Reklama

Reklama

Hugh Jackman září v roli charismatického politika Garyho Harta ve strhujícím dramatu, příběhu o vzestupu a pádu senátora Harta, politika, který zaujal generaci mladých voličů a v roce 1988 byl považován za hlavního favorita na demokratickou prezidentskou nominaci. Jeho volební kampaň byla ale zastíněna zprávou o mimomanželském poměru s Donnou Rice. Bulvární i seriózní novináři poprvé v historii spojili své síly a senátor Hart byl donucen pod tíhou okolností volební boj vzdát. I přesto ale zanechal hlubokou a nesmazatelnou stopu v americké politice i na světové scéně. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (37)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,000,105Tržby Celosvetovo $3,242,235▐ Dosť málo na účasť vo filme Reitmana ale i Jackmana, dosť prekérne politicky nudné, hlavne prvá polovica filmu. Postupne to dostane spád ale popri nejakom seriály ako je Domček z kariet to je nevýrazné. /50%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Gary Hart by mohl být prezidentem. Má na to vlasy." Baví mě sledovat politiku, věnuju tomu dost času a tak si dovolím tvrdit, že všichni politici jsou manipulativní zmetci. Liší se pouze v tom, že jeden hodí pár drobků z rozpočtu lidu a druhej jim je v rámci rozpočtový odpovědnosti zase sebere. Gary Hart by nebyl jinej. Jeho ideály by rychle vzaly za svý ve chvíli, kdy by byl zvolen a sponzoři by tradičně chtěli za svý peníze protislužby. Takže by se zase válčilo, zadlužovalo a vyvíjely by se nový nemoci. Tak to prostě chodí. Jenže Gary si nevšiml, že s ním ve frontě na prezidentskej úřad stojí bejvalej ředitel CIA, kterej rozhodně nenechá bez povšimnutí, že Garyho penis prozkoumává jiný místa, než mu určuje morálka. Já jsem však genderově vyváženej, takže se musím Garyho zastat. Každá žena má přece právo vyspat se s nejmocnějším mužem planety, takže to není nevěra, ale pracovní povinnosti. Ale zpět k filmu, kterej pouze dostatečně nudně popsal jednu aférku. Mě to moc nebavilo. Přesto si Garyho Harta vážím za to, že si dovolil kritizovat Hillary Clintonovou za rozpočet na prezidentskou kampaň ve výši jedný miliardy dolarů. To chtělo koule, chlape. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Reitman to umí i lépe. Překvapuje mě jak roztříštěně snímek působí a to že nezaujímá jasný názor je spíše na škodu. Celou dobu tak nejsme na ničí straně, respektive my diváci na nějaké jsme, ale některé pasáže díky tomu působí nudně nebo rozčilují. Záleží pak ve finále na tom jestli je Hart sukničkář a jestli z něj tato skutečnost udělá horšího prezidenta? Nezáleží. Příběh o tom jak schopného a inteligentního člověka na svém místě média odstřelila a zabránila mu "pomoct světu" nevystupuje dostatečně. Ten finální prorocký projev jsme měli sledovat naplno a ne jen v televizi. Chytrý člověk do politiky už radši neleze. Jackman je samozřejmě výborný. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Neviem, kde sa stratilo prvych 20 minut filmu, ale bodli by tam. Uplne chyba predstavenie postav, takze sa k nim vobec neda vytvorit vztah. Vsetky tie velmi profesionalne urobene sceny tak nemaju v sebe naboj ani emociu. Ale v USA pravdepodobne kazdy Garyho Harta pozna, takze je to asi moj problem. Tema je super, herci sa snazia (akurat Jackman opat naraza na svoje limity), no vysledok je aj tak nemastny-neslany a pre stredoeuropa vylozeme nudny. Najslabsi Reitman. 5/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ze začàtku velice roztříštěné a působící zmateně, náhle se však vše srovná a z poměrně zmateného snímku se stane napínavý politický thriller z druhé strany. Hrdiny tentokráte nejsou investigativní novináři, ale politik a jeho rodina se stávají lovnou zvěří bulvárních pseudožurnalistů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi prvýkrát mám pred sebou film, o ktorom by som nebol schopný povedať, že ma ním Jason Reitman nadchol. Od toho má film celkom ďaleko a vyzerá to rovnako asi aj medzi ostatnými. "The Front Runner" v jadre podľa mňa nie je zlým filmom. Má dobrú tému, vie s ňou pracovať, no akosi nevie vytvoriť postavy, s ktorými by sme chceli výrazne tráviť čas, alebo ich nejako hlbšie spoznať. Mohlo by to byť zaujímavé, ale to čo nám film predstaví je podľa mňa málo na to, aby som chcel vedieť viac. Gary Hart pre mňa v tomto filme vôbec nie zaujímavý. A pritom je to hlavný hrdina. Veci, ktorými si prejde ma nejako nezaujímali. Čo funguje podľa mňa to, ako celú vec riešia novinári a záver filmu je spracovaný dobre. Zvyšné časti sú trošku nadpriemerné ... a má to pár dobrých scénok, ale od mladého Reitmana by som čakal oveľa viac. Miestami trošku nuda, miestami okey, no nemôžem asi z filmu ani len vypichnúť scénku, ktorá by ma nejako výrazne chytila. Film, ktorý sa dá vidieť, a to je asi tak všetko. A od Jasona Reitmana hold čakám viac, než len to. Hodnotenie: B ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film se o půlky začne rozpadat. Není to ani životopis, ani politické prohlášení či něco jiného. Film nemá nic co říci. Ukazuje jen důležitou roli žurnalistiky ve světě plném korupce a "fake news". ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi nesedlo vůbec. Úvodních 20 minut jsem nechápala kdo je co nebo kdo je kdo a dále mě to už nechytlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina ukazující momentky z kampaně byla trochu úmorná, ale jakmile se na scéně objevila milenka, bylo se na co dívat. Reitman dává nahlédnout jak do štábu prezidentského kandidáta, tak do soukromí či novinářských redakcí. Zároveň si drží odstup a působí jako pouhý pozorovatel. A to se mi líbilo. Film díky tomu působí autenticky, vyhýbá se lacinému morlaizování i vykalkulovaným emocím. A tomu odpovídají i herecké výkony. Nečekejte žádné oscarové představení, ale spíš střídmější polohy, které lae do daného konceptu dokonale zapadají. Slušná práce. 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má pôsobiť dravo. Cítim tu potenciál o výraznejší presah aj o nastolenie výrazných morálnych otázok. Raitman je zručný režisér a preto som očakával krásne vypointované dielo. Ale nestalo sa tak. Pri finálnych titulkoch som si totiž povedal: Who the Fuck cares? Amerika so svojimi mikro príbehmi síce stále vzbudzuje akýsi rešpekt a filmy s politického prostredia sú akousi sondou pre lepšie pochopenie, ako celá táto krajina so všetkými pozitívnymi a negatívnymi vecami funguje. Lenže na poli dvoch hodín sa mi žiada príbeh, ktorý sa mi priblíži divácky, chytí ma za srdce alebo prinajhoršom ma prinúti rozmýšľať nad naznačenými otázkami. To sa tu ale nestalo. Príbeh Garyho Harta nie je v ničom strhujúci. A o pamätnej scéne by sa tu dalo polemizovať. Poteší výkon Billa Burra a tradične dobrý Jackman, ktorý túto "dôležitú" nudu, drží aspoň v tých priemerných vodách. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

(Možné spoilery, ale vše z traileru). Povedený snímek o politické kampani. Musím říct, že je to odvyprávěno velmi chytře. Gary Hart, ačkoli to mohl být skvělý politik a dobrý člověk, si nedokázal udržet ptáka v kalhotách ani během několika týdenní kampaně, a když to prasklo, tvářil se jako by byl hroznou obětí médií a novinářů. Nebo tak to alespoň vidím já. Určitě jsou lidé, kteří by se naopak stavěli na Garyho stranu a podporovali jeho výroky o narušování soukromí. A ten film pracuje skvěle na tom, aby byl nestranný. Velice nezaujatě popisuje situaci z obou stran a člověk pak nemá pocit, že jde svým názorem proti proudu. Určitě to šlo natočit jako oslava chudáčka politika, kterého sledovali zlí paparazzi. Ale to se naštěstí nestalo. Jinak ten film ale není žádný zázrak. Herecké výkony byly průměrné až dobré, což je to nejmenší, co se dá od tohoto castu čekat. Ničím extra nezaujal a pravděpodobně spadne do pytle tuctových dobrých filmů, na které si za pár týdnu ani nevzpomenu. 4* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

politické drama na jedno použití,které není ve výsledku vůbec špatné,ale nemá nic pro co by ho člověk musel vidět opakovaně.Fajn je,že se Reitman nijak nesnaží stranit ani jedné straně a osobně musím říct,že jsem celou dobu byl spíš na straně Garyho Harta.Nejzajímavější na celém filmu jsou pak Hartova závěrečná slova,která jsou hodně pravdivá a zároveň možnost pozorovat jak moc se doba posunula a to co vadilo před 30 lety je dnes bohužel běžný standard...60% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film môže pokrivkávať vo veľa veciach a vyvolávať viac otázok o morálke a médiách, ako dokáže odpovedať, ale film zostáva priebojnou a pohlcujúcou politickou drámou.6/10 ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"V očích veřejnosti mohou být některé věci zajímavé, to neznamená, že jsou důležité. Měli bychom se více zaměřit na stávající volební systém s reportéry skrytými v křoví a fotografy číhajícími pod okny který mění národní tisk na lovce a prezidentské kandidáty na kořist." Tenhle film je zajímavý víc v tom zvoleném tématu hranic novinářské etiky než v samotné zpracování příběhu zhatěné prezidentské kampaně demokratického senátora  Garyho Harta. Hlavně ta úvodní půlhodina, než se rozjede hlavní zápletka filmu, působí strašně roztříštěně a člověku se těžko udržuje pozornost. Když začne novinářský "lov" za senzací, který poměrně značně doléhá na Hartovu rodinu, je z toho hned docela slušné drama. Ale jen slušné... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pol stupňa tomuto filmu chýbalo, aby bol nominovaný na sošku. Alebo len trafili zlý rok, kedy sme politických filmov požehnane. Rozhodne ale Wolverine išiel nekompromisne celý čas, je to skvelo napísané, skvelo zahraté. Úvod je možno trochu zmätočný, ale ked sa to rozbehne a vás to pohltí, tak už to proste ide. Možno to trochu zrýchliť prestrihaním, ale nedá sa povedať, žeby to nejak extra nudilo, Možno to robí práve Hugh, ktorý si to užíva. 3 z 5 ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Čisté 3 hvězdy to nejsou - autoři se očividně snažili vybalancovat film tak, aby nikomu nestranil a působil spíš dokumentárně (na rozdíl třeba od tematicky podobného THE IDES OF MARCH - DEN ZRADY, který moc doporučuji!), ale nevyhnuli se tím bohužel trochu nudnému vyznění. ()

Reklama

Reklama