Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYSI JSEM MILOVAL JEDNU ŽENU. A ONA MĚ“..... /// Prolínání minulosti (mír) se současností (válka).... Stephen, dneska poručík, není špatnej chlap (tož vím...). Když tenkrát na zahradě, poprvé ji uviděl.......ano, přestože 1.světová válka poskytuje lekce o lidský anatomii, všichni jsou většinou srdcem i duchem někde jinde. Jako Stephen, kterej myslí na Isabelle a romantiku, kterou provozoval doma. V zákopech to totiž už taková romantika není, (aspoň máš na co vzpomínat), protože osud chtěl, aby tunelářem se stal. Historický drama o lásce, válce, zlomeným srdci, touze milovat a bejt milovanej - i za světový války. Hezky udělanej film, spoléhající na příběh a E.Redmayna (to mi kurva vysvětli, kam zrovna ty, na ty ženský chodíš???)víc než na efekty. A nikdo mě ničím nevydírá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku od Sebastiana Faulkse číst nebudu. 2.) Zjistím, že život není jen píchání, ale taky válka. 3.) Mám prázdnou ,,červenou knihovnu“. 4.) Thx za titule ,,Sarinka & Stuďo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

V romanticko/bytostné rovině to jde (zejména ve druhém díle) na samou dřeň emocí a v mnoha momentech vytváří úchvatně dojemné minikatarze. Na škodu může být přece jenom zatraceně dlouhá stopáž a pro někoho možná i to, že hlavní představitel Eddie Redmayne vypadá jako Fanda Straků, neboli nejtrapnější fotbalový kouč všech dob. Každopádně jde o strhující zážitek hodný zhlédnutí. 85% ()

Reklama

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Veľmi skromné v slovných výpovediach postáv, silné v zachytení nevypovedaného. Som rada za nové zachytenie vojny cez pohľad tunelárov. Skresala by som množstvo a explicitnosť spoločných scén Isabelle a Stephena. Som nadšená z ľahkej letnej, povznášajúcej hudby Nicholasa Hoopera a z nádherného pohľadu ako z obrazu Caspara Davida Friedricha http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/The_Abbey_in_the_Oakwood.jpg Závidím maďarskej produkcii, že opäť mala možnosť pracovať na niečom tak vydarenom a vizuálne krásnom. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Něco se mnou zřejmě není v pořádku. Pro silné příběhy z války mám velkou slabost a myslela jsem si, že Birdsong bude zase jeden z těch filmů, u kterého mi potečou potoky slz, ale ne, zklamalo mě to. Problém jsem neměla ani tak s prostým příběhem, ale spíše s emocemi. Je tady snaha o spoustu silných a emocionálních scén, ale všechno mi to přišlo tak nějak nepřirozené, ani to se mnou nehnulo a filmu jsem tak vůbec neuvěřila. BBC každopádně natočilo kvalitní televizní počin, jehož zhlédnutí rozhodně nelituji, pár pěkných momentů jsem tam objevila. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Spolu s hlavním hrdinou se ocitáme na prahu konce 1. světové války. Do toho se ve vzpomínkách vracíme do doby před válkou, do doby, kde se mladý muž osudově zamiloval. Postupně vykreslované příběhy postupující lásky i války se dobře doplňovaly a nevyvolaly žádné zbytečné otázky. Dvoudílný, bezmála 3 hodinový válečný epos, je vypravován rozvážně, citlivě a s důrazem na dobovou přesnost. Předválečná Francie je stejně roztomilá, jako je špinavý a ponurý život v zákopech. Příběh, který vychází ze stejnojmenné knižní předlohy (Sebastian Faulks), rovnoměrně distribuuje porce romantiky, dramatu a válečných tragédií. Herecky je televizní snímek velmi dobře obsazený (až na jedinou výjimku), v hlavních rolích se představil Eddie Redmayne a Clémence Poésy. Eddieho jste mohli v poslední době vidět ve filmu Můj týden s Marilyn a asi nejslavnější rolí Clémence je postava Fleur z Harryho Pottera. I další role, především tedy kamarádů ze zákopů, byly kvalitně podané. Bohužel pověstného vrcholu se u mě tento snímek nedotkl a to z jednoho prostého důvodu. Tak jak Eddie je určitě šikovný herec a brzy o něm zase uslyšíme (a to doslova – viz. muzikál Bídníci), tak je mi něčím nesympatický a čím víc ho na obrazovce bylo, tím víc mi byl ten jeho štěněčí pohled protivnější a já postupně přestala jeho sladkobolné chvilky vnímat a přála si, aby se rychle vrátil do zákopu nebo dal prostor hereckým kolegům. Až se tenhle kluk naučí trošku líp tvářit a vykazovat na obrazovce i jiné emoce, než je pohled raněné laně, tak v ten moment si mě získá na svou stranu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)

Reklama

Reklama