Reklama

Reklama

Pláč sovy

  • Velká Británie The Cry of the Owl (více)

Obsahy(1)

Robert Forrester (Paddy Considine) opouští město a hledá nový život na okraji malého městečka. Doufá, že tu ve své nenápadné práci leteckého inženýra zapomene na stres z nadcházejícího rozvodu s přelétavou Nickie Grace (Caroline Dhavernasová). Oporou jeho nově nalezené tiché existence je však nutkání, jemuž nedokáže odolat. Každou noc je při návratu domů přitahován k jednomu domu. Zastavuje auto, vypíná světla a kráčí tmou, dokud není dost blízko, aby mohl nahlédnout do osvětlených oken. Ačkoliv nezná její jméno, pozoruje Jenny Thierolfovou (Julia Stiles) jak umývá nádobí, vaří, dělá domácí práce. Jedné noci se však dostane příliš blízko – Jenny vyjde z domu a uvidí ho. Místo, aby zavolala policii, pozve ho dál. Karta se náhle obrací a Jenny začíná sledovat Roberta. Z pocitu viny i okouzlení je vtahován do vztahu s Jenny, který má ale hrozivé následky; Jennyin přítel Greg Wyncoop (James Gilbert) Roberta varuje. Jednou v noci Greg Roberta sleduje a blízko řeky se porvou . Když Greg upadne a uhodí se do hlavy, Robert stačí utéct. Když se Greg nevrátí do práce a je prohlášen za pohřešovaného, Robert se stává prvním podezřelým z jeho vraždy. Jak se napětí zvyšuje, odvíjí se hrůzný sled událostí, vedoucích k Robertově téměř nevyhnutelné zkáze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů u kterého mě ani náhodou nenapadne dát někdy repete. Docela slušný nášlap, ale pokračování je už tragédie a ne thriller. Tahle kniha se nepovedla buď paní Patricii a nebo se to zpracování vymklo z rukou Jamiemu Thravesovi, těžko to soudit, ale můj dojem je silně vlažný, takže po dlouhé době jdu na dvojku, víc ani omylem. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Šmírák šmíruje cizí ženu, ta ho pozve domů a povídají si. V následujících dnech ho ona začne pronásledovat a on si s ní už povídat nechce. Pak je tu její přítel, kterého ona nechce a on chce zbít šmíráka. Do toho se šmírák rozvádí a....... . Je to celkem slušnej guláš. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No, dnes som mal návštevu u zubára, ktorú som odštartoval týmto snímkom a hned xicht hlavného hrdinu mi navodil ešte väčšie, blížiace sa a očakávané, utrpenie. ( A takých xichtov je tam požehnane! ) Ale s blížiacim sa koncom napätie rástlo a ja som pozvoľne začal sympatizovať, bo som si uvedomil, že až v tak veľkej prdeli niesom a nakoniec sa z toho vykľuli 2* . ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hodinu jsem si říkal, že když už ne thriller, tak je to slušná detektivka, kde je hrdina (zkraje nesympaťák, ale rychle mě to pustilo) namočenej do průšvihu, důkazy ukazují na něj a vy tomu nechcete věřit, ale pochyby máte, nicméně druhá možnost co vás napadá, je ještě absurdnější. To mě bavilo. Ale autor chtěl zřejmě sdělit nějaké poselství, které jsem nepobral, a zazdil mi tím dojem z dobře rozjetého filmu. # Mimochodem, sebejistý hlas Julie Stiles se mi moc líbí. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 3 | pustli bych si znovu 5 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Robert Forrester moč šťastie na ženy nemá. A keďže platí staré známe: Na posratého aj hajzel spadne, tak to zďaleka nebude jeho jediné trápenie. Zaujímavé, poučné, ale na dobrú drámu je to málo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pláč sovy byl zajímavej..... Kdyby byl dlouhej tak hodinu. Takhle tu je neuvěřitelně mnoho zbytečností, plno dialogů je tu o hovně a nemá ani nijak význam. Nicméně i tak se jedné o zajímavej psychologickej film. Sice je škoda že se film postupně nerozvinul. Ale film dokáže ukázat jaký lidi můžou bejt svině. Herci byly překvapivě dobří. A atmosféra byla sem tam fakt výborná ale i tak spíše průměr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film, ale chápu proč. Má inteligentní scénář, pracuje s pocity a chybí v něm akce. Takže pak jsou nízká hodnocení jasná. Ale pokud dáte na atmosféru, je zde zhruba na úrovni Punch Drunk Love nebo Za všechno může láska. Jako tam i zde jsou hrdiny podivní lidé, kteří žijí svět přes své pocity, a pak šeredně litují. Tenhle film nekončí dobře. Ale možná si hlavní hrdina uvědomil sílu reality. Povedená adaptace románu Patricie Higsmithové s herci Paddy Considinem a Julií Stiles v hlavních rolích. Muž, který má problémy sám se sebou a svým životem, jezdí šmírovat k hezkému domu hezkou holku, co v něm bydlí - nešmíruje se sexuálními choutkami, prostě je mu tam hezky. Když však všechno praskne, začne se vše hroutit - jeho žena stále trvá na rozvodu, ale manžela kupodivu stále vyhledává a svádí. Dívka z domu začne muže také stále častěji vyhledávat, až je to nepříjemné. Dívčin bývalý kluk si chlápka najde, dívčini kamrádi s jejím novým vztahem nesouhlasí... A vše se žene dál ve stále se zrychlujícím kolotoči negativních skutečností, které těžko ovlivnit, když nemáte situaci ve svých rukou... Až k překvapivému konci, který totálně obrátí naruby celý začátek... Na ČSFD podhodnocený film, ale chápu proč. Má totiž inteligentní scénář, pracuje s pocity a chybí v něm akce. Takže pak jsou nízká hodnocení jasná. Ale pokud dáte na atmosféru, je zde zhruba na úrovni Punch Drunk Love nebo Za všechno může láska. Jako tam i zde jsou hrdiny podivní lidé, kteří žijí svět přes své pocity, a pak šeredně litují. Tenhle film nekončí dobře. Ale možná si hlavní hrdina nakonec konečně uvědomil sílu reality. Jen ten disk stojí za prd. Načne ho zrnitý uřvaný protipirát, nějaké trailery na úvod, v menu, ale jinak nic. Obraz je sice 2,35:1, ale zvuk jen stereo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller plný nešťastných nebo zoufalých postav nesoucí se v poklidném tempu a s mírným napětím. Žádný zázrak, ale na pozdní nedělní večer vhodný. