Reklama

Reklama

Toužíte se dozvědět, jak to chodí na zemědělské univerzitě? Sníte o tom, že budete vařit pivo? Chcete se podívat, jak vlastně vypadají bakterie, které za všechno můžou? Odpověděli jste alespoň na jednu otázku kladně? Pokud ano, nebudete zklamáni. Spolu se Sawakim se podíváte na Tokijskou zemědělskou univerzitu a dozvíte se, jak to vlastně všechno funguje, nejen u bakterií, ale i v životě. Sawaki totiž není jen tak obyčejný vysokoškolák, už od dětství vidí pouhým okem bakterie. A jak to vidí bakterie? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Prvák Sawaki se na Tokijské zemědělské univerzitě sotva oohřál a už je o něj obrovský zájem. No aby ne, když vidí bez mikroskopu mikróby... Možná originální zvláštní schopnost, ale zasazená do anime seriálu bez špetky invence. Snaha o skloubení složky naučné, komediální a každodenní se tentokrát vážně nevyvedla a ani jedna složka není opravdu zajímavá. Celek tudíž také stojí za starou belu. Kombinace lehkého vzdělávání a legrace - ta je o dost lépe zvládnutá v pekařském seriálu Yakitake!! Japan. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Krátká oddychovka, která pobaví. Hlavní hrdina vidí mikroby, o kterých kamarád prohlásil, že jsou roztomilé. Pokud se chcete dozvědět zábavnější formou něco o kvašení, tohle by taky šlo. V podstatě se nic neděje, ale tak nějak to svým způsobem vystihuje vysokoškolský život, a zároveň jsou tam tak absurdní věci (nemluvím o schopnosti vidět a mluvit s mikroby), že jsem občas jen koukala a nevěděla, jestli se smát nebo ne. K závažnějším věcem se nedostaneme, takže nějakou sondu do hlubin študákovy duše nehledejte. Opravdu je to primárně o tom, že si to pustíte k večeři a konec. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

A tentokrát tu máme z populárně naučného soudku po např. dějepisné Hetalii mikrobiologii pro nejmenší. Jeden dobrý nápad, tu a tam vtípek (někdy i dobrý), jenže žádný, opravdu žádný příběh... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Sorry, zase bůrko.... řeknu jen tolik, přečtěte si Obsah a mrkněte do galerie. Pokud vás to zaujalo, tak vás ani výsledný celek v podobě 11 dílů určitě nezklame. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, která není nic extra skvělého, ale čas s ní ubíhá rychle a určitě není nuda strávit pár 25minutovek se studentem Sawakim a spolkem mikroby (a sake) milujících studentů z Tokijské hnojárny. Naučné vložky plné rozkošných mikrobů s naducanými tvářičkami ale rozhodně nejsou tím hlavním, co Moyashimon nabízí. Kromě dílů, které jsou primárně určeny spíše k milému pobavení (jarní festival), se ke konci lehce naťukává i vážnější téma - rozhodování mladých lidí, co dál v životě. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus podařené a vtipné animé. Nevím, jestli si hraje na nějaký vyučovací předmět, ale každopádně mi tyto bakterie připomínají mé mládí a seriál Byl jednou jeden život ... :) ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Dávám 5 hvězdiček, kvůli geniálním výstupům létajících mikrobů, zaajména kvasinek, a občasným podařeným vtípkům ()

Nyan 

všechny recenze uživatele

U téhle komedie z kampusu tokijské zemědělské univerzity jsem si zavzpomínal na seriál Byl jednou jeden život. Hrdina, který na školu zrovna nastoupil, má schopnost vidět pouhým okem mikroby a to je základním kamenem nejen mnoha zápletek, ale také naučným okénkům převážně z potravinářství, hlavně okolo kvasení. Takže pokud vás zajímá například, jak se správně vyrábí saké a co jedí Eskymáci a trochu se u toho pobavit, sáhněte po Příbězích z hnojárny! ()

Reklama

Reklama