Reklama

Reklama

Dárce

Trailer 1

Jonas (Brenton Thwaites) vyrůstá v idylickém světě, kde existuje pouze štěstí. Lidé neznají utrpení, války, násilí, strach ani bolest. Základem světa je jednotvárnost: stejné domovy, stejné oblečení, stejné rodiny. Na okraji společenství žije jediný držitel a strážce všech pravdivých vzpomínek lidstva – Dárce (Jeff Bridges). Jeho prostřednictvím Jonas získává to, co nikdo jiný nesmí vědět – pravdu o skutečném životě a zkušenosti předchozích generací. Jonas začíná chápat, že jeho společenství žije v iluzi dostatku a bezpečí za cenu naprosté absence citů a možnosti volby. Lidé necítí emoce, lásku, vášeň, přátelství, nevnímají barvy. Pocit harmonie je vytvářen uměle. Jonas objevuje nejtemnější stránku utopického světa. Všichni ve společenství jsou pomocí každodenních injekcí zbavováni veškerých špatných vzpomínek a zážitků. Jejich svět je podvod, denně placený smrtí nepohodlných lidí, ve prospěch řízené existence. Tváří v tvář této skutečnosti, Jonas již nedokáže žít jako dřív. Čelí obtížnému rozhodnutí nejen o jeho vlastním životě, ale o budoucnosti celého světa... (Bioscop)

(více)

Recenze (581)

Brouzdalka 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu těžila z myšlenky utopického světa a postupného rozkrývání jeho stinné stránky. Téma sice již mnohokrát viděné (a lépe zpracované) jinde, ale to mě nijak neuráželo. Druhá půlka pak ale byla uspěchaná a hlavně celá pointa byla jedno velké naprosto nelogické "Eh?!". Navíc nejzajímavější by bylo sledovat dění po tomto "vyvrcholení", ale tam nezabrousí ani předloha, takže co můžeme čekat, že? ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Začátek, jako by ten nápad působil zajímavě. Řekne vám to takové to mmmmm to vidět chceš ... Jenže... :D ... Ten nápad byl v průběhu dění úplně zdevastovaný až nakonec nedával vůbec smysl. Děkuji za Camerona Monaghana ... Toho když vidim i třeba jen ve vedlejší roli tak to velmi potěší. ( Fanoušci Shameless vědí. ) Bohužel to tu ani on nemohl zachránit. Příběh měl pointu a zajímavost opravdu jen prvních dvacet minut.... Nejsem úplný odpůrce sci-fi filmů ale nesmí prostě být zašlapaný hned na startu ... 35-40% za to, co to mohlo být ... ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Téma veľmi zaujímavá,ale spracovanie napriek hviezdnemu obsadeniu dosť priemerné a herecké výkony dosť slabučké.Zdalo sa mi to ako odnož Divergentu.Kvôli nápadu 3 hviezdy ()

makuk1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by byl dobry, jedině při požití většího množství alkoholu. Na to ze uz tady byl Divergent tak tedy blby. ()

Deus3x 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Bridgese, který se snaží hrát co to jde, ale ani on nemůže zachránit bezduchou tupou sra*ku, kterou zase vyplodila tahle holyvůdská mašinérie z jinak zajímavé a originální knižní předlohy. Aneb zábava pro celou rodinu, dejme tam romantiku, akci a vtip - však on si každý vybere to svoje. Typický holywůd... V knize byste našli cokoliv, ale rozhodně ne akci, vtip nebo romantiku. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

A je tady další žánrový evergreen. Utopická futuristická společnost, její pečlivě střežené tajemství, spoutávající pravidla, hrdina-rebel, procitnutí, otevřený konec. Prošel jsem si Vesnicí jako správný Divergent, povečeřel jsem s rodinou Hostitelů a ti si se mnou na konci zahráli The Hunger Games. Znovu se ptám: kolik kabátů tenhle námět ještě snese? ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Téma už mnohokrát zpracované,ale stále nevyřešené.Asi by to bylo na Nobelovu cenu.Začátek a průběh udržel moji pozornost,ale konec zbytečně kýčovitý.Tlumení lidských emocí probíhá i v našem současném světě i když ne zatím celoplošně.Je známo, že manažeři na vysokých postech, kteří řídí tuto zemi všichni ,možná až na vyjímky, užívají antidepresiva. ()

