Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Recenze (68)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně "černý" film, což má obrovský vliv na kvalitu. Tupac Shakur je vynikající stejně jako Omar Epps. Český překlad z Juicy na Respekt je tedy opravdu mimo, protože se tím vytrácí mnohé hlášky jako ta úplně poslední ("Teď máš šťavu,viď"). Příběh,prostředí i herci jsou velmi autentičtí a celé to má nebezpečnou atmosféru obyčejného předměstí každého druhého amerického města. Krom toho je i hudba velmi vkusná a překvapivě melodická včetně záležitostí na DJovské soutěži. Film,který stojí za podívání nejen kvůli vynikajícímu Tupacovi, ale také díky "nepřímé" kritice vlastních řad v podobě mnoha postav. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě jako Hip-Hopového fanouška dlouho míjel, ale po jeho shlédnutí můžu říci, že si zaslouží své hodnocení. Celý film doprovází kvalitní hudba (musím si co nejdřív opatřit OSTéčko) a battle na gramcích byl také povedený ;-). Největší postavou děje je bezpochyby čím dál více vyšinutý Tupac Shakur, nepřehrává, možná taky proto že si ulici sám zažil….9/10* TUPAC R.I.P. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nezkušenou režii a průměrný scénář zachraňuje autentické prostředí a herci v čele s mrazivým Tupacem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Okrem prekvapivo kvalitných hercov a podareného soundtracku si u mňa všetkého rešpektu film nevydobyl. Mrazivá atmosféra začína až po dobrej polovici filmu, dovtedy je to len klasické negerské poflakovanie sa po uliciach, žiaden psychologický rozbor osôb, žiadny poriadny dialóg, či myšlienka. Po prvom zvrate sa konečne začnú diať veci, je na čo sa pozerať, dej je rýchly a svižný a potom už film utečie ako voda. Len tie percentá akosi utekajú do priemerných radov. Btw, ten mix-battle mal naozaj dobrú úroveň. 70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vyrůstat v Harlemu není žádný med. Nejisté vyhlídky, rasové napětí, řada vrstevníků jede v drogách, krade nebo rovnou někde leží s kulkou v hrudníku. Tahle parta kamarádů vyrůstá s uši trhajícím řevem sirén snad každých dvacet minut ve dne v noci a řeší, co jim budoucnost nabídne. Nehodlají jen utíkat, ale taky si chtějí vydobýt respekt. Jenže jeden z nich to s jeho sjednáním přežene. Za snímkem stojí dosavadní kameraman Ernest R. Dickerson, šlo o jeho debut, stejně jako o první větší příležitost řady černošských herců. Nechybí rapová ikona Tupac Shakur, potěší autentické prostředí. Víc toho ale není. Příběh je prostý, motivace jednoho z party podivné, postavy hlučné, finále hodně jalové. Dvě až tři hvězdy. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Tento film zial potvrdzuje predpoklady, ze Amaru Shakur okrem toho, ze bol (a stale je) numero uno rapper, mohol byt aj velkou filmovou hviezdou. Ako inak si vysvetlit fakt, ze som ho v Juice normalne neznasal a chcel som, aby co najskor chcipol... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Kromě věrně zachyceného prostředí nic moc víc. Příběh je prostinký a nevynalézavý, předem čitelný, navíc bez jakéhokoliv hlubšího nebo aspoň zajímavého poslání. 2,5. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Wow!! První část je o ničem ale přesto jsem se u ní bavil, hlavně když tam jsou DJský battly.Ovšem druhá část se změní v naprosto perfektní thriller.Tupac nejenže byl skvělý rapper ale on byl i výborný herec.V tomto filmu z něj jde až strach!!Jeden z mála filmů na který jen tak nezapomenu! ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Zhodou okolností je prvý Tupakov film jeho najlepším, a zároveň aj jeho najlepšie zahraná rola. Film sa pokojne môže radiť medzi hip-hopové klasiky. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh jedné party,které tak lákalo vyloupit jednu prodejnu až je to naprosto rozklížilo.Za mě celkově 65 % a tři hvězdy. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet 5,000,000-miliónov (predpokladané náklady)║Tržby USA $20,146,880║Tržby Celosvetovo $-║ Prvý film najlepšieho rappera všetkých čias a zároveň jeho najlepší herecký výkon. Tupac dokonale zahral agresívneho Bishopa, ktorý nemá ani najmenšie zábrany. Partia, ktorá sa začne rozpadať ako domček z karát. Omar Epps alias Q má čo robiť, aby zostal živý a v očiach druhých získal "juice" (rešpekt). ()

Valsadora 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o hip-hopu. 2Pac zahrál svou roli dobře,možná proto, že má i nějaké ty skušenosti. A hlavně jsem se těšila na mladinkého Omara Eppse, jelikož ho znám jen z Dr.House, kde už má nějaké ty roky zasebou. So Respect for 2Pac ! ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

What you want, baby, I got. What you need. Do you know I got it? All Iam askin is for a little respect when you come home. Tak nějak to zpívala Aretha. Musim říct, že House by si měl dát pozor, aby nenasral Foremana, ten chlapík je totiž fakt drsnej. Ale ještě drsnější je Tupac a jestli byl tenhle film odrazem jeho skutečnýho živata, pak chápu, že do něj někdo napral olovo. Jako život mladejch niggas v těch nejtvrdších čtvrtích byl (je) fakt síla. Vlastně žádná budoucnost a právě ten respekt, kterej si postupně budovali, než je někdo vodprásk, to byl jedinej smysl života. Český hopeři nevěděj vo čem zpívaj, tvůrci Respektu (ted nemyslim Taberyho a spol.) to vystihli naopak přesně. Sice místy lehce přehnaný až k neuvěření, ale syrovost a přirozenost je něco, co mi nedovolí na tenhle fakt zajímavej film zapomenout. Check it out. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hip Hap Hopy moc nemusim, ale patria do vseobecneho rozhladu. Tupac Shakur bol zabity este ked jestvovali v USA zle vztahy medi repermi z oboch pobrezi    : 77 % ()

Reklama

Reklama