Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

lillien 

všechny recenze uživatele

V každém směru dokonalost. Nesmírně dojemný a silný příběh, skvělé válečné scény, výborné erotické scény, brilantní herectví a to vše bez přehaného patosu.. Nejsem schopná použít nic ze svého obvyklého cynismu a kajícně přiznávám, že byť jsem už dlouho netahala při nějakém filmu z šuplíku kapesníky, tak tohle drama byla výjimka. Roztrhalo mě na kousky. Občas mi problesklo hlavou, jestli to přeci jen není příliš zdlouhavé..Ale ne, není, protože každá válka je dlouhá a každá bolest se zdá nekonečná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal na doporučení od uživatele gogo76. Přiznám se, že jinak bych se k němu docela těžko dostal. Vůbec nic jsem o něm nevěděl a ani herci nejsou zrovna extraliga, abych se přes ně k takovému filmu dostal. Nicméně pokud nejsou vzhledově extraliga, v tomto filmu se herci předvedli více než dobře. Do toho skvělá hudba. Vysloveně skvělá, protože na televizní film by mohla být daleko horší nebo minimálně průměrnější a až epický příběh, který ve třech hodinách dokáže chvilkově nudit, ale jakmile se dostanete do zákopové války 1. Světová války, okamžitě na ty okamžiky zapomenete. A závěr? Ten by se měl zařadit do bible televizních filmů, protože je neuvěřitelně krásný. Už dlouho jsem z válečného filmu necítil atmosféru války tak silně, jako právě u tohoto filmu . ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prosluněné vzpomínky na vášnivé milování v rozkvetlé zahradě (rajcovně natočené milostné scény) se v hlavě mladého důstojníka stávají útočištěm před hrůzou současného světa plného vyhřezlých střel, umírajících vojáků a blátivých zákopů první světové války. ____ Zatímco první díl filmu byl solidně, ale nijak převratně natočený, ten druhý, kdy i vzpomínaný příběh lásky potemněl a vyčerpaní vojáci neměli dost sil pokračovat v boji, ve kterém ale nesměli přestat, zintenzivnil pocit zmaru téměř všeho, co bylo dříve dobré. V atmosféře totální bezvýchodnosti o to silněji působí to, co ještě zbylo, mužské přátelství obnažené prožívanými hrůzami až na morek. Z tohoto pohledu je pro mě druhá část silnější, protože vztah ke vdané milence, jakkoliv osudový, nedokázal hrdinou tolik pohnout, jako nevyřčené spříznění s obyčejným vojákem, kterým zprvu pohrdal. Druhá část obsahuje mnohem silnější scény, které dojmou a zaryjí se pod kůži. /9. 2. 15./ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Sakra, Benjen Stark několikrát krájel velice potentní cibule. Myslím, že se všichni shodneme na tom, že by se dojem z výsledného díla několikanásobně zlepšil, kdyby se vynechala ta romantická minulost a stávky zaměstnanců továrny a zůstalo se "jen" u války. --- Sakra, nemůžu na to přestat myslet. Ty válečné pasáže byly tak brutální. Ačkoliv je celý film nazíraný jaksi pohádkovou optikou kvůli tomu romantickému rámci, tak ta válka působí nevypočitatelně, drsně a zbytečně. Hlavní hrdiny, respektive tu skupinu vojáků, které film sleduje, ukazují tvůrci výlučně jen selhávat/prohrávat, a "jediné", co se jim ve výsledku podaří, a to jenom nepatrnému zlomku z nich, je přežít, a i to spíš díky náhodě/štěstí než vlastním přičiněním. Válečné filmy nejsou můj vyhledávaný žánr, i když si některé válečné filmy velmi velmi velmi cením, tak nejsem schopná odhadnout, jak častá je tohle strategie, ale nemůžu na to přestat myslet a srdce mě bolí. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Veľmi skromné v slovných výpovediach postáv, silné v zachytení nevypovedaného. Som rada za nové zachytenie vojny cez pohľad tunelárov. Skresala by som množstvo a explicitnosť spoločných scén Isabelle a Stephena. Som nadšená z ľahkej letnej, povznášajúcej hudby Nicholasa Hoopera a z nádherného pohľadu ako z obrazu Caspara Davida Friedricha http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/The_Abbey_in_the_Oakwood.jpg Závidím maďarskej produkcii, že opäť mala možnosť pracovať na niečom tak vydarenom a vizuálne krásnom. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)

Reklama

Reklama