Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze (168)

cmenda 

všechny recenze uživatele

Při natáčení se zřejmě inspirovali steampunkem ,pánem prstenu a možná i hvězdnýma válkama ,ale nakonec to nebylo vůbec špatný . ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Fantasy seriál, který je mixem Pána prstenů a Hry o trůny - Králové, princezny, démoni, elfové, kouzla... a jako poznávací znamení nadprůměrný příděl brutality a strašidelných masek. Jinak sotva průměr tv zábavy. ()

perko 

všechny recenze uživatele

S knižní předlohou to má společná snad jenom jména postav. Zvládl jsem asi pět dílů. Jsem velice zklamán, protože Shannara knihy miluju. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech hodnotím. Pilotní dvojdíl nebyl úplně nejlepší, hlavně to dostávání se do děje byl opravdu pomalé, ale další dva díly byly o poznání lepší. Určitě se seriál nebude moct kvalitativně měřit třeba s GoT nebo Vikings, ale svojí cílovku si to najde. Překvapivě mě velmi baví hlavní trojice a jejich chemie, i když je to takové hloupoučké. // Postupně jsem ztratil zájem úplně a konec série ani nedodíval. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem neviděl u seriálu ani filmu tak krásný vizuál. Příběh je taky super. Kdo má rád Hobita, Pána prstenů, nebo Elder scrolls, tak to bude milovat. Hudba taky super. Nemám tomu co vytknout, je to snad první seriál, který mě baví už od první vteřiny. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Pilot: Fantasy spíše nevyhledávám, zde jsem udělal výjimku kvůli synopsi. Námět je dobrý, stejně jako efekty, rozjezd trochu pomalý, ale později jsou některé záběry dost povedené. ... Po 7. díle jsem hodnocení nakonec zvýšil na 4*. Dobrý scénář - každý díl končí v tom nejlepším, a tak nutí diváky sledovat následující. Atmosféra je od začátku celkem temná. Možná si někdy přečtu aspoň část předlohy. ()

warrenur odpad!

všechny recenze uživatele

Investoval som do tohoto gigantickeho paskvilu cas pre 4 diely. Hned uvodom:,Shannarov Mec, Shannarove magicke elfeiny a Shannarovu pisen prani som cital este koncom strednej skoly. V casoch, ked ste prisli do knihkupectva hocikde na Slovensku a spytali sa, ci predavaju nieco z "fantasy", tak sa na vas pozreli, akoby ste padli z jahody. Tento zaner v tom case este nepoznali - ok, v Bratislavskom Brlohu uz ano,odtial mal tie knihy kamos, co mi ich pozical. Elfeiny, druhu cast povodnej trilogie, som povazoval za Brooksovu najvydarenejsiu a zhodou okolnosti cca 2 mesiace dozadu, som si tuto z Ciech znovu objednal. Klasika, slusny pribeh, opis, zaporaci, vsetko. Mec bol sice prakticky kopiou Pana Prstenov ale Elfeiny su original, bez debaty. Zhruba v tom case som sa dozvedel, ze tato knizka sa filmuje. Vdaka dlhoocakavanemu uspechu natocenia niecoho z fantasy, a sice Hier o Trony, som dufal, ze konecne pribudne do sudka poriadna klasika od Brooksa. Zial, po zhliadnuti uz prvych par minut "tohoto tu", mi bolo jasne, ze to bude len dalsi z rady mimoriadne spackanych serialov, ktorym nepomohla ani dokonala knizna predloha. Obsadenie je nehorazne zle, kniznemu opisu neodpovedajuce (ani povahou, ani fyzickym zjavom). Pocnuc hysterickym prejavom filmovej Amberle, po gladiatorsky zjav v knihe mytickeho druida Allanona. Pride mi, ze tvorcovia nabehli do posilky a nejakeho salonu kdesi v haji, vsetkym zaspicatili usi a odeli ich do "odevu" ktory sa zdrodil v hlave nejakeho sfetovaneho navrhara. Krajina je jedna presaturovana omalovanka, nieco otrasne. Triky, nic moc. Dialogy a emocne reakcie zucastnenych su tak neuveritelne, ze som odvracal a krutil hlavou. Jedine co sa mi zdalo ako-tak pozivitne bolo vyobrazenie stromu Ellcryss a cuduj-sa-svete, demon Dagda-Mor. Vsetko ostatne je akoby z vypredaja a myslim, ze kazdy fanusik a citatel Shannarovej trilogie, ci nadvazujucih knih, musi byt tymto blivajzom minimalne znechuteny. Pokial ste sa o knizku a jej hrdinov zrakom ani neobtreli a staci vam pohlad na farebne cosi, ochotnicke postavy s peknymi tvarickami ale vyautovanymi reakciami, v tom pripade, nemusite byt nutne, ako ja, "rozladeny". Za mna vsak jednoznacny a nastvany humus. Citatelom Brooksa odporucam nechat si zajst chut. Radsej si vizualizujte postavy a miesta z knizky na zaklade autorovho opisu, ale co. Rovno si ju znovu precitajte. ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Tak zkouknuta 1 série. Další už vynechám. První 2-3 díly se daly. Potom to šlo docela rychle do kytek... Špatní herci, zpracování mimo a ten konec katastrofa... ()

