Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (158)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, hodnocení samozřejmě odpovídá tomu, že se jedná o animovaný snímek. V této kategorii je Astro Boy rozhodně nadprůměrným počinem. Vzhledem ke stáří své manga / anime předlohy se nedá říct, že by něco vykrádal. Naopak Astro Boy byl pro mnohé inspirací a je dobře, že se dočkal celovečerního filmu. Japonci by si s tím sami asi poradili trochu jinak... ale americké pojetí není špatné. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu neznám, ale faktem je, že Astro Boy má naprosto peckózní námět. Mladý kluk zemře - jeho otec, uznávaný vědec, sestrojí jeho kopii s jeho duší do těla robota - z kluka se stane odpadlík - z odpadlíka superhrdina, jež zachraňuje svět... Začátek byl velice přijemnou podívanou, ale zhruba od třetiny filmu se autoři pouštějí tam, kam to nemá cenu v tomto stylu. Udělat z toho ultimátní akční pecku s lepšími efekty a coolovějšími dialogy, jedná se o luxusní animák plný vtipných hlodů a skvělé akce. Takhle se jedná o super námět zbabraný dětinskou druhou polovinou, špatnou animací a nepovedenou hudbou. Je to škoda, AstroBoy má stoprocentně na víc! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Došla mě zásoba filmů a tak jsem šáhnul po tom posledním, co jsem měl doma. A byl to Astro boy. Dlouho jsem ho odkládal a bál se, že to bude tuctová záležitost. Ale nakonec jsem překvapen. Z Astro boye se vyklubala docela pěkně kreslená, dramatická, akční sci - fi z perfektním ozvučením a pěknou hudbou. ....stůj, máme zákony robotiky !!! Nesmíš ublížit člověku !!! To platí už 50 let. Jsem ze staré školy, odpovídá robot a šlápne...... Hudbu dělal John Ottman. Film je natočen podle Japonského manga " Astro ". ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Já už jsem taky zjistila své poslání. Zkouknout a vychválit všechny animáky, co spatří světlo světa :o) Jelikož mi můj stvořitel nadělil horší zrak a pomalejší chápání, nevidím rozdíl mezi IMAGI a Pixarem, tudíž si vychutnám každý špatněji animovaný okamžik, každičkou scénu určenou hlavně pro dětičky a každý tupý dialog snažící se moralizovat :o) A tak konstatuji, že Astro boy je prý animací zaostalý, určený hlavně pro děti ve věku od 8 – 12 let a jeho dialogy jsou slabšího charakteru, takže pokud Vás váš stvořitel nevyrobil jako mě, nejspíše nebudete nadšení. Ale pokud Vám stačí příběh o chlapci – robotovi, který se celý film snaží najít své místo, a tak se plahočí z jednoho maléru do druhého, aby nakonec ukonejšil jak své modré srdéčko, tak to naše, bude se Vám Tobby určitě zamlouvat :o) A tak si rychle sbalte kufřík a jeďte na výlet do Metro city :o) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Poměrně svěží a parádně odsípající animák. Vůbec žádný problém nemám se stylem animace, která je, ano, na míle vzdálená trendu Pixaru. Jiné se ale nerovná nutně horší. Naopak, k onomu dětskému stylu to sedí dobře. Spokojenost i s většinou vtipů, potěšen solidní akcí a na měkko z milého hrdiny - solidní tři. Onward and upward... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)
  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)

Reklama

Reklama