Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze (168)

Lockdown 

všechny recenze uživatele

Debilní je ještě velmi slabé slovo pro to, jak bych tento seriál pojmenoval. Jistěže jsem neočekával nějakou bombastickou podívanou, přeci jen, je to od stanice MTV a ta je zaměřena na mladé publikum, ale rozhodně si myslím, že se s tím dalo vypořádat daleko lépe. Jestliže jsem u některých předchozích seriálů litoval, že nebyly třeba kratší, zde si naopak myslím, že by mu pár epizod navíc vůbec neuškodilo. Tento seriál totiž doslova letí. Skáče z místa na místo, pokládá miliony otázek, na které pak samozřejmě neodpovídá. Tento spěch se snaží prokládat dialogy postav, které jsou bohužel tak debilní, až se přibližují jinému letošnímu seriálu Shadowhunters, který pojmu kokotina dodal úplně jiný rozměr. Co se postav týče, žádná nějak extrémně neleze na nervy. Kochat by se mělo jak pánské, tak dámské publikum. Záporné postavy zde doplatily právě na ten spěch, a tudíž žádná nedostává větší množství prostoru, případě se o ní celou dobu slyšíme jak je nebezpečná a pak se s ní naši hrdinové popasují až prapodivně rychle a lehce. Upřímně nevím, pro jakou věkovou skupinu by tento seriál měl být. 20% za parádně vykreslené prostředí, 20% za úžasnou Ivanu Baquero = 40% ()

Sobolisk 

všechny recenze uživatele

Totální tragédie to uplně není ale seriálový zázrak taky ne. Budeme doufat v lepší pokus o děj ve druhé sérii ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

Ono to nějak nedává smysl, pokud se nad tím člověk trochu zamyslí. Jo, a nějaké přirovnávání k Pánovi prstenů, nebo Hře o trůny je možné pouze tehdy, pokud bychom chtěli ukázat pravý opak čehokoliv povedeného. Ale podívat se na to dá, na lehčí výplach mozku po práci to stačí. ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Po první polovině značné rozpaky. Nesourodá scénáristická a režisérská směs od Hry o trůny po fantasy telenovelu. Poppy Drayton se svou nekonečně iritující afektovaností kandiduje na nejhorší herečku současnosti a ten zbytek není o mnoho lepší. Béčková teenage záležitost. P.S. Jelikož druhá polovina je povětšině odpad, celkové hodnocení slabá jedna hvězda. ()

Medvjet 

všechny recenze uživatele

Teenager softcore porn. Velice slusne se rozvijejici fantazy, ktere je kazdym dilem pitomejsi a pitomejsi, vygradovane do snad nejhorsiho finale vubec. Jedine pozitivum je Manu Bennett :-) jinak je to zklamani, zklamani, zklamani. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Má to byť o spojení fantasy a sci fi. Fantasy prevláda. Dej je o dobre a zle v pozlátku dnešnej doby pre komerčnú pubertálnu mládež. Dialógy jednoduché, akcia a nechutné trhanie ľudských tiel prítomné, fešáci a fešandy na každom kroku v ˝prirodzených pozíciách˝. Pozitívum je časté zábery na prekrásnu Novozélandskú krajinu z časti rozvetvený príbeh a občasné životné múdra (je ich ale oproti tým patetickým veľmi striedmo). Treba vypnúť mozog a len sledovať tú krásu v každom ohľade. Asi predloha, ktorú som nečítal predsa len za niečo stojí lebo občas ma zaujíma čo bude ďalej. ()

bugfoot 

všechny recenze uživatele

Mám vcelku rád fantasy..... ale tohle je prostě průser... asi největším z nich je špatný scénář, a pak hned režie.... ale jako seriál pro náctileté nerdy, odkojené na PC fantasy hrách z posledních let (které stojí taky za vyliždíru), to je asi dostatečné...... já jsem starší generace.... jsem sice taky "odkojenej" na hrách, ale z doby, kdy se ještě tvůrci snažili dát hrám určitou hratelnost, a ne jen vylepšit grafiku, přidat o jednu víc římské číslice a tahat z kapes další stokoruny..... ()

MartyZcz 

všechny recenze uživatele

Tak musím smekat před tvůrcemi tohoto seriálu nejenže mě u prvního dílu překvapila vizuální stránka ale i soundtrack. Prostě efekty hudba i příběh na 100% Jenom by mě zajímal rozpočet toho seriálu protože na mě první dva díly působili jako film z fantasy světa- 1 a 2 DÍL 100% ()

Gharr 

všechny recenze uživatele

MTV se nám snaží představit dalšího mladého blond hrdinu. Snad si neustřelí hlavu brokovnicí jak ten poslední, i když tenhle by to nejspíš přežil a možná by mu to přineslo i pár bodů IQ navíc. Dále je tu elfská princezna postrádající jakýkoliv talent. Zejména v oblasti hrudníku. A nakonec tu máme druida, zřejmého absolventa Kalkulonovy akademie pro dramatické vstupy. Uvidíme, jaké zlo bude vypuštěno na tento svět. ()

Harak 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech mi to připadá jako Twilight v kabátu Pána Prstenů. Nevím jestli chci ztrácet čas s díly dalšími. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Tvorba MTV sa na tom dosť odzrkadľuje, či už ide o modelingový casting alebo niekedy o prílišnú dramatizáciu, no vizuál je perfektný a hudba prekvapujúco taktiež. A mňa, ako fantasy milovníka, to zatiaľ baví. Uvidíme ďalej! Pilot 80% Po zhliadnutí celej série ale mierne nadšenie opadá. Zvyšok série je už iba slabší odvar úvodného dvojdielu a ani stále pozoruhodný vizuál tomu už nepomôže. Ku postavám som si nevytvoril žiadny vzťah a scenáristicky je to dosť úbohé. No ako jednohubka to postačí. 1. SÉRIA: 60% ()

Machal99 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech, které rozjely vskutku velkou akci hodnotím zatím pozitivně až na pár menších nedostatků. 1) Hudba je někdy špatného výběru např. Coldplay - Midnight.. to mi k fantasy prostě nesedí. 2) Skákání postav z místa na místo kdy se někdy ani nestačíte orientovat v tom kde se vlastně postavy nachází. Ale jak říkám až na tyto nedostatky je tento seriál zatím celkem super a uvidíme jak se vyvine dále. /80%/ ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná teen show, podobná těm, kterými se prezentuje třeba CW, v trochu lepších kulisách a s trochu lepším castingem starších herců, hlavně Manu Bennett mě potěšil. Seriál adaptuje rodinné fantasy, stejně tak MTV není HBO, nebo Netflix, takže od toho dobrý příběh čekat nejde, podstatné je ale, že to celkem odsýpa a žádné natahovačky se nekonají, takže se na to celkem dobře kouká. ()

kinoprofik 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvních 4 epizod musím uznat, že jsem nadšený. výprava, vizuální efekty a kostýmy jsou výborné, také postapokalyptický svět mám rád i když v tomhle seriálu (třeba rozpadlý osobák před farmou kde žijí lidé) působí místy trochu rušivě. Holt tvůrci musí přidávat do seriálů pořád něco nového, aby se říkalo "to tu ještě nebylo". Každopádně věřím že seriál bude úspěšný a dočká se svého řádného konce :D ()

JohnX 

všechny recenze uživatele

Jdu ze čtyř hvězd na tři - kvalita dílů postupně ale jistě upadá, což je škoda... začali tak slibně. Úctyhodný pokus, MTV, snaha se cení. ()

Reklama

Reklama