Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"Vánoce v Beverly Hills v Kalifornii. Čas, kdy se každý chová mile, tolerantně a velkoryse." Tak takto začíná tahle kriminální komedie o největší loupeži v historii Las Vegas. Danny Ocean (Frank Sinatra) se rozhodl se svými přáteli, veterány druhé světové války z 82. oddílu výsadkářů, že vybere pět největších kasín v Las Vegas, v Nevadě (Sahara, Riviera, Desert Inn, The Sands, The Flamingo). Každý je mužem na svém místě a se skvělou přípravou a plánem by se neměli čeho obávat. Ale... Jak říká Murphy, očekávané se nestane a neočekávané ano. Takže když nevlastní otec jednoho z nich zjistí, kdo je záhadným lupičem, musí vymyslet, jak se i s lupem dostat z města. A to dříve než na ně přijde policie. (monolog)

(více)

Recenze (70)

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film. Jelikož většina herců zde jsou velmi dobří přátelé, sálá z něj úplně domácká a dobová atmosféra. Co na tom, že provedení a příprava loupeže jsou hodně odbyty. Pěkný písničky (a i když si tu Frank žádnou nezazpíval, tak zasvěcenec rozezná melodii Tender Trap), přesvědčivé herecký výkony, inteligentní a konverzačnější humor a hlavně Frank a zbytek Rat Packu to dostatečně vynahrazují. Tenhle film stojí a padá s Rat Packem, protože ve své době to byli nejžádanější muži Ameriky (pokud nebudeme počítat Elvise). Z hodně dialogů je cítit improvizovanost a lehkost (podobně jako když hraje Oldřich Nový nebo Hugo Haas). zajímavé je, že natáčení probíhalo hlavně v raních hodinách, přes den herci spali a večer a v noci měli mnohá vystoupení na místních show. Je jen škoda, že Angie Dickinson nedostala více prostoru, protože vypadá jako moc příjemná ženská (nic ve zlým, ale kam se hrabe Julie Roberts). Shirley MacLane si sem odskočila z natáčení filmu Billy Wildera Apartment a střihla si tu opilou oslavující dívčinu, která líbne Deana Martina a zbaví jej tak na okamžik slov. Není to sice můj nejoblíbenější film s Frankem, ale zatím je asi na druhým místě. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jeden ze sta remejků je lepší než originál. Bohužel toto je případ právě Dannyho jedenáctky a jeho o 40 let mladšího následovníka Dannyho parťáků. Původní film má stopáž více než dvou hodin a první hodinu se partička dává do kupy. Až moc na můj vkus. Samotná loupež je pak odbyta v pár minutách. Konec je očekávaný, ale potěší. Neříkám, že celkově to je takovej průser, ale bývám zvyklý, že nad originál není. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Závěrečná scéna, kde kamera zabírá ocházející skupinu, zatímco lze v pozadí na reklamní tabuli číst jména všech pěti členů The Rat Packu, je legendární podobně jako diskuse kolem kulečníkového stolu o hodinu dříve. Jinak ale dobrovolně přiznávám, že jsou filmy, které mám se Sinatrou radši. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Inu.. snímku nelze upřít povedená atmoféra a silné charismatické osobnosti, jakými Dean Martin a Frank Sinatra bezpochyby byli. Příběhová stránka mě už tolik nepotěšila, občas jsem se nudil, proto tedy dávám pouhé 3*. Co ovšem nemělo chybu, tak to písničky v podání Dean Martina. How lucky can one guy be, I kissed her and she kissed me, Like the fella once said, Ain't that a kick in the head? The room was completely black.... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úžasná dobová atmosféra, kulisy, kostýmy, účesy, pastelové farby a big bandová hudba, ale inak strašná nuda. Trvá hodinu, kým sa tím zostaví, krádež zaberá pár sekúnd až minút a heist nie je nijako zaujímavý. Koniec je fajn, posledný záber štýlový ale na 127 minút je tu pramálo vzrušenia. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Celkem vkusná a starosvětská komedie, trpící určitou stařeckou dýchavičností a postrádající pořádné tempo, což vzhledem ke stylovému obsazení a mnoha milým scénám diváka zamrzí. Ač se mi to zdá poněkud zvláštní, tak Soderberghův remake originál pokořil a je o tu jednu hvězdu prostě lepší. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z mála nebudu tvrdit, že je remake lepší, protože jsem ho neviděl. Komparace s dobovými detektivkami a zařazení do kontextu filmové produkce Franka Sinatry však nedopadá příliš slavně, padesátiminutové úvodní mlácení loňské slámy mělo být sestříháno maximálně na polovinu, protože "zbytek" filmu je opravdu dobrý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti svižným a hravým "Dannyho parťákům" se jedná o neskutečně pomalý a nudný snímek, který nezachrání ani sympatická herecká sestava. Soderbergh tuto klasiku překonal ve všech směrech. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nebavilo, i když některé ty herce mám rád. Navíc jsem čekal nějak víc zvratů - tady se sešli, nikdo se ani moc nebránil do akce jít, naplánovali, provedli, plus závěrečný ubohoučký twist o ničem, a dvě hodiny za námi. Mezitím stálo za něco pár dialogů o ženách a o tom, že se vlastně krade na jejich rozmařilé nápady, ale těch skutečně vtipných promluv zas tak moc není, a dialogy mezi Jimmym a matkou jsou vyloženě trapné. Někteří herci nemají co hrát, ostatně je jich moc, tak na některé zbyly štěky. Ale tak aspoň Sammy Davis a Dean Martin něco zapějí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem šedesátkovou pecku a dostal... Nudu. Většinu filmu se žvaní a nic se neděje a upřímně ani samotná akce nestojí za moc. A upřímně, Sinatra sucks. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Stará podívaná která mě dost překvapila hlavně na svůj rok i když sice není to úplná špička mělo to dost do sebe a dalo se slušně dívat. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že miluji retro a filmovou atmosféru 60. let. Zřejmě proto ve mne Dannyho jedenáctka zanechala příjemný pocit, ač by se u ní dalo diskutovat o délce stopáže, či dlouhém úvodu, který jí zde vytýká většina komentujících. Přes tyto mírné nedostatky, se drze naivní vykradení pěti kasin partou Dannyho Oceana, určitě vyplatí shlédnout. Za ty dvě hodiny strávené s Frankem Sinatrou, Deanem Martinem a dalšími, budete mimo jiné odměněni vskutku povedeným koncem filmu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tohle je kriminální komedie dle mého gusta, velice příjemný herecký ansámbl, skvělá hudba, vyloupení několika kasín považuji za parádní nápad a atmosféra snímku je taková milá, hravá, zábavná, u mě filmová spokojenost s úsměvem, bylo mi potěšením.. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavý a pomalý rozjezd, zbytečná délka, ale jinak celkem dost zábavný film se sympatickými herci, který mě bavil víc než pozdější a slavnější remake. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě, o tomhle filmu jsem se dozvěděl náhodou díky o 41 let staršímu remakeu a bohužel tak musím konstatovat, že tahle oldschoolovka mě poměrně nudila. Všechno stojí a padá na hereckých osobnostech, ale jako naprosto všechno. A tak se i pozapomnělo nějak vytvořit hercům i smysluplný scénář. Tohle totiž byla nuda. Ve své době byli všichni zúčastnění jistě hvězdy a film byl možná považován za geniální, ale ta doba je už 50 let v čudu a od předchůdce skvělých Clooneyho parťáků jsem tak čekal víc, než bandu nijak se neprojevujících hulících herců, úděsnou organizaci, promýšlení plánu na tři minuty, vřeštícího dědka bez opodstatnění jeho úlohy v příběhu, Dannyho manželskou krizi a vychcaného zlodějíčka, který nepřímo způsobí až facepalmovsky hloupý konec. Tohle ne-e. Jak bylo řečeno níže, remake předčil původní film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to místy přece jen trochu utahané a myslel jsem si, že to bude ještě o něco vtipnější. Pokud máte vztah k protagonistům, bude vás to bavit mnohem více. Přesto je to ale celkem dobrá jízda se skvělými postavami, jež jsou nesmírně uvolněné, což rozhodně bylo třeba. Film funguje a pointa je překvapivá, alespoň pokud znáte Soderberghovu verzi. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Co se vleče - neuteče a tady to sakra neutíkalo ! Posledních celkem dobrých 8 minut film opravdu nezachrání, ani kdyby tam hrál sám Pánbůh. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Tak slo to, ale cekal jsem vic... od tech jmen, co za tim stoji. Cela prvni pulku se parta jenom dava dohromady a to je kapku nudne, protoze komedie je to tak ze 20%. Pak se konecne neco zacne na chvili dit a konec - teda konec jeste neni, tak se nastesti objevi Romero, ktereho mistni pseudodatabaze ani nezminuje, a doda konci stavu - ehm tedy spis whisky ;]] a tim padem aspon konec vse napravi. ()

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Margot Robbie hvězdou nových Dannyho parťáků?

Margot Robbie hvězdou nových Dannyho parťáků?

21.05.2022

Herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl, Focus) se v příštích pár letech nezastaví. Vedle toho, že ji chtějí producenti Pirátů z Karibiku do nového filmu, tak se nyní upsala také rebootu Dannyho… (více)

Reklama

Reklama