Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Torpid 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů natočený pro citové potřeby fanklubu Twilight ságy a Hunger Games. Hlavní postavy hrají šestnáctiletí manekýni a manekýnky, kteří byli vybráni především pro vzhled a nikoli herectví. Pokud si už nelepíte idoly nad postel, budete mít s touhle fantasy možná problém. Po 20 minutách 5. dílu se seriálem definitivně končím a jednu hvězdu dávám pouze proto, že nejsem absolutně cílovou skupinou tohoto hereckého a režijního ochotničení. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech hodnotím. Pilotní dvojdíl nebyl úplně nejlepší, hlavně to dostávání se do děje byl opravdu pomalé, ale další dva díly byly o poznání lepší. Určitě se seriál nebude moct kvalitativně měřit třeba s GoT nebo Vikings, ale svojí cílovku si to najde. Překvapivě mě velmi baví hlavní trojice a jejich chemie, i když je to takové hloupoučké. // Postupně jsem ztratil zájem úplně a konec série ani nedodíval. ()

Reklama

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Já nevím... Vypadá to docela pěkně, byť v některých obrazech mi to připomíná počítačovou hru Oblivion. Příběh mi trochu připomíná cosi, co jsem kdysi četl v Kačerovi Donaldovi. Hlavní postavy připomínají Eragona, jenže kromě neúchvatných hereckých výkonů navíc otravují úžasnou blbostí, která se snad dá pochopit u těch hrdinů, kteří jsou tzv. teenagery, méně však např. u druida či krále, kteří by mohli, když už nic jiného, pamatovat na "hrůzy" poslední války s démony, či užít elementární základy logiky, a tak lépe předvídat, před jakou hrozbou asi stojí tentokrát. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Postavy sa správajú ako dementi. Herecké výkony i výzor niektorých "hercov" (Austin Butler!!!) žalostné. A tie romantické klišé na úrovni uveriteľnosti pornofilmu. Navyše mi bolo až nepríjemné, že herci vyzerajúci na štrnásť rokov sa po jednom bozku začnú vyzliekať. Najhoršie je, že samotný príbehový základ by pri inom prístupe k seriálu mohol ponúknuť celkom zaujímavé sci-fantasy... ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Prvni epizoda byla vazne priserna. Jinak me to ale kupodivu celkem chytlo. Nemuseli by byt vsichni tak krasni a dokonali, ale pribeh je ok. Bohuzel nic az tak originalniho. Edit po 2. serii: O mnoho lepsi dojem nez z 1. serie. Otravna Amberle tu uz dikybohuzato neni a misto ni nastupuji zajimave nove postavy, konkretne druidi princezna. Fajn zvraty. Poradny jatka. Chci dalsi serii. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama