Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spin-off seriálu Battlestar Galactica, jehož pilot bude mít premiéru na podzim roku 2008. Caprica se odehrává 50 let před pádem 12 kolonií, zaměří se na osudy ředitele společnosti, která vyvinula prvního cylona a rodin Graystonových a Adamových. Jak je zjevné, všechno se bude točit opět kolem cylonů. Konečně se dozvíme jak vznikla ta osudová chyba, která za padesát let zničí všechny kolonie - jak přišli na svět cylony a začali první cylonskou válku... Jeho formátem už nebude čistokrevná sci-fi jako u BSG, ale něco co by se dalo označit za "sci-fi Dallas". V případě úspěchu naváže na tento pilot seriál, stejně jak tomu bylo u BSG... (Matrinx)

(více)

Recenze (79)

Matrinx 

všechny recenze uživatele

WOW. Myslím, že všechny obavy některých lidí z BSG komunity, že Caprica spadne daleko od stromu byly úplně zbytečné. Vždyť na tom makají ty samý lidé jako na mateřské BSG, kteří nás NIKDY nezklamali. Věřím jim i v Caprice :) Bez diskuse, pět hvězdiček. Už se těším na seriál, bude stát za to... BSG NOT DEAD! So Say We All!!! ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot Capricy toho hodně naznačil. To jakým způsobem se tu bude nakládat s příběhem, postavami, stejně jako očividně nijak závratný rozpočet. Určitě by se dal samotný seriál odstartovat tak, aby přitáhl více diváků, nicméně těm, kteří "zůstali" dal naději na něco víc. A to s dalšími díly skutečně přišlo. Více už v komentáři k samotnému seriálu. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová atmosféra starého světa. Jakmile se začal příběh rozjíždět po kolejích lemovaných robotikou a zároveň určených poctivým dramatem, vklouzl jsem úspěšně tam, odkud mě poslední díl Battlestar nedobrovolně dostal. Do příběhu živoucích postav, jejichž osudy chci vídat co nejdůkladněji a co nejdéle. Velmi naléhavý dramatický oblouk podporovaný stupňující se psychologicko-futuristickou holorovinou povyšuje na nezapomenutelnou jak jinak než Bear McCreary. Jeho omamné bubny sice zní jenom vzácně, protože na boje se Cylony ještě bude času dost, ale krásně se zaplétající vztahové jádro dává prostoru víc než dost. Cesta ke zkáze civilizace ještě nikdy nebyla tak slibně lákavá. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé. Docela poutavé. Prima hudba - především ta ve V-clubu... Slušně nahozená virtuální síť. Relativně jsem se snažil přijmout možnost zálohy mozku, vědomostí, vzpomínek synopsí... myšlenkových pochodů, charakteru... a i jsem si to tak nějak odkývnul - jakože se holka řádně nascanovala, a pěkných pár hodin měla hlavu připojenou k síti, aby tam nahrála své ... "alter ego" ... Je tu zmíněn datový objem "člověka" cca 100TB. Já se obávám, že to bude krapet víc... ale kdo ví... každopádně jsem skoro zklamaně odpadnul, když týpek v pohodě zrekonstruuje kámošovu dceru z 300MB. Vtipný a zároveň ohromně smutný je pro mě fakt, že se to evidentně bude hodně zabývat náboženstvími, vírou... a tak... Pro mě je to plus i mínus... Uvidím, jak se s tím poperou. každopádně už v piloty mě pár myšlenek zaujalo, pobavilo... Zoe je teď u naší matky, bohyně Athény, Lacy. Bude o ní pečováno. Bude milována a hýčkána po zbytek věčnosti. Moc to nepomáhá, že? Pravda je, že mně to také příliš nepomáhá. Zoe je mrtvá. A žádné svitky, modlitby, oběti ve chrámech, nic z toho nám ji nevrátí, že? ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Takhle parádně rozjetej pilotní díl jsem ještě neviděl. Utekl jako voda, prozradit několik věcí a přitom skoro žádnou - perfektní pilot! Casting hodně pomohl (herečka Zoe mi strašně evokovala Zooey Deschanel, a to vůbec není špatně. Teď když se koukám na ty jména, to asi nebude náhoda, co?). Samostatným "hercem" je tu opět Bearova hudba. Zmírnily se bubny z Galaticy, a nastoupila jemná, dramatická část. Vrchol pro mě byl, když Joseph odhaluje synovi rodinou historii a v pozadí hraje Adamovic znělka z Galacticy. Samotný konec mě naprosto dostal, i když jsem věděl, že to tak dopadne. Že to tak musí dopadnout. Zápletka vydá nejméně na první řadu, a já se nemůžu dočkat. (Původně jsem chtěl napsat, že nenacházím slova...) Teď už zbývá jen dodat: So say we all! ()

Zajímavosti (12)

  • Jedinými koloniemi, které byly v pilotu zmíněny, byly Caprica, kde se příběh odehrává, a Gemenon. Ve vystřižené scéně se sestra Clarice Willows (Polly Walker) zmínila i o Sagittaronu a faktu, že je součástí Dvanácti kolonií. (Caszidy)
  • Alessandra Torresani, představitelka Zoey Graystone, v jednom interview prozradila, že když natáčeli scénu, při které ji měla Paula Malcomson, která ztvárnila Amandu Graystone, udeřit, tak se Paula tak zdráhala, že ji k tomu museli Alessandra a režisér dlouho přemlouvat. Při samotném provedení scény pak byla Paula údajně tak naštvaná, že dala Alessandře natolik silnou facku, až jí vytrhla část prodloužených vlasů a obtisk její ruky zůstal Paule na tváři po zbytek dne. (Caszidy)
  • Verze pilotu vydaná na DVD je delší a obsahuje některé scény, které verze odvysílaná v televizi neobsahuje. Naproti tomu ale ve verzi pro televizi byly digitálně upraveny a vylepšeny některé scény a přechody mezi scénami. Převážně se jedná o záběry Caprica City ze vzduchu. Nejzřetelněji lze tato vylepšení vidět u arény pyramidového týmu Bukanýrů Atlas Stadium, který má v DVD verzi střechu, zatímco ve verzi pro TV je "otevřený". (Caszidy)

Reklama

Reklama