Reklama

Reklama

VOD (1)

Po své výbušném chování ve Fast Five se Dwayne Johnson předvede jako provinční otec, na kterého tvrdě dopadlo, když jeho dospívajícího syna nespravedlivě obžalují a odsoudí k deseti letům za mřížemi. Aby očistil jméno svého syna, začne otec pracovat v utajení a riskuje všechno, včetně vlastního života, aby zmírnil jeho rozsudek. (Filmbox)

(více)

Recenze (352)

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvejn "The vepřový zátylek" Džonsn by se měl držet výhradně rolí, kde bez jakékoliv mimiky jen mlátí ostatní ovarové krky a jeho jedinou, za celý film pronesenou replikou, by mělo být například slovo "Gogo". Avšak naštěstí jej vyvážili, i když to asi dalo fušku, i nějakými těmi opravdovými herci, a tak se jedná o svižně plynoucí, kulantní drama a kapkou akce alá Kobra 11, které může urazit snad jen opravdového, artového hnědopicha. Viď, M? Kdyby z toho vykuchali všechny dialogy typu "Aj lav Jů, dedy - Aj lav Jů, san" a nezapomínali milovat i Hele a Mufa, bylo by to o půl hodiny kratší a klidně bych tomu ještě jednu přirazil až po koule. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sebeospravedlňující kýč, který naťukává problémy rozpracované do nesrovnatelně větší hloubky i šířky v Breaking Bad. Systém Práskač naoko kritizuje, ale ve skutečnosti upevňuje základy, na nichž stojí. Zájmy rodiny jsou prvořadé, takže pro její dobro můžete s vládním posvěcením směle donášet, dávat všanc životy svých bližních, zabíjet lidi snadno dostupnými střelnými zbraněmi a ničit cizí majetek. Jen proboha neobchodujte s drogami! Co na tomhle filmu neposlal do kytek obludně amorální scénář, popravuje bezvýrazná režie (hodně roztřesená kamera z neakční scény scénu akční neudělá) a Rockovo dvouvýrazové herectví (dramatické party mu sedí asi tolik jako Schwarzeneggerovi ty komediální). Ideologicky podobně zvrácený film jako Pád Bílého domu, akorát je mnohem, mnohem méně zábavný. 45% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo solídny príbeh bez zbytočných scenáristických vylomenín a z prsta vycucaných zvratov. Herci presvedčiví, dokonca aj Rock väčšinu scén uhral so cťou. Akcie málo, ale keď už, tak je celkom realistická a napínavá. Možno by pomohlo o nejakých 20 minút skrátiť... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kráčející skála si v životě prošla různými sračkami, ale že jeho synátor udělá průser a zapřísáhne se, že nikoho jiného nepráskne, to opravdu nečekal. O to horší to je, že jeho syna zachrání jenom on sám, a to ještě v případě když se infiltruje do jednoho drogového gangu. Dwayne Johnson tady moc nebitkaří. Vlastně v tom filmu není ani moc akce. Popravdě je to ale jedno, protože se jedná o skvělý napínák, kde The Rock předvádí další z naprosto skvělých postav. Pořád lepší, když se ve filmu sápe kolem dealerů, než když je v obležení dětí. On musí bejt viděn u těch šmejdů, co z tohodle světa dělají humus. Protože u něj mi stačí jeden jedinej pohled, abych naprosto s přehledem pochopil, co si o nich myslí a kolik sirek z nich během dalších pěti vteřin nadělá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $42,930,462Tržby Celosvetovo $57,907,734Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,606,667Tržby za predaj DVD v USA $10,648,993║ Taký decentnejší návrat k akčným 80.rokom. /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh by se měl věnovat jenom dramatům z prostředí věznice, v tomhle subžánru je nezpochybnitelným králem (viz jeho strhující Zločinec a nově i uhrančivý Shot Caller)...když totiž překročí hranice subžánru a zkusí natočit klasický thriller o nefalšovaném americkém taťkovi, co kvůli tomu, aby dostal syna z věznice, sejme celý jihoamerický kartel, vyjde mu z toho dost nevěrohodný film (byť na základě skutečných událostí)...chyba je tentokrát ve scénáři (což je v kontextu Waughova psaní s podivem) a taky trochu v castingu - The Rockovi jsem tu roli moc nevěřil...i když se zjevně dost snažil...dokonce mám pocit, že i chvilkami skutečně hrál... Jednoznačně nejslabší Waughův film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NENECHÁM NIKOHO, ABY ŘÍDIL NÁŠ OSUD....“ /// Když se mlaďas místo po krk v extázi ocitne po krk v průseru, nezbejvá fotříkovi nic jinýho, než udělat dohodu. Příběh moc překvapení neukrejvá a filmařina? Tož rutina. Zdokumentování rodinnýho dramatu statečnýho taťky, naštěstí přináší v závěrečný půlhoďce chvilky napětí (protože mě fakt zajímá, jak to nakonec udělá), potěší i finální akcička. Zodpovědnější taťkové možná uroněj kroupu, ti agresivnější se třeba naserou a festivalovej divák se zamyslí, jestli se ten Rock třeba jednou nevobjeví v nějakým artovým bijáku… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy inspirovaný skutečnejma událostma. 2.) Přemejšlím, jak říct rodině, že jsme v programu na ochranu svědků. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate,Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 2,511 // Otvárací Víkend v USA: $13,167,607 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Práskač je slušivá kriminálka řízlá thrillerem,akci zde nečekejte,nedočkáte se ji, ale i přesto, že se zde nestřílí a nevybuchují auta se jedná o příjemnou zábavu s nápaditou zápletkou,které dodává štávu charismatický Dwayne Jonhson. Je super, že dal přednost filmům před Wrestlingem ! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemne "obyčajná" a vcelku realistická záležitosť v čele so sympaťákom The Rockom. Tomu však prekvapivo brutálne pomáha výborný Barry Pepper ako intenzívne bradato-vlasatý agent DEA. Je taký drsný, že oproti nemu aj kopa svalov The Rock pôsobí ako absolútne neschopný pacifista (!!). Akcie je máličko, ale keď už sa niečo objaví, je to zručne nakrútené. Najobdivuhodnejšie je, že nám záleží na postavách, vzťahoch a dialógoch, takže vôbec nevadí, ak pár minút nevybuchne žiaden kamión. Ak by sme to brali v kontexte tvorby Sylvestra Stallonea, tak je to skôr Do útoku, než Rambo 2. Chápeme sa, hej? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako taková spálená gólovka. Námět fajn, Dwayne Johnson umí slušně zahrát a přesně to tady předvádí, ale je divný sledovat zrovna jeho v roli s jednoznačným náběhem na pořádnou heroickou akci, ke které nedojde. Ale hlavně, ústřední drama/ krimi thrillerová složka bohužel sama o sobě neobstává, nemá čím oslnit. Tak jako tak tu není nic, co by vás vytrhlo ze židle anebo přímo dorazilo, po stránce akce a napětí, ale stejně tak emocí. A ten potenciál tam byl ve všem... Prostě mírně zdlouhavý průměr, kde naštěstí táhne charisma v hlavní, ale i vedlejších rolích (Bernthal, Pepper, Kenneth Williams). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První polovina vyloženě nudí. Nejedná se o žádnou akční pecku a Rock je zde úplně normální chlap, táta od rodiny. Druhá polovina se pak ale příjemně rozjede a úplný závěr a finále je moc fajn. Právě protože si zde Dwayne nehraje na žádnýho zabijáka, je ve výsledku ten opravdovej frajer ... Čekal jsem mnohem víc,ale i takberu, ok ... Rock rullezz ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Věřím každému filmu, ve kterém Rock přijde, zlostně se rozhlédne a všechny vymlátí. Tentokrát však hraje hodného taťku a tak se všechny hodiny strávené přežvykováním bobulí v posilovně jeví naprosto zbytečnými. Nicméně jistou dávku zábavy tento snímek nabídl a já jsem si z něj vzal poučení, že když se mi za dveřmi zjeví kurýr PPL, DPD či DHL s balíčkem v ruce, tak ho pro jistotu střelím do palice, abych si nepřevzal něco, za co bych mohl strávit deset let v base. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedno mi stále vrtá hlavou, jak je možný, že obsadili Dwayna Johnsona do role, která vůbec nevyžaduje (spíše naopak) muže takových proporcí, navíc ani nepředvede žádnou bitku, nic. Pochopil bych, že vypadá, jako by z prdele vypadl původnímu chlápkovi, který stojí za údajným dobrodružství. Naopak, civilní typ normálních proporcí a hlavně HEREC, by takovému filmu prospěl víc. Nicméně "Práskač" nenudí, svou realističností bere dech, a věřím, že ke konci slabší povahy uroní slzičku do svého bonga. Tedy, nezbývá, než doporučit film, který je jen napůl krimi, napůl drama a napůl akční (jak psal verbal, akce jak z Kobry 11), ale přesto kdejakého rodiče ve středu večer zabaví. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Johnson nehází s jiskrou v oku vtípky, nevystavuje svůj biceps o průměru stehna Melissy McCarthy a v bitce se jako první seznamuje se zemí? Ano, je to tak. Je z něj jen zoufalá krysa v kanalizačním systému Federal drug policy of the US. V tomto ohledu poměrně vzácný film, který sráží akcí roztřesená kamera a Waughův lítý boj s vlastním klišovitým scénářem. Vysnil jsem si seriál, kdy poldy z protidrogového operující v terénu budou hrát tento Barry Pepper a McConaughey z první řady True Detective.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma. Má dosť dobrý príbeh o úspešnom majiteľovi menšej stavebnej spoločnosti, ktorého syn je zatknutý za obchodovanie s drogami, pričom mu kvôli nie práve najspravodlivejšie pojatému systému hrozí vysoký trest a jeho jedinou nádejou je pomoc pri usvedčení niekoho iného. A tak sa otec rozhodne s pomocou protidrogového oddelenia pracovať v utajení a postupne sa zoznamuje s čoraz vplyvnejšími, ale aj nebezpečnejšímí ľuďmi. Spracovanie je na tom dobre, táto zápletka sa dala podať dvomi spôsobmi, akčnejšie alebo civilnejšie a tvorcovia si vybrali práve tú druhú možnosť, s čím nemám najmenší problém. Dej je už od začiatku dostatočne zaujímavý, tempo je úplne ideálne, nenašiel som žiadne slabé miesto a celý ten postup muža, ktorý v tejto oblasti nepozná prakticky nikoho, ale postupne prejde až k najvyšším je podaný viac než dobre, takže je to skutočne vydarená filmová zábava od začiatku až do konca. A navyše sa to snaží pôsobiť čo najrealistickejšie a v rámci možností sa to aj darí. Akcie tu moc nie je, ale tá je celkom slušná. V tomto filme o ňu moc nejde, takže jej malé množstvo určite nesklame, ale aj tak sa tu nájdu dve výraznejšie akčné sekvencie a obe sú dobre zvládnuté. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, síce netuším, prečo si do hlavnej úlohy takéhoto neakčného filmu zvolili práve takto, ale aj tak ma Dwayne Johnson bavil viac než dosť, k tomu výborné vedľajšie postavy, hlavne Barry Pepper ako agent z protidrogového, ale aj Susan Sarandon a Jon Bernthal. Len záporáci mohli byť trochu výraznejší, ale to je v tomto prípade to najmenej. Réžia a technická stránka sú čistým štandardom tohto typu filmu, takže nič výnimočné, ale pre potreby filmu to bohato stačí. Snitch určite nie je film, ktorý by som sa chystal pozerávať opakovane, ale aj tak si moc nemôžem sťažovať, po celý čas som sa bavil nadpriemerne, takže pozretie určite neľutujem. 72% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som rád, že namiesto infantilných komédií sa The Rock drží už druhý rok stranou a namiesto toho nám dopraje aspoň takéto jednohubky. Síce nespravia dieru do sveta, ale aspoň po nich nemám horko v ústach. Dwayne si zjavne odskočil pred filmom na pár hodín herectva, čo je nakoniec v niektorých scénach poznať, ale cez to všetko mu asi nikdy neuverím nejakú komplikovanejšiu charakterovú rolu. Našťastie v tomto filme sa s ňou pasovať nemusel a herecké bremeno na seba berú skvelé vedľajšie postavy v predstavení Susan Sarandon a Barryho Peppera. Film sa pýši decentnou réžiou a inšpiráciou skutočným príbehom, čo pridáva na atraktivite. Atraktivitu však podkopáva príliš zdĺhavá prvá polovica a nepresvedčivé dialógy. 70%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář brání práskající Skále být něčím víc. Mizerné poselství o zneužitelných dírách v zákonech a taťkovské snaze boje za starou rodinu (za cenu riskování života té nové) má štěstí, že ji napsal sám život, protože tohle by jinak divák nezbaštil. Co mě ale potěšilo je výborné herecké obsazení. The Rock je příjemně obyčejný, vyděšený, nejednou dostane na budku a ryje hubou v hlíně. Pravý opak je nedoktnutelných borců, co vymlátí se zavřenýma očima a jednou tou jeho robustní pazourou, deset dalších borců. Jeho parťák (starý známý Shane z ŽIVÝCH MRTVOL) Jon Bernthal je rovněž výborný a jeho nejednoznačná postava je skoro to nejlepší na celém filmu, ještě spolu s fousatým Barry Pepperem. Závěrečné pošťuchování v kamiónu je skvěle natočené a režisérovy bych se nebál svěřit něco většího. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Snitch není špatný film, je to lehký nadprůměr, na který se můžou v klidu podívat všichni, ale užijí si ho především příznivci dramatu. The Rock si tentorkát odfrknul od zabíjení a přijal roli, na kterou se nejspíše nemusel po fyzické stránce nijak extrémně připravovat. Zde ho zmlátí i partička nějakejch chuligánů. Z toho jsem usoudil, že role byla psána naprosto individuálně a mohl ji obsadit klidně úplně jiný charakter. Dwaynovo charisma však filmu dodává potřebnou šťávu, bez níž by byl dle mého názoru ten film jen poloviční. Snímek vychází ze skutečných událostí, i když je samozřejmě přizpůsobený hollywoodskému stylu. Každopádně vás to udrží v napětí...60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

I když scénář neumí moc překvapit, postavě zoufalého otce dokážeme „hravě“ uvěřit. Když má navíc tvář a zarputilost Dwayna Johnsona, může to být hodně fajn. Výsledek přesto nakonec není nějak jednoznačný. Johnson tentokrát spíš před kulkami utíká, než aby se postavil do cesty mexickému drogovému kartelu. Tu a tam jednu schytá, protože tenhle Johnson sází spíš na realistickou rovinu. Bývalá wrestlingová hvězda má problém. Respektive její syn z prvního manželství převzal zásilku, která ho může poslat do vězení na desetiletí. Řešení? Nezlomný otec musí dostat před soud nebezpečné drogové dealery. Co mě na Práskači bavilo, byla jistá nenucenost. Nepotřebujeme příliš indicií k tomu, abychom z návštěvy otce v kriminále poznali, že synka musí chtě nechtě dostat na svobodu, nepotřebujeme dlouho na to, abychom vytušili, jak nedobrovolný parťák/zaměstnanec s drogovou minulostí riskuje, autority záporáků jsou cítit, aniž bychom potřebovali nějakým samoúčelným násilím demonstrovat jejích sílu. Režisér Ric Roman Waugh prostě dostal příležitost vyprávět poměrně zajímavý příběh s atraktivními charaktery a svou práci odvedl solidně, takže vážně škoda, že scénář se vyvíjí přesně tak, jak od prvních minut předpokládáme!! 65% ()

Související novinky

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

The Rock se vrací k hrdinské fantasy

The Rock se vrací k hrdinské fantasy

25.02.2012

Dokonce k té nejhrdinštější. Studio MGM se jej totiž snaží ukecat do role legendárního starořeckého siláka Herkula. Zapomeňte ale na rodinnou taškařici ve stylu Kevina Sorbo. Film Hercules: The… (více)

Reklama

Reklama