho debila a chce mu to vrátit. Film kráčí přesně vyšlapanou cestičkou od jiných žánrově stejných filmů a ani se nepokouší z této cesty sejít. Takže je tu mladík, kterýho prochází tvrdým tréninkem, postupně se seznamuje s trenérem, který jako by mu nahrazoval jeho zesnulého otce, během toho si stihne nabalit bejvalku týpka, který mu na začátku rozbil čumák a do toho má čas od času nějakou tu krizi. Celý se to odehrává v prostředí mladých, krásných a namakaných lidí takže to celé vypadá jak akčnější Beverly Hills ale na druhou stranu zápasů zde moc není a rozhodně nemají co nabídnout. Zvlášť ne v době, kdy jsou akčními krály Jet Li a Tony Jaa. Možná, že mladší generace uvěří, že to takhle v USA chodí a bude se jim to líbit. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Děti YouTube kultury vzhlížejí k 80‘ létům, aby si mohli dát pořádně do držťky z intenzitou Klubu rváčů, jen se přitom nechávají okukovat holkama v bikinách a pouštějí si nejnovější fláky z MTV. Je to ‚no-brain‘ zábava na dlouhý letní večer, kde není scény bez klišé a postavy bez archetypu. 3 a ½, které drží před zaokrouhlením nahoru jenom stopáž - dvě hoďky je na takovýto biják zatraceně hodně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé ego nikdy nepocítilo potřebu někoho zrubat do krve, ale tento snímek mu otevřel oči. Konečně si uvědomilo, že skutečně chce naskládat do trávy družstvo blbečků, kteří si při machrování v hummeru připadají jako nejúžasnější tvorové na světě. Přesto mu připadá, že dějové klišé (přijdu - dostanu naloženo - potrénuji - naložím) v prvním kole zmlátilo originalitu do bezvědomí, takže mu nezbývá než pochválit prima bráchu, přítulnou přítelkyni a solidní boj, i když o nekonvenční technice vykrývání kopů žebry si myslí svoje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $24,850,922Tržby Celosvetovo $41,627,431Tržby za predaj DVD v USA $17,792,741 //počet predaných kusov 952,295║ Keď sa to nebere moc vážne dá sa to celkom užiť, fajn súboje, kamera, nenudiaci priemer. /60%/ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Sean Faris (Jake) pribral 7 kg svalovej hmoty pre svoju rolu. (ČSFD)
  • Školní scény jsou natočeny ve střední škole v Cypress Creek v Orlandu na Floridě. (Terva)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 24,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 41,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama