Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (158)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nával animáků všech možnách příběhů nepříběhů pomalu zavaluje svět, bohužel zavaluje i mě. Těchhle animáčů je taková hromada, že originalita se hledá velice steží, to je případ i AstroBoye. Příběh je vskutku tuctovou záležitostí, kerý je prokouknutelný od prvních minut. Dospělému divákovi opravdu nic nenabídne, připouštím však, že tento film je zaměřen spíše na menší publikum, ale pro ně jsou zase témata ztraceného syma příliš silná. Osobně nevím kam tento film zařadit je tak někde na pomezí bohužel k výjmečnosti mu chybí snad úplně všechno a animace která je spíše rutinní to opravdu nezachrání. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Já mám kulomety v zadečku?? Ať žije český dabing a malí robotíci s modrým srdcem na pravém místě:)/// Astro Boy je fenomén, který byl v roce 2004 spolu s velikány jako C3PO a R2D2 přijat to Robotí síně slávy. Má film tedy co nabídnout i bez znalosti tohoto kultu?/// Než si stačíte uvědomit, že se začínáte nudit, do příběhu vlítne se svým komunistickým entuziasmem Robo-revoluční fronta. Tři lehce (spíše těžce) pošahaní roboti jsou díky svým bláznivým kouskům alespoň na chvíli vděčným zdrojem humoru./// Po pár týdnech vám v hlavě možná zůstane scéna s robo-arénou nebo opravováním robota Zoga, která je navíc podkreslena známou písničkou, ale už po půl hodině tušíte, zda se Astro vrátí ke svému otci a jak to všechno dopadne. Úplný závěr je relativně otevřený, naznačuje další pokračování, protože chlapec s tryskami na nohou, sílou bájného Herkula a hlavně srdcem na pravém místě, má úkol mnohem větší, než to zprvu vypadat… Pokud přijmete fakt, že animace studia Image není moc kvalitní a propracovaná, můžete si užít celkem slušnou zábavu, ale srdce vám tlouct nadšením asi nebude. Je to takové nic proti ničemu. Děti řadu věcí nepochopí (viz roboluce), dospělí zas budou trpět u některých dialogů. Astro doletěl někam do půlky a pak mu zkrátka zhasly trysky. Je ovšem třeba pochválit Ottmanovu hudbu, ta mnoho scén vylepšuje. 55%. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Neznám předlohu, ale Astro Boy je vcelku ucházející zábavná jednohubka. Animace je příjemná, je tu plno sympatických postav a jeden ultra padouch, který nesmí chybět. Hlaška "já mám kulomety v zadečku" mě opravdu dostala do kolen. Btw. Revoluční robotí fronta mi krapet připomněla Lidovou Frontu Judeje :D ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Úvod je prekvapivo kvalitný (dokonca aj dosť tvrdý a na animák nečakaný - smrť dieťaťa) a akcia funguje v prvých minútach veľmi dobre. Potom sa to však začne veľmi ťahať a v prostrednej časti kaziť (jednoducho už je to v tých častiach nezaujímavé a určené len pre malé deti). Ku koncu badať jemné zlepšenie, ale to už u mňa na 3* nestačí. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě úplně minulo. Námět není úplně marnej, ale všechno ostatní vázne. Dialogy jsou toporné, jako by je psal žáček ze základní školy, humor se téměř nedostavuje a místy mi to přijde úplně mimo. Třeba revolucionářští leniništičtí roboti působí v rodinném filmu jako pěst na oko. Postavy jsou vesměs plytké a nevěrohodné. A technicky je to hodně slabé, animace a detaily by bylo OK někdy tak rok před Toy Story. Vesměs zbytečný film, který si zaslouží skončit zcela zapomenut. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)

Reklama

Reklama