Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 275)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Somewhere In Mexico/Original The A-Team (Theme) [2:12] ,2. Saving Face [3:32] ,3. Alpha Mike Foxtrot [4:29] ,4. Welcome To Baghdad [4:22] ,5. The Plan [6:11] ,6. Court Martial [3:09] ,7. Putting The Team Back Together [3:39] ,8. Flying a Tank [6:10] ,9. Frankfurt [4:11] ,10. Retrieving the Plates [4:09] ,11. Safehouse [3:50] ,12. Safehouse Aftermath [4:58] ,13. Shell Game [2:44] ,14. The Docks Part 1 [7:35] ,15. The Docks Part 2 [5:47] ,16. I Love It When A Plan Comes Together/Original The A-Team (Theme) [5:26], ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A-Team je zábavný. A-Team je vtipný. A-Team ale rozhodně není nijak chytrý, ovšem moc dobře to o sobě ví, a tak si na nic nehraje. Když jsem na něm byl v kině, vadil mi lehce překombinovaný děj a zbrklý střih, který z několika scén nadělal nepřehlednou paseku. Po zkouknutí (prodloužené) DVD verze jsou ale všechny výtky pryč a já téhle více než dvouhodinové, ale neskutečně odsýpající bombě přidávám pátou hvězdu. Paráda. Akční scény jsou nádherně přepísklé a je radost se na ně dívat, ať už jde o z traileru známý padající tank, o úvodní honičku helikoptér, osvobozování týmu z vězení, akci ve Frankfurtu, finále v docích a tak dále... Herci jsou vybráni přesně a každý si svůj part užívá (Neesonova hláška "Takže ďábel přijde do baru a povídá..." by mohla zkultovnět). Vyzdvihnout si zaslouží i Silvestriho soundtrack (od Van Helsinga jeho nejoriginálnější věc).__ P.S. 3D film v německé léčebně... Ta scéna fakt nemá obdoby. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že film, ve kterém se opakovaně mluví o důležitosti timingu a dobrého plánování, má svůj vlastní plán (scénář) tak ukrutně poslepovaný a kodrcavý. Posledních deset minut digitální bonanzy a náhodných zvratů, které prostě už nějak musejí dopadnout, je trochu za trest, ale berte tu facku prostě jako daň za velepříjemné dvě hodinky strávené ve společnosti oldschoolových borců. První plnokrevná letní zábava a zas jednou hrdinové, kterým je radost fandit, ať už zdrhají z vězení, poskakují po stěnách mrakodrapů nebo plachtí s tankem někde nad Německem. Cooper, Neeson, Copley i Jackson jsou zajímaví nejen jako celek, dobré nápady nejsou udupány nejistou režií (i když na rvačky by si Carnahan mohl někoho najmout, abychom z nich něco měli) a nevýrazní záporáci naštěstí hrají většinu času druhé housle. Tým je alfa a omega, tým září a zachraňuje. Škoda, že jména ústřední čtyřky nestačila pozlatit tržby, ale jako hitech akční prequel k seriálu to funguje báječně, stejně jako letní jednohubka, která by stejně ve dvojce přišla o moment překvapení. Takže berte, dokud dávají, a hlavně moc nekoukejte těm darovaným koním na zuby. (70%) ()

castor 

všechny recenze uživatele

U tohohle výplachu jsem si uvědomil, jak moc mi chybí přehledná a hlavně pořádná (nápaditá, originální, realistická) akce z dob Skály nebo Nelítostného souboje. Asi jsem čekal něco víc, než jen svaly, nějaký ten výbuch nebo rychle zapomenutelnou hlášku. Navíc scénář je tu pro režiséra hodně velkým nepřítelem. Tahle banda mi nepřišla fajnová, necítil jsem mezi nimi nějakou chemii, akce mi přišla přestřelená (ale ne mile přestřelená, ale prostě blbě přestřelená), celou dobu na mě navíc útočil nevyrovnaný rytmus vyprávění i nemile chaotický střih. Asi bych měl taky upozornit na to, že režisérovo předešlé Sejmi eso kolem mě jen tak prošlo.. sorry, ale i A-Team mi přišel poměrně sterilní, který zhruba od poloviny začal nepěkně dřít!! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky zatlačuji sopel, na tom jsem vyrůstal a Carnahan et comp. to dokázali velice solidně zmodernizovat, aniž by z toho vznikla digitální slátanina pro mládež. Naopak, možná to dokonce až moc hraje na nostalgickou notu a ukazuje dlouhý nos na současné masové pojetí blockbusterů. Bavil jsem výtečně, nebýt pár "over the line" pokusů o zvážnění, bylo by to bezmála dokonalé relaxační odfrknutí. Obrovská poklona nádherné chemii v ústředním kvartetu a také Carnahanovi, který akční scény dokázal zrežírovat s protřelostí hazardního hráče. Jednoznačně nejlepší blockbuster okurkové sezóny, je mi moc líto, že to nebude pokračovat... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • Herec Sharlto Copley (Murdock) měl údajně v dětství seriál od své matky zakázaný, protože byl prý příliš násilný. Díval se tedy potají u svého kamaráda. Poté, co dostal roli ve filmu, tak zavolal matce: "To máš za to, že jsi mi na to v dětství zakázala koukat." (Othello)
  • Osobní zbraň plk. Smithe "Hannibala" (Neeson) je zbraň typu 1911 v provedení Kimber Custom II Hi-Capa. (c.tucker)
  • Poté, co je Murdock (Sharlto Copley) osvobozen z vězení, prostřelí agentka Sosa (Jessica Biel) Hummeru levou zadní pneumatiku. V dalším záběru a také ve chvíli, kdy Hummer přijíždí k letadlu, však šlehají jiskry z kola pravého zadního. (Kroeger055)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama