Reklama

Reklama

Pravidla zasnoubení

(seriál)
  • USA Rules of Engagement (více)
Ukázka z filmu
USA, (2007–2013), 35 h 56 min (Minutáž: 20–23 min)

Tvůrci:

Tom Hertz

Kamera:

Wayne Kennan

Hrají:

Oliver Hudson, Bianca Kajlich, Megyn Price, David Spade, Patrick Warburton, Adhir Kalyan, Candace Kroslak, Heather Locklear, Andrew Aguilar, Mini Anden (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Adam právě požádal Jennifer po sedmiměsíční známosti o ruku. Jsou zamilovaní a těší se na neutuchající lásku posvěcenou manželským slibem. O něco skeptičtěji k tomuto konceptu přistupují jejich sousedé přes chodbu - Audrey a Jeff jsou totiž svoji již 12 let, a tak mají ke svátosti manželství vypěstovaný svůj vlastní přístup. A kdo má nejvíc co říct k Adamově zasnoubení je samozřejmě jeho nejlepší přítel a spolupracovník Russel, který je i přes svých 150 cm výšky a nafoukaný účes lvem salonů a lovcem dívčích srdcí. Nechejte se lehkým humorem tohoto seriálu vtáhnout do spletité sítě manželských vztahů, kratochvil i povinností a a vypozorujte z nich nezbytná "pravidla zasnoubení". (bystroocko)

(více)

Recenze (65)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Celé to na svých šedivějících bedrech táhne Warburton, co si budeme nalhávat. Bručící macho s kladným přístupem k alkoholu a schopností jednou za uherák pindnout romantický plk, aby uklidnil tu svoji otravnou štěbetalku, rozhozenou z jeho sympatické schopnosti pelichat si do zákusku, který napůl sežere, napůl si jím pokydá kvádro, to vše přesto, že se jednalo o svatební koláč, který u nich deponovali její nejlepší přátelé na zítřejší svatební ostudu, pardon, největší den jejich bídných životů. Zbytkové obsazení hapruje jako psýcha feministky. V přechodu. Kajlich je sice festovní baba a somatický typ, který bych já osobně dokázal polaskat, ale po pár dílech se ta tlamča okouká a jeden by ji místo laskání už maximálně tak pomlátil ču... p... klad... podstatou po tváři. Oliver je prototypem debílka, se kterým sice občas prohodíte na nároží nějaké to slovo, neboť vám ho je líto, ale delší časový úsek byste vedle něj hodlali prožít raději v tom případě, že by již byl zelený a podezřele zatouchal. Spade byl nejspíše obsazen jako trhák, tedy profláklá držka, které však ujel vlak a teď zkouší na šťávu ze zašlé slávy nakopnout vystydlou mašinu. Inu - na svou roli se hodí cirka tak, jako já na post tanečního mistra, přesto to nějak funguje. Přijde mi totiž, že se scenáristům nechce zbytečně srát s atmosférou nebo provázaností dějových linií, jde jim jen o to, fláknout do nějakého jakž takž připraveného prostředí frk, nad kterým se o včerejším večeru u bonga doopravdy nasmáli. A sem tam se jim to vážně vyvede, tedy ok. Abych nezapomněl - indoJAR asistent Kalyan je po Várbártnovi druhou výborně obsazenou postavou. Dal bych tripla, jenže přichází čas na ostudnou upřímnost. Během týdne jsem spolykal pět sérií, šel bych tedy sám proti sobě. Tři a koudíka, zvednu ho nahoru, svého koudíka. Vtip ala Spade. He he he. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Dost zábavný seriál a určitě se vedle podobných neztratí. / Viděné epizody z 1-7 série *100.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Oh god, a to jsem si myslel že poslední sezony Himym jsou špatné. Mozek mi rozleptaný teče všemi tělními otvory, než umřu tak chci všechny postavy tohohle paskvilu zabít a vykastrovat. Oh wait, to nejde, vykastrované už dávno jsou. Nikdy jsem se nechtěl ženit - a teď se nejen že nechci ženit, ale chci zapálit každý oltář který uvidím, už jen pro spásu lidstva před hrůzami manželství plodícího ve svých důsledcích podobná zvěrstva. Viděl jsem jen první díl, víc to nešlo. Křeč. Zoufalá, blbá křeč. 1/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Další z celé řady sitcomů tentokrát s kopií Barneyho Stinsona ve vedlejší roli. Jako vždy se najdou i dobré frky, stejně tak šeď a nuda. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

1. séria (80%): Rules of Engagement prináša presne to, čo človek od sitcomov očakáva- vtipné jednohubky, ktoré neriešia žiadne veľké problémy, prinesú sympatické postavy, opakujú sa čo najmenej a sú plné optimizmu. Problém je však v tom, že tento sitcom neprináša vôbec nič nové (na rozdiel od himym a tBBT ). Toto je však priamo vyvážené vtipnou manželskou dvojicou (a hlavne geniálnym Jeffom) a Russelom, takže mám zasa raz čo pozerať pri večeri. 2. séria (80%): presne to isté, čo prvá séria. Tempo si udržujú, veľa sa ťaží z postáv, pri zápletkách mám vždy pocit, že som niečo podobné videl v Priateľoch , alebo himym-e, vtipy sú však stále nové, čerstvé. 3. séria (80%): žiadne výrazné zmeny, všetko beží tak ako doteraz, postavičky prežívajú (väčšinou) stokrát omieľané príbehy počas ktorých (väčšinou) trúsia jeden trefný vtip za druhým (stavím sa, že scenáristi vystupovali v stand-up kluboch). V niektorých častiach sa objavuje nová geniálna minipostavička Timmyho, ktorý musí pre Russela robiť omnoho viac, ako obyčajná sekretárka. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet. Zaciatky boli lepsie ako posledne sezony, ale ako celok stale podareny serial. // 1st season: Mile vtipne 20minutovky. Fajn herci. Jedine co by som mozno vycitala, ze dej stagnuje - aj ked vtipky su stale nove, chcelo by to nejake nakopnutie. Btw, serial pri ktorom sa asi skor pobavia zeny nez muzi. ;) 2nd season: Nice. Drzia si uroven, stale nenudia. :) ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Sledovanost v americe se pohybuje někde mezi 7-10 milionů diváků. Škoda, že u nás to dává Barrandov, která to absolutně zapomněla propagovat. Ale je to fajn seriál s příjemným humorem a i když se spíš nejedná o intelektuální vtipy, tak na slabý humor se rozhodně stěžovat nedá. A chválím dobré vyvážení postav. Už mám trochu dost těch rádoby samců (Joey - Friends, Barney - HIMYM), kteří mají každou. Takhle je to zábavnější. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Je to docela dobře obsazený seroš a taky celkem vtipný o tom žádná, ale narozdíl od konkurence podobných seriálů jakou jsou Přátelé, HIMYM či BBT jsem si zde zatím žádnou postavu vyloženě neoblíbil, takže na zasmátí docela dobrý, ale v obrovské konkurenci seriálů trochu zaostává... 6/10. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ach můj bože, Patrick Warburton je zde naprosto a totálně dokonalý :-D Velmi dobře zvolené charaktery postav, které se vtipně doplňují a příjemné herecké osazenstvo. Humor se točí v tradičních schématech soužití muže a ženy, kdy je velmi dobře poukázáno na již zažitý pár a naopak dravé mládí. V neposlední řadě též je tu Russell, tzv. Joey, Barney či Charlie tohoto sitcomu. Humor vkusný a téměř vždy padnoucí na úrodnou půdu. I dabing ujde. Zábava nejvyšší kvality, kdy nelze čekat zcela originální nápady, nicméně to už bude zřejmě problém většiny sitcomů čerpajících z těchto vod! 8/10! ()

Derek 

všechny recenze uživatele

mozno tu budem proti vacsine ale trufam si tvrdit ze rules jednoznacne previsuje ospevovane serie HIMYM a TBBT s prehladom hlavne vdaka hlavnej dvojici adam a jeff, ktori su jednoducho genialni! david spade je miestamy otravny ale nie az tak aby vam strpcil cely serial... ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Seriál není moc vtipný a některé postavy jsou vyloženě trapné až protivné. Především skrček David Spade v roli borce typu Barneyho v HIMYM. Patrick Warburton (hlas Joea v seriálu Family Guy) je super, ale sám všechno nezachrání. Slabé 3 hvězdy. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Typický americký průměrný seriál, ale musím přiznat, že některé díly / epizody jsou docela zábavné. David Spade se jako ekvivalent Barneyho Stinsona nemůže rovnat ani náznakem a obvykle scénky s Oliverem Hudsonem a neviditelnou Biancou Kajlich patří k tomu slabšímu, ale zbytek hereckého obsazení je dobrý. ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii: Fajn situace, vtipné poznámky, žádná nuda, zábava od začátku do konce. Rozhodně za čtyři. Dodatek: nepřipomíná vám to himym po patnácti letech? _____ Po druhé sérii: Ještě lepší, přidávám hvězdičku. Co asi přinese trojka? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

celkem vtipné,ale zase ne nic co by vyčnívalo nad ostatní a hltal bych každý díl jako např.na počátku HIMYM.David Spade je tradičně za úchyla,Patrick Warburton je sympaťák,ale já pořád slyším Joea z Family Guye...65% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Rules of Engagement je sitcom, který mi z nějakého důvodu utekl a dočkal jsem se k němu až po jeho ukončení. První série během svých sedmi dílů jen v rychlosti načrtne postavy a situaci ve které se nachází. Přesto dostatečně představí humor, kterým se bude prezentovat a už tady bylo jasno, že mě to bude bavit. Mým favoritem se okamžitě stala postava Jeffa, která je skvělá a frekvenci jeho hlášek si neskutečně užívám. Ve druhé sérii se mé nadšení ještě o něco zvětšuje, protože baví i ostatní postavy, hlavně Russell občas vypustí opravdovou perlu. Zápletky možná působí dojmem "už jsem viděl jinde", ale vtípky jsou stále podařené a není důvod ve sledování nepokračovat. Třetí série přidává zajímavou a vtipnou postavu Timmyho, jehož interakce s Russellem (vztah šéf - asistent) jsou dokonalé a nejde si je neoblíbit. Jsou dokonce tak zábavní, že v mých očích přebijí i dvojici Audrey - Jeff. Po příchodu Timmyho se bavím ještě víc a jeho příchod seriálu opravdu prospěl a těším se, kam se bude dál posouvat. Pravdou je, že v páté sérii přichází jakýsi zlom a některé věci se mi začaly zajídat. Například to, jak o sobě Audrey tvrdí že je "people person" nebo to, že si Timmy od Russella nechá všechno (opravdu všechno) líbit. Vím, že tak daleko zacházejí, aby to pobavilo, ale kolikrát si říkám, že už je to moc a jejich přátelský vztah by to nemohl nikdy ustát. Jinak se bavím pořád dobře, Jeff hlásí jak má ve zvyku, Russell piluje své chlípnosti, Timmy je všehoschopný a splachovací jedinec a Adam je pořád ten natvrdlý a trošku jednodušší hezounek. A ani mi nevadí, že Jennifer má nejmenší prostor. Horší je, že čím víc přibývají díly, tím víc je vidět, že jsou postavy hnané do opravdových extrémů. Z Jeffa se tak stává mnohem větší neomalenec a lakomej ignorant, z Audrey je čím dál tím větší fúrie, Russell se chová k Timmymu pořád hůř a hůř (pokud to ještě jde), Timmy to z nějakého důvodu pořád snáší a Adam je stále jednodušší a natvrdlejší. Vadí mi to, protože jsem si postavy oblíbil a to, že se z nich stává jejich "horší já" se mi nelíbí. Pořád to dokáže skvěle pobavit, ale... Závěrečná sedmá série však seriálu dopřála důstojné rozloučení a jak tak mohu říct spokojeně nashle. Všechno směřuje k porodu dítěte Audrey a Jeffa a zároveň ke svatbě Adama a Jennifer. Ještě nás čeká pár posledních povedených vtípků a pár závěrečných překvapení. Ukončení série a zároveň i seriálu se mi líbilo a v podstatě si nedovedu představit, jak by se mohlo dál pokračovat. ()

Reklama

Reklama