Reklama

Reklama

Komediální drama Já a Orson Welles se odehrává ve vzrušujícím světě newyorského divadla. Píše se rok 1937 a na středoškolského studenta, divadelního nadšence Richarda Samuelse (Zac Efron) se usmálo štěstí, tedy spíše majitel divadla Mercury Orson Welles (Christian McKay), který mu nabídl vedlejší roli v legendárním nastudování hry Julius Caesar. V průběhu jednoho magického týdne tak Richard debutuje na Broadwayi, prožije románek s ambiciózní starší ženou a pozná i temné stránky génia poté, co se dostane do křížku s panovačností úžasného Wellese. Richard musí dospět rychle. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Tak jako jo, Zac nezklamal a přece jenom na sobě zapracoval, po tom bláznivým středoškolským muzikálu už naštěstí vypadá trochu jako herec namísto buzíka. I jeho projev postupuje, troufám si říct, k lepším zítřkům (Šťastný nový rok, Talisman), a tohle drámo bylo pro tuhle změnu zřejmě odrazovým můstkem. Neznám moc skutečného Orsona Wellese a jeho tvorbu, ale myslím, že by mě tenhle film neuchvátil ani kdybych byla jeho fanynka. Je to lehce nadprůměrné zpracování čehosi, o čem ani nevím, co tím chtěl básník říct. 55% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že obsadit do role čtyřiadvacetiletého Wellese šestatřicetiletého herce vzalo filmu jednu z jeho možných nejsilnějších zbraní, ale dobře... holt chybička. Jinak to ujde a ani ten Efron to nekazí tak, jak by se dalo čekat. Není to moc výrazné a nemá to ani náznak "umělecké hodnoty", přestože se to snaží těžit z Wellese coby veliké osobnosti, okolo které se neděly nezajímavé věci. Na dlouhou chvíli asi dostatečné. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné. Klasický příběh o dospívání zkřížený s klasickou oslavou vzniku divadelní hry. Co dělá film výjimečným je umístění děje na prkna divadla Mercury, kde připravuje premiéru Julia Caesara sám velký Orson Welles. Zac Efron rozhodně nic nekazí, ale Christian McKay jako Orson krade každou scénu, kde se objeví. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ano, Efron hraje v rámci svojí kariéry zdaleka nejlepší roli, jenže jeho pubertální ksichtík a nedomrlé herectví zabíjí pokusy o vytvoření uvěřitelné role se stejnou vervou, s jakou se Linklater snaží spasit nesmyslně prázdný scénář o pokrytectví, srabáctví a loajalitě v rámci umělecké branže. Nudil jsem se strašně. Ne však proto, že by film neměl tempo, ale proto, že se dají veškeré záchytné body odtušit dopředu a žádný z charakterů (ne, ani McKayův Welles) není natolik působivý a zajímavý, aby utáhl jednotlivé vztahové epizody směřující k finálnímu potlesku. P.S.: Claire Danes je tu nebývale otravná. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nuda to nebyla, ale vidět bych to znovu už nechtěl. Lehce televizní režie s poměrně zvučnými jmény. Zac hrát umí a o Claire Danes nemusi byt ani rec, ale okouzlujici vazne nebyla. A napodobovat Orsona Wellese, pana velikána, to je velky sousto snad pro kazdeho herce. Kazan si to docela daval, ale to fakt nebyl Orson ani z jedne tricetiny. __ Scény byly místy hodně silné, ale bohuzel ty dialogy k nim naprosto lacine. Ta gradace byla vazne smesna. ()

Galerie (31)

Související novinky

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama