Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (898)

venus 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je výborný herec, nicméně jeho role Ottwaye byla celá napsána špatně. Jeho touha žít je uměle nafouknutá nesmyslnými činy a pusou plnou chytrolínských mouder. Když se Diaz vzdá a rozhodne se umřít na břehu řeky, tak Ottway naopak mlčí a tváří se, že je mu to buřt. Já se prostě nedokážu přenést přes nelogické chování a ještě méně logické chování vlků. O ostaních postavách radši ani nemluvím. Když je mínus dvacet, tak chodím s rozepnutou bundou a bez čepice, to je pohoda, vůbec se nebojím, že v mrazivé pustině umrznu... Celá sestava přeživších mi nijak nehrála dohromady, povrchní banda vrtáku, fakt. Co se týče efektů, je technická stránka filmu výborná. Pád letadla i vlčí útoky byly dechberoucí. Škoda jen toho scénáře. A sbírání peněženek? To bylo jako co? ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zasnežená nehostinná krajina a v nej skupinka stroskotancov v ohrození divou zverou. Presne film aké veľmi môžem. Keď to z poza kamery naviac istí John Carnahan a spred Liam Neeson, nie je o čom. Takto napínavý film som už dlho nevidel. S kľudom prepáčim digitálnych vlkov a trochu pritiahnutú cliffhanger akciu. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris is Liam Neeson´s bitch now. Pri pohľade na tunajšie hodnotenia uvažujem, kde sa stala chyba. Možno som proste videl iný film. Ten môj bol geniálne zrežírovaný s niekoľkými scénami, na ktoré dlho nezabudnem. Výborne strieda priam melancholickú atmosféru so skutočne napínavými akčnými / hororovými výjavmi a má veľmi solídne postavy, ktoré po chlapsky príliš nerozoberajú svoje pohnútky a minulosť. Každá zo smrtí vo filme je drvivo pôsobivá. K tomu presná podprahová línia s manželkou a otcom a absolútne skvelý Neeson. Pecka. Na konci som plakal. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s filmovým rokem 2012 asi nemohlo být lepší. Překvapivě syrový survival z nehostinné Aljašské divočiny má nečekaně blíže spíše k dílům od Terrence Malicka nebo Wernera Herzoga, než k jiným subžánrově blízkým kouskům jako Přežít či Na ostří nože. Liam Neeson jako alfa samec smečky přeživších působí díky svému charisma i jako alfa samec celého hereckého ansámblu a The Grey potom působí, jako by mu byla role Johna Ottwaye napsána přímo na tělo (SPOILER: navíc, když si připomenu vzpomínkové sekvence s manželkou, tak jsem si tím skoro jist). Marc Streitenfeld mě pak ke konci svým melancholickým, poklidným, nepřítomným a emocemi nabitým hudebním podkresem donutil tu slzu ukápnout. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na nového Carnahana jsem vyrazil v očekávání akčního survival thrilleru, kde vlci budou efektně hodovat na nebohých těžařích, přičemž jim bude dělat nedobrovolného číšníka Liam Neeson. K nefalšovanému překvapení jsem dostal ve všech ohledech funkční horor, kde z táhlého vytí mrazí v zádech a chlupáči se krmí bez jakýchkoliv servítek a zásad slušného stolování. Když v druhé polovině začnou na jedné straně docházet síly a na druhé naopak růst apetit, ani se nelze divit, že začne fyzicky bolet každý krok, za což patří dík nejen Carnahanovu kumštu, ale i Streitenfeldově hudbě, která z toho definitivně ždíme koncentrovanou depresi. A ten konec! Nejzajímavější a nejnepříjemnější překvapení cca rok a půl nazpět. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Film byl natočen podle krátké povídky Ghost Walker, kterou napsal Ian Mackenzie Jeffers, jenž se podílel i na scénáři filmu. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)
  • Liam Neeson si v rámci osobní přípravy k natáčení pochutnal i na sušeném vlčím mase. (Conspi)
  • Joe Carnahan sa v jednom rozhovore pochválil, že počas natáčania kúpil od miestneho lovca štyroch mŕtvych vlkov. Dvaja boli použitý ako rekvizity a z ďalších dvoch si štáb údajne urobil večeru. (m.a.t.o.)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama