Reklama

Reklama

Evangelium: 1.11 Monstrum

  • Japonsko Evangelion shin gekijōban: Jo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2015, 15 let po události, která změnila celý svět - objevení jednoho z andělů. Z obřího Tokya zbyla jen malá pevnost Tokyo - 3, kde sídlí organizace NERV. Právě její vůdce Ikari je ten, který navrhl jedinou účinou zbraň proti andělům - Evangeliony, obrovské roboty. A právě ve chvíli, kdy na město zaútočí další anděl sem přijíždí i Ikariho syn Shinji, který je záhy postaven před nelehkou volbu a nedobrovolně se také stává loutkou na šachovnici mocných, kteří ani nevypadají, že jim jde o záchranu zbytků civilizace. (kaspar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Modernější animace, sestříhání původního děje, pár nových scén, brutálně rychlé tempo vyprávění... ale ve výsledku jsem si nějakého úplně významného rozdílu oproti seriálu nevšimla. Což ve mě budí otázku - proč tento "zbytečný" remake vůbec musel vzniknout? Snad na ni odpoví pokračování. 6,5/10 ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Ach ty kecy o sinusoidách a EM indukci... To snad ani není možný. Hodně věcí tam nebylo vysvětlených, bylo to zkratkovité, a ani to nebylo moc akční. Nadruhou stranu audiovizuální stránka je velice osvěžující a občas tam něco jako psychologie probleskne. Možná by moje hodnocení bylo vyšší, kdybych viděl seriál... ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Ja asi fakt milujem anime. Raz za čas si ho pozriem a doslova sa takmer do každého zamilujem. Po tomto úžasnom kúsku si idem zháňať pôvodný seriál a samozrejme druhý diel filmu. Veľmi smutný, postapokalyptický, depresívny film, ale veľmi zaujímavý. Psychológia postáv veľmi prepracovaná, vzťah medzi otcom a synom ma veľmi zaujal a je veľmi smutné, že ho otec potrebuje, len na to, aby pilotoval Evu. Retrospektívy do minulosti boli fakt depresívne a akcia pri boji s Anjelmi úžasná. Už sa teším až sa zahryznem do seriálu a druhej časti filmu. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná. Akce mě docela do křesla zarazila a líbilo se i psychologické pozadí kluka. Celá vize je pro mě velmi zajímavá a vizuálně zpracovaná do posledního detailu (trysky na obřím napájecím kabelu při odpojení) a design posledního anděla extra povedený. Bohužel je to zpracováno tím retardovaným anime stylem v podobě oprsatělých nahých holčiček, což už byla pro mě pomalu hraniční dávka. Evangelium mě chytlo a při hraném zfilmování by to mohl být ještě větší nářez. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Hezka grafika a hudba, ale to je tak vsechno. Ani se nerozkoukate a uz se tam strili o zachranu sveta s ultimatnimi roboty, vsechno hi tech, bomby, letadla, narez jako krava, tenhle system se tam opakuje asi 4x, porad prichazeji novi roboticti andele smrti, ktere se povede vzdycky na posledni chvili s vyeptim vsech sil rozstrilet. Mozna jsem prilis rozmazlen excelentnimi anime od Miyazakiho, ale Evangelion je spise material pro lidi ve veku 3-9 let, kteri si jeste hraji s roboty a transformery. 5/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film také vyhrál cenu Tokaimura Genpachi na 7. ročníku Otaku Awards 5. ledna 2008 a také cenu Divadelní film na 13. ročníku Animation Kobe Awards 2. listopadu 2008. (Shley)
  • Celkové tržby dosáhly přibližně dvou miliard jenů, tedy asi 16 200 000$. (Shley)
  • V dubnu 2009 vyšla na Sony Playstation Portable akční adventura s názvem „Evangelion: Jo“, založená na příběhové linii filmu. (Shley)

Reklama

Reklama