Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elfí princezna Ambere začne mít poté, co se zařadí mezi tzv. vyvolené chránící bájný strom Ellcrys vidiny, že na elfí královtsví Arborlon zaútočí zlí démoni, před kterými království chránil právě strom Ellcrys. Ambere se vydává na pouť, během níž hodlá démony zastavit. Elfům přichází na pomoc druid Allanon, který má rovněž tušení, že síla Ellcrysu se vyčerpává a démoni znovu povstanou. Vyhledá proto mladého Wila Ohmsforda, jehož otec byl slavným hrdinou, který se démonům postavil. Wil zdědl po své zesnulé matce kouzelné elfí kameny elfidy, o které ho však okradla mladá loupežnice Eretria. Ta se se svým lupem svěří svému nevlastnímu otci, lupiči Cephelovi, který kameny poznává a slíbí Eretrie, že pokud mu přivede Wila, daruje jí svobodu. Wil a Allanon jsou mezitím pověřeni pátráním po Ambere, která si tajně dopisovala se svou tetou Pyrií. Pyria byla kdysi Allanonovou láskou, kvůli které na ni dokonce vlastní královská rodina zapomněla. Pyria a Allan se znovu setkávají a Pyria mu vyčítá některé staré křivdy. Mezitím ji však napadne démon vyvolaný tajemným Dagdamorem, který má za cíl elfí království znovu zničit. Démon Pyrii zabije a zaútočí na Ambere s Wilem. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda mi přišla přece jen o něco lepší,přestože mě několikrát rozesmála,když se děj radikálně rozcházel s mluveným slovem,nejvíc mě asi pobavila věta:"Nikdo o tom nesmí vědět",pronesená v místnosti,ve které se zrovna nacházelo šest humanoidů a pes,to byla vrcholná konspirace.Tohle už přebila jen věta:"Princezno,tenhle rozhovor by mi byl příjemnější,kdybyste si oblékla nějaké šaty."Pokud se v průběhu seriálu ukáže,že je Will gay,tuhle poznámku vezmu samozřejmě zpátky.Každopádně musím ocenit práci IT týmu,démoni se jim povedli. ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.díl. Allanon se střetává s Wilem, k němuž přijde poté, co se půlelf probouzí ze spánku. Společně se vydávají do paláce, kde se mezitím snaží král postarat o magický strom, z nějž mezitím upadne další list - Služka krále démonů. Než se však společně ocitnou u krále, musí ještě zajet do paláce Duidů, aby si vzali knihu, v níž se píše o magii celého království. Měňavec, jenž se osvobodil ze zapovězena, mezitím v podobě Amberle zabijí jejího kluka a dále spáchá vraždu šesti ze sedmi Vyvolených. Jedině princezna, jež už předtím utelka, přežije. Úkol Wila a Allana zní nakonec jasně - Najít ji. Jedině ona dle slov druida může zachránit království před temnotou démonů. Ona sama ale nic neví. Cestou se střetne s Tulačkou Eretrií a ukradne jí koně i lup. Ne však magické modré kameny, díky nimž může mladá loupežnice dostat svobodu, pokud tedy přivede svému šéfovi i Wila. Dál se už Amberle nedostane, unese ji manžel její tety Pythie. U ní se cítí být v bezpečí, tedy do doby, než přijede Wil i Allan. Jenomže to už padá i třetí list stromu a osvobozuje se Fúrie. Půlelf musí ochránit princeznu, s níž se už stihnul setkat (ač ne tak dobře, jak by si možná přál) (...). 95 procent. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama