Reklama

Reklama

Fairy Tail

(seriál)
  • Japonsko Fairy Tail (více)
TV spot
Japonsko, (2009–2019), 131 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Hiro Mašima (komiks)

Hrají:

Tecuja Kakihara, MAKO, Aja Hirano, Daisuke Namikawa, Mamiko Noto, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, Jui Horie, Ajako Kawasumi, Džun'iči Suwabe, Ken'iči Suzumura (více)
(další profese)

Epizody(328)

Lucy je 17letá dívka, která touží stát se plnohodnotnou čarodějkou. Na své cestě potkává zvláštního chlapce jménem Natsu, který je členem neblaze proslulého čarodějného cechu Fairy Tail. Díky Natsuovi se Lucy stane členkou cechu, kde společně s Natsuem, Grayem, Erzou a Happym vytvoří nejsilnější tým. V tomto složení zažívají při plnění různých úkolů mnohá dobrodružství. (Hanyou)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

Hees 

všechny recenze uživatele

Fairy Tail je viac dielne anime shounen typu. Začína sa príchodom nového člena Lucy. Lucy postupne zistí čo sú zač mágovia s Fairy Tail a začlení sa medzi nich. Ako to už býva viac dielne anime má svoje nie veľmi podarené časti, sú to diely buď fillery (diely nečerpajúce z mangy), alebo nudnejšie diely. Nebudeme si klamať aj Fairy Tail ich zopár malo. Musím však napísať aj B keď som napísal A. Postupom Času sa príbeh skvalitňoval. Dozvedeli sme sa dôležité skutočnosti o hrdinoch a často dostávali priestor aj vedľajšie postavy. Najväčšiu kvalitu do príbehu zatiaľ priniesla Erza, jej príbeh, jej láska a jej minulosť. Snažím sa hodnotiť ako celok, ale v takomto prípade vždy uprednostním lepšie diely a keď ich je oveľa viac ako tých horších. Fairy Tail si dá záležať na vtipnosti, ale zažívame s hrdinami aj ich smútok, obavy, nemožnosť naplniť lásku a plno iných pocitov. Súboje sú na dobrej úrovni a jednotlivé postavy majú veľmi rôznorodé schopnosti. Stále tam rezonujú nezodpovedané otázky, ktorých odkrývanie je dávkované veľmi pomaly. Najobľúbenejšia postava Juvia. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál ma zaujal akousi zvesťou o vyobrazení magického sveta. Rýchlo som však pochopil, že na to aby som v ňom mohol bádať, potrebujem oveľa viac trpezlivosti, než naozaj mám. Seriál v mnohých smeroch postráda originalitu, kúzla vôbec nepôsobia impozantne a celé prevedenie je zľahka zabalené do infantilného obalu, ktorý v porovnaní s iným anime tentokrát dráždi. Najväčším problémom sa mi zdá fakt, že hlavné postavy ani vlastne nemajú cieľ, pre ktorý by dané dobrodružstvo podstúpili a iba tupo predstierajú svoj vyšší účel pod záštitou ich slávnej guildy. ()

Reklama

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Hiro Mashima se nesnaží přijít s ničím moc originálním, ale nevadí to. Naopak ve Fairy Tail chytře kombinuje moderní trendy (ano je přítomné Ecchi), částečně vykrádá "One Piece" (designem některých postav, humorem) a místo detailního popisování magického světa se spíše zaměřuje na dobrodružství se skvěle napsanými postavami (o žádné postavě nemohu říci, že by mi vadila, jednoznačně miluji všechny. Předně ženské postavy jsou skvělé). Příběhové zvraty tu hrají velkou roli (i když je Mashima jistě nemá vymyšlené dopředu a spíše si je vycucává z prstu, tak mi stejně vždy vyrazili dech). A často hrající na city - minulost postav bývá srdceryvná (což na mne taky zabírá). Atmosféra světa hodně připomíná Irsko, i skvělý metalově-irský soundtrack od mistra Yasuharu Takanashiho, tomu velice napomáhá. Hlavní partička postav je přehlídkou "přátelských" charakterů (jedny z nejlepších co znám) a je genderově vyvážená: Horlivý Natsu, Drsný Grey, Roztomilá Lucy, Charismatická Erza (moje favoritka .) a Kocour Happy. Jistě si každý vybere svého oblíbence. Hodnocení arců: Macao arc: 70% / Daybreak arc: 75% / Lullaby arc: 65% / Galuna Island arc: 76% / Phantom Lord arc: 85% / Loke arc: 88% / Tower of Heaven arc: 90% / Battle of Fairy Tail arc: 80% / Oración Seis arc: 85% / Edolas arc: 100% / Tenrou Island arc: 100% / X791 arc: 80% / Grand Magic Games arc: 95%. Fillery přeskočeny. Počet dílů (bez Fillerů): 137. Pokračování naleznete Zde ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší a mé nejoblíbenější... Anime... V mnohé překonávající takové legendy jako je BLEACH, ONE PICE (ze kterého trochu neparaziticky čerpá) nebo NARUTO... Naprosto originální a jedinečné, příběhově mistrovské dílo, založené na jednoduchých obvykle rychle končících pompézních soubojích.. ale až neobvykle výbušných... nejen po té humorné stránce, kdy mě "hrdinové téhle anime pecky dostávají smíchy do kolen! Zkráceně řečeno_ Jestli bych měl někdy umřít, tak ať se POROSÍM PROBUDÍM VE FIORE! XD ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem skončilo další dlouhé anime. Je to k nevíře, že tomu bylo skutečně 10 let. Tak nějak nevím, co napsat. Dlouhé seriály se velmi těžko hodnotí. Aspoň tedy mně. A hlavně, když se jedná o něco, co můžete označit za anime v jakési vaší "první vlně", kdy se vám vše líbí a nevidíte nedostatky. A i když máte načtenou mangu a říkáte si, že ten konec byl lehce vynucený, tak já prostě nemohu jinak a tu 5* stejně dám, protože upřímně - byla to jízda. Kdybych nečetla mangu a měla čekat, až seriál skončí úplně, ukousala bych si nehty nedočkavostí. Takhle mohu sice srovnávat, ale neudělám to, protože Fairy Tail je jedna velká záhada. Byla to skvělá jízda. Poetická otázka na závěr: Mají víly ocas nebo ne? :) ()

Galerie (2 062)

Zajímavosti (9)

  • Autor mangy požaduje, aby Plue (bílé stvoření, které může Lucy přivolat) mělo vždy přesně 5 čar na svém nose. (Harroc)
  • Natsu Dragneel měl být původně hvězdný duch s rohama. Wendy Marvel měla být vodní drak s hůlkou. (Draconic)
  • Lucy Heartfilia, jedna z hlavních postav, je pojmenována podle písně od Beatles "Lucy in the Sky with Diamonds". (Natami)

Reklama

Reklama