Snekac 

všechny recenze uživatele

Přehnaná očekávání jsem neměl a první polovina filmu byla naprosto v pohodě. Ovšem druhá půlka a zejména závěrečné putování mi absolutně zkazilo dojem z celého filmu. Takto neuvěřitelný konec jsem opravdu dlouho nezažil, takže za mě škoda času, do kina na to nechoďte... ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

oblubeny podzaner sci-fi postapo usporiadanie spolocnosti riesil uz Divergent a ani ten to nejako extra nepochytil. Z logickeho hladiska ide o utopisticku myslienku udrzat dany stav spolocnosti. herecke vykony su priemerne, niekedy az podpriemerne, Noyce sa to snazi hrat na city, ale herci to ako by nevedia dostat zo seba. Jedine stalica Meryol Streep vo vedlajsej ulohe sa snazi to zachranit. Scenar je deravy ako sito. Mozno pre zhulenych teenagerov to je zaujimave ale pre triezveho cloveka neodporucam. ()

haroldeee 

všechny recenze uživatele

Film který mě vskutku upoutal od začátku do konce. Možná i proto že jsem od něj absolutně nic nečekal vzhledem k hodnocení zde byl pro mne příjemným zážitkem. Škoda jenom že si autoři nedali práci aby film dotáhli do konce protože konec tohoto kousku je vážně slabší a zasloužil by si dopracovat. ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za hrátky s barvami, obecně ale doporučuji nekoukat. YA adaptace nalezly nové dno a ani herecká smetánka to nezachrání. Film bez náboje, nápadu a vůbec čehokoliv tlumícího utrpení divákovo. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Proč? Je to něco mezi napodobováním a zároveň snad parodií na Hunger games, Divergence (což už je samo o sobě napodobenina) a Oblivion. Děj a logika do sebe nezapadá, ale to nám vůbec nevadí, protože tam jsou dva puberťáci, so se zamilují. A producent si jen řekl...na tohle určitě půjdou puberťačky do kina zatím, než natočí další Hladový hry... No a abych se přiznal, tak konec jsem nepobral, neměl jsem sílu to souvisle sledovat. A ta jedna * je za obsazení Odeya Rush, je fakt hezká =) ()

DjLibnei 

všechny recenze uživatele

Začínalo to stejně jako Divergence, zajímavě. (Až tak podobně, že jsem si myslel, že je to ze stejné produkce). Ovšem druhá polovina filmu mě fakt dostala :D Co to mělo být? Pro koho byl tenhle film vlastně točený? Pro jakou cílovou skupinu diváků?? Pro mě tedy ne!! A ten úprk s novorozenětem, to byla vážně síla.... kdo tohle vymyslel? :D :D ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. A zvláštní, neznamená hnedka špatnej :) Je to skvělá ukázka fanatismu společnosti a závislosti na společnosti, potažmo náboženství. To, že tam hraje Katie Holmes je další podprahovej vtípek, páč tahle krasotinka se svým manželem Tomáš Krujzů, věří vescientoligii a řídí se podle jejich pokynů naprosto ve všem. Tohle je, jako by to napsal někdo od nich. Na druhou stranu je ten film dobře natočenej, neni tam ničeho moc a ani málo. Nevím, jestli tak chladný a sterilní prostředí tam bejt mělo, ale kdyby to bylo drobet "útulnější", myslím že by to tématu hodně pomohlo, aby to lidi přijali. Za mě 3* a OPATRNĚ DOPORUČUJU ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak hloupé, jen je to strašně primitivní, jednoduché, kýčovité, klišovité. Zábavné možná tak maximálně pro desetileté děti a i ty se u těchto lascivních obrázků budou nudit. A nemůže to ani zachránit pár známých jmen, které lituji, že se upsali k tomuto veledílu. Kdybych tušil, že se bude jednat o vrchol nevkusu, tak se na to raději ani nedívám. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Takže velké zklamání původně to měly být 4*, ale posledních dvacet minut filmu a samotný konec bez konce (ty nesnáším ze všeho nejvíce), který vůbec nedával smysl (alespoň po mě) to vše zhatil. Závěr tedy 3*, ale jen za dobře zahrané a původní námět i když to připomíná spoustu jiných filmů. koukat se na to dalo.....až na ten konec. ()

XI-XAO 

všechny recenze uživatele

Dárce je tak sterilní a suchý jako kalhotky Katie Holmes - myslím tím pochopitelně ty její filmové, protože tady byla dost chladná pana. Během celého sledování ve mně film nevyvolával nic... žádné napětí, radost, smutek... Naprosto zbytečný film. 3 hvězdy dávám jen proto, protože jsem k tomu zakusoval moc dobrou klobásku a sýr. :o)) ()

Související novinky

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama