Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezně Amberle se stále více zjevují romantické sny o Wilovi, ke kterému podvědomě začíná něco cítit. Skupina se však vydává na další pokračován svého putování. Jelikož byli během cesty napadeni démonem, domnívá se Wil, že Dagda Mor zná jejich cestu a navrhuje trochu pozměnit její plán. Cephelo navrhuje jít přes horskou pevnost Pykon. Skupina se v pevnosti setkává elfem Remem a jeho malou dcerou Mag. Remo se k nim chová velmi pohostinně, ovšem při večeři všechny členy výpravy uspí za pomoci látky přimíchané do jídla. Po probrání jsou všichni připoutáni na mučidla, přičemž Remo si vybere princeznu jako hlavní oběť, kterou hodlá znásilnit. Mag ovšem pomůže Wila osvobodit a ten potom Rema zraní a Amberle zachrání. Remo se ještě pokusí Wila zastřelit, ale trefí Meg a Amberle Rema probodne. Skupinu v pevnosti dostihne démon Žnec, se kterým svede souboj kapitán královské gardy, který ovšem při souboji umírá. V královském paláci mezitím na trůn usedá Měnivec, který po vraždě krále na sebe vzal jeho podobu. Měnivec zahájí kampaň proti Allanonovi a získá na svou stranu i královského syna Ariona. Ten pak při vyostřeném sporu na Měnivcův pokyn Allanona probodne. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.díl. Po romantickém a také traumatickém snu se rozhodne Ambelre pokračovat spolu s ostatními v cestě. Narazí však na chvíli, kdy se musí rozhodnout, kam mají jít. Blíží se bouře, a oklika k Hraničnímu pásu může protáhnout výpravu na moc dlouho. Proto Eritrinin bývalý věznitel nabídne zkratku přes bájný hrad Pykon, ke by se taktéž mohli schovat, dokud vánice nepřestane. Cesta se obejde bez menších potíží a výprava dostáhne svého cíle. Na hradě se Amberle, Eritrea, Wil, Cephalo a Crispin setkají s jeho pánem, Remem, a jeho dcerou, poloelfkou Mag. Rem je pohostí a nabídne jim přenocování pod záminkou jejich uspání a následného zabití. Ještě předtím se ale Wil seznámí s Mag a Eritrea se malinko sblíží s Amberle. Dříve sloužil na hradě jako vyšetřovatel, a za nepřítomnosti kohokoliv jiného než jeho dcery zešílel. Princezna se prořekne o svém původu ve snaze dostat se na svobodu. Za tuto nerozvážnost je málem zbavena svých citů a vůle krutou technikou starého muže. Eritrea se ale vysvobodí a později dojde na Removo zabití. Na svobodu se ale dostal i démon údajně zabitý Cefalonem a Wilem. Než by jim ale tulák pomohl, ve chvíli nejdůležitější nad nimi doslova přeřízne provaz. Wil, Eritrea a Ambelrle padají do propasti. Zdá se, že se falešnému králi, v minulém díle zabitým měňavcem, a jeho nevědoucímu synovi podařilo zabít Allana. 90 - 95 procent. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda mě přesvědčila o tom,že jsem se mýlil,seriál není určen mladšímu publiku,je evidentně určen mladým ženám a dívkám,protože začátek dílu by se skvěle hodil do Twilight Ságy,stále častěji se objevují patetické momenty a příběh pořád víc připomíná mnohonožku,která kulhá na všechny nožičky. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama