Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

char_t 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím lehce rozporuplný... Scenérie, kostýmy a triky jsou parádní, to bez diskuze. Drsnost a přirozenost světa ale bere za své hned jak se objeví postavy, nebo nedej bože dokonce promluví. MTV produkce z dialogů vyloženě cáká, všechno musí být vyhrocené, megacool, za každou cenu moderní. Zatím opatrných 55% a uvidíme kam se to hne dál... Po 4 dílech klesám na 40% a další sledování vzdávám... Nuda. ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Sakra existuje takovejch super fantasy sérií, a oni musej vyhrabat zrovna takovouhle tuctovou sračku k natočení seriálu..proč? Proč je to tak populární? Pilotní díl měl záživnost průměrného dílu Xeny, a stejně gumové herecké výkony. Taková škoda, proč nenatočí třeba Tetovaného? Já vim, neměl bych to tak grilovat po prvním díle, a už vůbec ne, když jsem nečetl předlohu, ale prostě mi to zatím připadá hrozný. Buď je chyba v tom, jak je to natočený, nebo nestojí za moc ani kniha. A nebo to ještě překvapí, ale tomu moc nevěřím. Minimálně by museli začít s tím, že by vyměnili půlku castingu, v čele s tím blonďatým půl-elfím buzerantem. Jestli v příštím díle neumře, přestávám to sledovat, ten se fakt nedá. Vlastně..když nad tím tak přemýšlím, není moc důvodů to sledovat dál. A když nad tím přemýšlím ještě víc, jsem skoro rád, že točí tyhle teenagerské shitsérie, kdyby takto zprznili nějakou mojí oblíbenou knihu, asi bych to hodně blbě rozdejchával. ()

Reklama

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Shannara Chronicles sice do fantasy žánru nepřináší nic nového a až příliš se podobají Pánovi prstenů, ale od nějakého druhého, třetího dílu jsem se nenudil ani vteřinu. O napínavé scény tu není nouze, masky démonů jsou opravdu výborné (v tom se Pánovi prstenů téměř vyrovná) stejně tak jako různé vidiny a ovládání mysli, které působí patřičně děsivě. Epizody končí v klíčových situacích, takže navnadí k sledování dalšího dílu. Není to nicméně jen prvoplánový krok, díly působí plnohodnotně i tak. Teď k negativům. Vlastně se tam toho děje tolik, že na konci epizody ani nedokážu říct, co vše se tam vůbec přihodilo. Chybí tomu nějaké hlubší momenty, s minulostí postav se seznámíme jen povrchně (Eritreia budiž výjimkou), některé se na obrazovce objeví příliš pozdě. Mám na mysli třeba jednu elfku, o které jsem ani nevěděl, že existuje, a najednou plánuje převrat. Nesnáším zde všudypřítomné záchrany na poslední chvíli, šťastné náhody a nepravděpodobná setkání. Většina rádoby hlubokých promluv šustí papírem a herecky to také není žádná sláva. John Rhys-Davies se v postapokalyptickém světě převtělil do elfa a jednoznačně předvádí nejpřesvědčivější výkon, třebaže jeho vizáž elfská zrovna není. Většina ostatních herců je béčkové kategorie, i když Aaron Jakubenko mě zaujal a hrál velmi přesvědčivě, vychvalovaný Manu Benett není zlý, ale jeho postavu zkrátka podkopávají jalové repliky. A o ničem jiném, než o vážných a osudových záležitostech od něj neuslyšíme. Humor tu v podstatě chybí. Zato romantiky je tu na můj vkus až příliš. Pokud si někdo stěžoval na milostný trojúhelník v Hobitovi, který byl zpracován velmi citlivě a jemně, tak tady bude vyloženě trpět. Zamrzí také lacině vypadající výprava. Což o to, hlavní elfské město vypadá z ptačího pohledu působivě, ale zblízka už je to horší. Spíš než elfskou architekturu mi interiéry připomínaly prostředí nějaké vesmírné lodi. Škoda. Ale rozpočet asi nebyl příliš vysoký, jak naznačují i jiné věci. Hudba je velmi zvláštní, vágní, nemá žádný rozpoznatelný motiv, ale působí dosti étericky. Abych to shrnul, seriál určitě stojí za zhlédnutí nejen pro fanoušky fantasy. Kvalita sice není špičková, za což může jak zpracování, tak předloha, ale zábava je zaručená. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Takový ten typ megasračky, co vám v prvním momentě "vybouchne" ze zadku a zasviní celou záchodovou mísu. Nebudu vyjmenovávát všechno, co je tam zle, stačí jen to úplně nejhorší. V žádném jiném fantasy nebo historickém filmu/seriálu jsem neviděl pohromadě tolik ksichtů "do riflí". Tenhle výraz používáme pro herce, jímž abnormálně nevěříte jakýkoliv historický kostým a každou vteřinu čekáte, kdy se půjde převléct do riflí. S každým dalším ULTRAmoderním nepřirozeným hezounkem, co se postupně objevil na scéně, se mi víc a víc otevírala kudla v kapse. Až jsem se pořezal. To snad přímo bylo myšlené jako parodie, jakoby se někdo podíval na Hru o trůny a řekl si, sakra, ten casting je moc dokonalý a přirozený, zkusíme to obrátit o 180 stupňů a vybereme ty nejhůř zapadající, nažehlené tvářičky. Trapas. Ono vůbec po Hře o trůny už asi bude hodně těžké přijít s nějakým fantasy, které nebude vypadat jak - chtěl jsem napsat Trabant vedle Porsche, ale hodí se spíš - kus hovna na chodníku vedle Porsche. Odporná, uhlazená podívaná pro teenagery a buzničky. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech hodnotím. Pilotní dvojdíl nebyl úplně nejlepší, hlavně to dostávání se do děje byl opravdu pomalé, ale další dva díly byly o poznání lepší. Určitě se seriál nebude moct kvalitativně měřit třeba s GoT nebo Vikings, ale svojí cílovku si to najde. Překvapivě mě velmi baví hlavní trojice a jejich chemie, i když je to takové hloupoučké. // Postupně jsem ztratil zájem úplně a konec série ani nedodíval. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama