Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"Vánoce v Beverly Hills v Kalifornii. Čas, kdy se každý chová mile, tolerantně a velkoryse." Tak takto začíná tahle kriminální komedie o největší loupeži v historii Las Vegas. Danny Ocean (Frank Sinatra) se rozhodl se svými přáteli, veterány druhé světové války z 82. oddílu výsadkářů, že vybere pět největších kasín v Las Vegas, v Nevadě (Sahara, Riviera, Desert Inn, The Sands, The Flamingo). Každý je mužem na svém místě a se skvělou přípravou a plánem by se neměli čeho obávat. Ale... Jak říká Murphy, očekávané se nestane a neočekávané ano. Takže když nevlastní otec jednoho z nich zjistí, kdo je záhadným lupičem, musí vymyslet, jak se i s lupem dostat z města. A to dříve než na ně přijde policie. (monolog)

(více)

Recenze (70)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, Frank Sinatra ako herec este ujde, hoci ho nijak nemusim, hlavne pre jeho pletky s mafiou. Tuna ide o velmy dobry film - odlahcit od penazi 5 najvacsich kasin v Las Vegas. Skoda, e sa to zacina rozvlacne - to dlhe mlatenie slamy ma nebavilo, potom sa to uz ale rozjelo. jaxom napisal, hodne vadi to dlhe zobrazenie mlatenia slamy : 85 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pěkná uhlazená komedie o vykradení pěti kasín. Film je typický na svou dobu lehké vtipy, hudba a zpěv, bohatost, všichni chodí v oblecích a rasová nesnášenlivost není vidět. JInak konec je stylový ! ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Film je výborný, dobový, hlavní herecké obsazení sympatické a opravdu jsem se u toho nenudil, ale pár věcí musím vytknout, a to nepochopitelně dlouhé "seskupování" party v poměru ke stopáži loupeže a ještě k tomu pár odbytých scén. Nicméně určitě se nabízí srovnání novodobých Dannyho parťáků a tohodle filmu. Na rovinu musím říct, že to srovnat nejde a to hlavně kvůli zcela odlišným dějovým obdobím, ale také kvůli dnešní a tehdejší filmařské technice, která je u tohodle typu filmů dost důležitá. Máme tady dobu rozkvětu Las Vegas a slušnou dobovost v podání této Oceanovy jedenáctky a pak tu máme remake, který se odehrává v naprosto odlišené době pro zcela jinak smýšlící diváky. Abych se vrátil k hodnocení tohoto filmu, tak přejdu rovnou k věci. Tu hvězdičku ubírám za ty chybky a ačkoli mám fakt silné nutkání dát 5 hvězd, něco mi říká že nemůžu. Takže tak lepší 4 hvězdy a nakonec snad jen říct a poděkovat za to že díky tomuto mohl vzniknout remake. Výborný film a určitě doporučuju. PS: Fakt mě mrzí ty zbytečnosti, které filmu ubraly na kráse. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pekna stylizace a vyprava. Jinak film pusobi strasne zastaralym a unavenym dojmem. Milestone nicim nijak nezaujal, jde videt, ze se blizil konec jeho tvurci drahy. Dejove strasne odbyte a na divaka nudne pusobici. Pramalo akce i humoru. Tri hvezdicky, sotva... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Pohoda, klídek, Rat Pack. Všechny kostičky po dvou hodinách zapadnou na své místo, ale škoda, že po první hodině, která příjemně hořce rozehrává charaktery a rodinné poměry Oceana a jeho přátel, a vrcholí "rat packovským" vtipkováním u kulečníku, přichází velký "casino placement" lákající amíky do pěti kasín v Las Vegas. A v těch přepychových interiérech některé zápletky vyšumí do ztracena (milenka) a film zase chytí dech až v závěrečné dvacetiminutovce. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zbytečně ukecaný a nijak dramatický film s hvězdným obsazením a podivným koncem, který z Dannyho Oceana dělá naprostého moulu. Nechápu, co je na tomto filmu tak zábavné a hodnotné. Nehorázná nuda. Hudba: Nelson Riddle ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Och, hrozne mdlé tempo, jednotliví parťáci sa mi pol filmu mýlili, asi až po hodine som sa nejak dostával do príbehu (so stále odbiehajúcou pozornosťou). A celý ten "dokonalý zločin", na ktorý sa pripravovali slimačím tempom tak dlho bol napokon fádny a pramálo zaujímavý. Ale pozitíva: najmä Gable-ovsky sadistické odpálkovávanie ženských postáv doradu (či išlo o manželky, milenky, alebo manky), pár náhodných situačných vtipov, Sammy Davis Jr. s nemožne komickým účesom a záverečný znepokojujúci fade-out. Takže sumár: mne sa najviac páčilo to, čo bolo vo filme najmenej podstatné a podliehalo najmenšiemu úsiliu. Nechcem upozorňovať na to, čo stihli skoro všetci ostatní, ale teda asi mi to nedá: Soderbergh potvrdil výnimku: remake zvalcoval originál. Odťaživšou atmosférou, energiou, charizmou... a až pod jeho taktovkou som pochopil zmysel vo sfilmovaní oceánovej jedenástky. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Původní Dannyho jedenáctka je výborná, ještě o trochu lepší než pozdější (a také velmi dobrý) remake. Je to nejspíš způsobeno jak režií, tak vhodně vybraným obsazením (včetně cameo rolí George Rafta a Shirley MacLaine). ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Prvých 45 minút filmu zdĺhavo zbytočných. Priznám sa, nevedel som poriadne kde je sever. Toľko postáv, mien, nič nehovoriaceho vedlajšieho deju, že som sa začínal obávať, že moje očakávania boli priveľké. Zdanie klamalo. Po nudnej úvodnej trištvrte hodine film konečne dostal spád a vtiahol do deju tejto megaštýlovej kriminálnej partičky v oblekoch. Dobré zoskupenie hercov s dobrým námetom, ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že s tou úvodnou (45 minutovou) pasážou sa dalo vymyslieť niečo ďaleko viac. (Klasické) zoskupenie okolo Sinatru (Dean Martin, Sammy D. Jr.,...) je ale TOP. ()