DDUDU 

všechny recenze uživatele

Velká slátanina bez znalosti knižní předlohy. A I kdyby kniha byla sebelepší tak zkazit se to více nedalo. Neskutečně nesourodé, plno věcí nejde vysvětlit jinak, než že si někdo šlehnul velkou dávku před natáčením a natáčel poprvé. Hvězda za pěkné ženské a handsome Druida. ()

janculeeh 

všechny recenze uživatele

Strašlivá převídatelná blbina, ale s pěknými herci a příjemným prostředí, oddychovka, u který se v podstatě spíš bavíte tím, jak jsou všichni naivní a kdo na všechny ty blbosti mohl skočit. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé, nudné a bez nápadu. Taková laciná vykrádačka všech fantasy, co se kde našly. Viděa první série a na alší už nemám. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Je to prostě béčkové Fantasy. kdyby se filmy dělili podle sociálního statusu diváků, pak by tohle bylo fantasy pro chudé..... ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě absolutně nesedl. Z výjimkou těch dvou hopsajících prdelek / hlavní představitelky / to byl průšvih na všech frontách - herecky, kostýmově, dějově, a do toho ještě náš, v poslední době příšerný, dabing - prostě z přimhouřeným okem jedna hvězdička :-) ()

rhobos 

všechny recenze uživatele

První dvojdíl výborný. Doufám že seriálu kvalita vydrží, protože se nemůžu dočkat dalších dílů! Paráda :) Na tohle jsem čekal dlouho :). Po shlédnutí 3 dílů musím říct, že hlavním tahounem pro mě je skvělý Manu Bennett a parádní hudba :) 100% ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím lehce rozporuplný... Scenérie, kostýmy a triky jsou parádní, to bez diskuze. Drsnost a přirozenost světa ale bere za své hned jak se objeví postavy, nebo nedej bože dokonce promluví. MTV produkce z dialogů vyloženě cáká, všechno musí být vyhrocené, megacool, za každou cenu moderní. Zatím opatrných 55% a uvidíme kam se to hne dál... Po 4 dílech klesám na 40% a další sledování vzdávám... Nuda. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot 50%: Jako fanda fantasy dávám vyšší hodnocení, než by si pilotní dvojdíl zasloužil. Příběh podle knižní předlohy (kterou jsem nečetla) už nemohl být méně nápaditý. To jest banda "The Chosen Ones" zachraňuje svět před démonskou hrozbou. Něco takového se řeší v každé druhé fantasy videohře. Do toho zamíchejme casting pár modelek a šampónů, u kterých není jisté, jestli umí hrát, protože není co hrát. Této béčkové podívané prorokuji maximálně jednu sezonu. Nicméně efekty se povedly a krajina je super, tak bylo alespoň na co koukat. První série stále 50%: Nějak jsem těch pár dílů přetrpěla, ale názor nezměnila. Celý seriál se postavy někde plácají a pak v posledním dílu fuk fuk všechno vyřešeno. Hlavně že byl čas na tlachání, zatímco kámoši jim umírají v epické bitvě (která se však odehrává mimo kameru). ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Pekelná MTV srágora, která přímo smrdí cílovou skupinou kolem patnácti let, což asi není nic proti ničemu. V tomto směru ukázkový produkt. Postapokalyptická lokace kombinovaná se záběry na pláně širé jak z Pána Prstenu i většina veškerého ostatního dění na plátně, vyjma neznámých, sotva průměrných herců, je nijak zvlášť autenticky generovaná počítačem, a scénář podle Brooksovy fantasy knihy z roku 1982 (česky 1997 "Shannarovy magické elfeíny") je splácaninou, která si půjčila od všeho něco. Předlohu neznám, ani další díly série, ale píše se o ní jako o "klenotu fantasy scény". Seriáloví hoši a děvčata, ať už se špičatýma ušima (elfové) či bez nich (lidé), respekive hlavní hrdina poloelf, jsou hezké tvářičky, šatečky, účesy, šperky a líčení mají jak z módního žurnálu "jak být sexy" a záběry na nadšením prodchnutý obličej elfky, zírající na tričko si sundavajícího mladíka jsou více než výmluvné... Má třináctiletá dcera bude mít jistě časem jeho plagoš nad postelí. Pro obstaršího diváka je snesitelný asi jen Manu Bennett v roli mazáckého druida. A, abych nezapomněl - i přes úvodní pobavenost a oprávněně pohrdlivý smích mě to dost bavilo a s chutí jsem koukl na třetí a čtvrtý díl, což nijak neumenšuje výše napsané. Prosím, zabte mě někdo, mám místo mozku zelňačku ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Když v osmé epizodě byli už asi 10 krát drženi v zajetí je něco špatně. Stejně tak scény s nožem na krku jsou minimálně jednou za díl. Začínalo to celkem slušně. Vydařené triky fajn výprava a slušné dekorace. Bohužel je to stále větší brajgl a stále víc se to motá v kruhu. Zjednodušeně někam jdeme tam nás někdo zajme a mi mu pak utečeme a tak stále dokola. Kdybych neviděl polovinu dílů z prvních osmi věděl bych o ději zhruba tak stejně. No uvidíme jak to bude pokračovat. No alespoň jednoho hňupa už máme ze hry zaplaťpámbůh. Zatím je to dost promarněná příležitost jelikož to mohlo být skvělé. Jo a 8 díl bych vynechal protože je debilní. Nosatou holku z Faunova Labirintu jsem nepoznal :-D ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem nečetl knihy, Shannaru jsem netrpělivě očekával ještě před vydáním traileru, načež jsem se po jeho shlédnutí těšil ještě více. Fantasy zkombinované s postapo? To zní dobře! První díl byl má očekávání naplnil a laťku nasadil vysoko. Díly následující už měli klesající tendenci, ale druhá polovina série byla opět skvělá. Klasický děj dobro vs zlo mi příjde úplně v pořádku. Audiovizuál nádherný (prostředí Nového Zélandu se prostě nikdy nevyčerpá). V komentářích jsem četl nějaké remcání o hrozných kostýmech, ale mě osobně se kostýmy a výprava naopak líbí velmi, není co vytknout. Co mi trochu vadí, jsou občas trochu slabší dialogy a všichni vypadají jako z modního časopisu, ale je to MTV, takže se to dá očekávat (a ano vím, jsou to prostě elfové :) ). Taktéž bych uvítal trochu vizuálně promakanějšího hlavního záporáka. S LOTR ani GoT bych to nesrovnával, Shannara je zase trochu něco jiného a rozhodně je to pro fanouška fantasy příjemná podívaná. ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Nenudíte se, děj je rychlý a zbytečně se nic nenatahuje a má to konec. I když je jasné, že může být i další řada, tak hlavní příběh nezůstal otevřený. Za to mají velké plus. Těším se na další díly. ()

Reklama

Reklama