Reklama

Reklama

The Uncanny

Trailer

Obsahy(1)

Spisovateľ Wilbur Gray (Peter Cushing) navštívi vydavateľa Franka Richardsa (Ray Milland) so svojou novou knihou. V nej sa snaží dokázať, že mačky sú skutočne diabolské stvorenia. Aby ho presvedčil, rozpovie mu tri príbehy z knihy, ktorá podporuje jeho tvrdenie. V prvom z nich, dá bohatá stará pani Malkinová (Joan Greenwood) vo svojej poslednej vôli prednosť mačkám pred príbuznými, čo sa nezaobíde v rodine bez istých nepríjemnosti. Druhý príbeh je o sirote Lucy (Katrina Holden Bronson), ktorá sa po smrti rodičov dostane do opatery k príbuzným. Jej jediným priateľom je mačka Wellington. Tú však nemá rada sesternica Angela (Chloe Franks). Posledný príbeh je o hollywoodskom hercovi Valentinovi Deathovi (Donald Pleasence), ktorý zinscenuje smrť svojej manželky, aby si mohol užívať s milenkou. Nepočítal však s jej mačkami. (beso74)

(více)

Recenze (4)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Tři půlhodinové příběhy o ďábelských kočkách spojené společným vyprávěním o spisovateli (Cushing) s kočičí fobií jsem, coby majitel koček, samozřejmě shlédl s nadšením. První vypráví o bohaté kočkobábě, co odkáže veškerý majetek desítkám svých koček, namísto nezdárnému příbuznému. Ve druhém je kočka spíš jako proprieta při černé magii. A v tom posledním coby nástroj pomsty za neodhalenou vraždu, ten se mi asi líbil nejvíc. Spojující příběh mě moc nenadchnul, nicméně pointa byla pěkná, byť možná nepochopitelná pro lidi, co mají raděi psi. Bylo vidět, že donutit kočku k nějakému velkému hraní dle režisérových záměrů není nic snadného, přesně jak jsem očekával, a tak se občas budete spíš smát. Útoky v detailech jsou vždycky vycpanou prackou, skoky na služebnou v prvním příběhu sice vypadají efektně, ale přesto je zjevné, že na ní kočky někdo hází, a zuřivý střih to zachraňuje opravdu jen někdy. Příliš nepomáhá ani to, že některé záběry jsou v různých střizích použity opakovaně, hlavně v posledním příběhu. A o bod víc dávám za roztomilého bílého highlandera! :-) 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spisovatel Wilbur Gray přinese svému vydavateli tři strašidelné příběhy, v nichž vraždí, a nebo doženou lidi k smrti, kočky. První povídka se odehrává v Londýně v roce 1912. Stará paní odkáže v nové závěti veškerý majetek svým kočkám. Když to zjistí posluhovačka Janet, hned se spojí s Michaelem, který doufal, že vše zdědí. Donutí Janet, aby ze sejfu stařeny ukradla kopii závěti. Jenže jsou tu kočky. A když se Janet rozhodne sprovodit stařenu ze světa, kočky zasáhnou. Dojde na drsný útok i na ohlodanou mrtvolu...to ale není vše. Druhý příběh je z Quebecu roku 1975. Lucy po smrti matky odchází k tetě, s sebou si bere kocoura. Ten je trnem v oku jak náhradním rodičům, tak i její starší sestřenici. Lucy si zažije šikanu, ale má kocoura a černou magii. Pomsta je krvavě sladká. Poslední povídka je z Hollywoodu roku 1936 a je poctou filmu R. Cormana Jáma a kyvadlo. Herec Valentin De´ath ve scéně s kyvadlem záměrně zavraždí manželku, vše ale vypadá jako nešťastná náhoda. Na její místo nejen na place, ale i ve Valentinově životě nastoupí svůdná Edina. Jenže je tu ještě kočka po manželce a další natáčecí scéna má jako rekvizitu železnou pannu. V ohrožení je však život i samotného spisovatele. Příjemný horor dnes osloví především milovníky starších filmů. Hudba, kamera, interiéry a rumělková krev připomenou hammerovské horory. ()

Reklama

Reklama