Shetland 

všechny recenze uživatele

Sice to není žádné veledílo,ale film slušný. Remake je o třídu zábavnější. Ten konec opravdu neměl chybu, to možná ti herci nemuseli ani hrát ... 75% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ocean's Eleven působí tak trochu samoúčelně. Je vidět že si ho chtěli herci především užít, chtěli si spolu zahrát, zazpívat si před kamerou a trochu se u toho zasmát. Tak se i stalo a tehdejší publikum z toho muselo být nadšeno, ale dnes, o půl století později, už film nemá takové kouzlo. Galapředstavení populární pětice totiž nejede podle typického schématu. Začátek je neúměrně natažený aby každá jednotlivá postava dostala prostor pro svou vlastní show. Příprava a samotná loupež je odbytá v několika málo okamžicích a kamera se okamžitě vrací na to hlavní, kvůli čemu se všichni sešli, totiž k záběrům na idoly tehdejší doby. Populární Rat Pack pamatují především milovníci staré Ameriky 50. a 60. let a ti ho budou zbožňovat i dnes. Pro všechny ostatní je Dannyho Jedenáctka zdlouhavá krimikomedie s trochou výborné hudby, pohodové atmosféry a břitkého konverzačního humoru. Tedy nic co by nebylo k nalezení v libovolné veselohře s Cary Grantem, Walterem Matthauem či Jackem Lemmonem. Ty jsou ovšem dějovější, lépe gradované a hlavně celistvější. ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Je to nuda, žádná postava nemá tolik prostoru, aby zazářila. Zvraty nejsou snad žádné, až na poslední minutu. A v prvních minutách vás hrozně irituje nějaký rusák s příšerným hraným přízvukem, až jsem to chtěl vypnout. Vše jde hladce, nikdo není proti ničemu a záporáci žadní, až na jednoho slizouna, kterýho snad ani nejde brát vážně. Je známo, že po každém natačecím dnu se herci sešli v Sinatrově casinu Sands, pili do rána a šli zas natáčet, je to vidět. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetí zlodějské krimi roku 1960 a asi to nejlepší. Musím teda říct, že remake mě bavil o něco více, protože měl lepší herce. Sinatra, Davis, Martin byli hlavně zpěváci a herci až v druhé řadě. Navíc se to dost dlouho rozjíždí, než se vyřeší všechny seznamovačky, rodinné vztahy. Nicméně plán na vykradení pěti kasin v Las Vegas nemá chybu, je špičkově provedený a celá ta atmosféra Las Vegas počátku 60. let je fantastická a celé je to natočené s lehkostí, šarmem a švihem. Do toho hraje ve své době zapadlá písnička Ain´t That a Kick in The Head, kterou ale znám ze hry Fallout: New Vegas. SPOILER: A tak je opět kaňkou konec... jen co jsem viděl šílený plán propašovat peníze v rakvi mě byla pointa jasná. I tak 4* nechám a pro mě krimi/thriler roku 1960. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Hodně velká slabota, která ani ve výsledku nedává moc smysl, celou dobu dost nudí a na konci je to v podstatě absolutně jedno jak to dopadne. Sinatra nemá prostor vyniknout. Milestone mě vůbec neoslovuje. ()

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Margot Robbie hvězdou nových Dannyho parťáků?

Margot Robbie hvězdou nových Dannyho parťáků?

21.05.2022

Herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl, Focus) se v příštích pár letech nezastaví. Vedle toho, že ji chtějí producenti Pirátů z Karibiku do nového filmu, tak se nyní upsala také rebootu Dannyho… (více)

Reklama

Reklama