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Přefikl bych tě kamarádsky, ne teploušsky. Zajímavá věta hned na začátku tohoto snímku. Pláč? Co vy? Koukám na vás jak uklízíte...vaříte....jste šťastná...já jsem se jen díval. Lidi kteří snadno ztrácejí srdce nejsou v životě nikdy šťastní. Tedy obě ženy jsem mu nezáviděl, pak se to na něj všechno začalo sesouvat: byt, práce, stěhování...ale nějak jsem nepoznal smysl konce tohoto filmu. To je asi poprvé co se mi to stalo. Až to uvidíte, pochopíte, nebo taky ne. Až na ten konec to ale není špatný film. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tu nebudem veľa hovoriť,lebo nemám čo.Asi len toľko že tu bola neskutočná nuda.Film si postupuje svojim kludným tempom aj v častiach kde sa snaží byť dramatický tak ma viac rozosmieval.Príbeh,spracovanie,sila v scenári to film nemá.Ako psychologická dráma by to hádam obstálo ale thriller určite nie.Jediné čo bolo aspoň trocha dobre je rozvinutý detektívny príbeh.A hlavný hrdina bol vrcholne nesympatický. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slušně rozběhnuté drama, ale poněkud nedotažené. Motivace některých postav mi zůstaly zatajeny, někdy se to divně vyvíjí a i ten konec mi nepřišel úplně nejlepší. A ačkoli mě celou dobu zajímalo, co z toho vlastně vypadne, i tak nemůžu mluvit o nějaké silné atmosféře, protože chvílemi se to skutečně zbytečně vleče. Ale jinak to má zajímavý a dobře napsaný příběh, dobrou kameru a herecké výkony a za zhlédnutí to určitě stojí. Možná bych dal i víc, ale na to mi tam chybí nějaký silnější dojem, takže zůstanu u lepších tří. Jeden z těch těžce průměrných, zapomenutelných thrillerů to podle mě totiž taky není. Lepší 3* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto nie je typický rýchly hollywoodsky thriller. Je to veľmi temné. Tento film považujem za „iný“, dej sa vyvíja pomaly a je veľmi nepredvídateľný. 6/10 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Když hlavní hrdina budí dojem, že aby vůbec dokázal stát vzpřímeně a dal dohromady jednoduchou větu, musí být naládovaný prášky jako kanón, je něco zásadního špatně. Julia od středoškolských komedií dost přibrala, ale do téhle podivné nedetektivky se její panenkovský vzhled hodí, zato … by měl radši někde popelařit, a s kamerou se setkat jen ve šrotu. Divný příběh, mizerný film. Na sovy si raději zajeďte do Twin Peaks. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Slabučké ako čaj. Hlavný hrdina je tak nesympatický, že mu prajete všetko najhoršie, ale takých je tam viacej. Túto mrákavu troška vyjasnieva bývalá žena hrdinu, ktorá je docela ujetá. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Robert Forrester (Paddy Considine) a Jenny Thierolfová (Julia Stiles) se seznámí velmi nevšedním způsobem. Robert Jenny po večerech sleduje - jak vaří, stará se o domácnost - až ho při tom jednou Jenny načape. Ale nezavolá na něj policii, nýbrž se spolu dají do řeči, a nakonec zjistí, že si spolu plně vyhovují. Bohužel s tím se nechce smířit bývalý Jennin přítel Greg, který si na Roberta jednoho dne počíhá, a vyvolá rvačku. Když je druhý den Greg k nenalezení, prvním podezřelým je samozřejmě Robert ... Na film jsem se docela těšil (jako ostatně na všechny, kde hraje Julia Stiles). Tu mám už od 10 důvodů proč tě nenávidím docela rád, a nenechám si ujít žádný její film. Ale Pláč sovy jsem si radši ujít nechat měl, protože je to totálně zbytečný a překomplikovaný film - zápletka je docela hloupá, když se něco náhodou začne dít, je to přerušeno nějakým filozofováním, hlavní hrdina v podání Paddyho Considina je velmi nevýrazný (celý film mi přišel jako nafetovaný), a ani to, na co jsem se těšil nejvíc - Julia Stiles - mě moc nepotěšila (teda ona jo, ale její postava byla trochu padlá na hlavu)... ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mohla autorka Talentovaného pana Ripleyho napsat takovou blbost. Samozřejmě, že je chyba i v samotném (již druhém) filmovém zpracovaní, ale nedokážu si představit jak by tohle mohlo být zajímávé ani v knižní podobě. Velmi podivné chování všech hlavních postav (v knize bude pravděpodobně alespoň vysvětleno) a unylé tempo mě tak nutily k neustálému přemýšlení v čem asi bude pointa a nakonec se dostavil pouze zbytečný konec. Během filmu mě napadly minimálně 3 alternativní verze, které by alespoň za něco stály. Velké zklamání... ()

Reklama

Reklama