Reklama

Reklama

Anne Hathawayová tentokrát nikoli v roli princezny, nýbrž coby těžkými traumaty postižená dívka, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry. Za vynikající výkon v tomto snímku byla herečka nominována na Oscara. Režie se ujal Jonathan Demme (Mlčení jehňátek, Filadelfie).
Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše. Hlavní hrdinkou je dívka Kym, která sice svým vzezřením připomíná princeznu, ale hluboko v sobě skrývá bolesti a vnitřní démony, jež cupují její srdce na kousky. Proto se také chová tak, jak se chová. Rodina ji nemůže vystát, poslední léta strávila v léčebně, ale nyní se vrací domů, protože se vdává její sestra Rachel. A právě napjaté prostředí, jež kolem sňatku panuje, se stává arénou velké bitvy citů a traumat, během níž možná konečně bude vyřčeno vše, o čem se tak dlouhou mlčelo. V hlavní, pro ni velmi netradiční roli exceluje hollywoodská hvězda Anne Hathawayová, jež byla za tento herecký výkon nominována na Oscara. Tvůrcem snímku pak není nikdo jiný než oscarový Jonathan Demme, režisér nezapomenutelných klenotů Mlčení jehňátek a Filadelfie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné a zároveň hodně nepříjemné překvapení: z kačeny v Deníku princezny se stala nanejvýš přesvědčivá vyléčená závislačka, zatímco z režiséra vynikajícího Mlčení jehňátek a Philadelphie autor amatérského videa ze svatby. Svatby nesnáším! Kdyby se Demme víc držel příběhu rodinného traumatu a míň barvy šatů pro drůžičky, nemusela bych dát filmu s takovýmhle potenciálem smutné 3*. Holt nemůže být každý den kaviár... ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Svatba, stejně jako každá událost od které se něco očekává, je místo, kde se na povrch může dostat kterákoliv z vašich emocí. Dobré, špatné, minutu od minuty so můžou měnit a vzájemně se promíchávat. Ta Rachel a Sidneyho je chvílemi trochu usměvavá s výbornými hudebními vsuvkami a chvílemi tryskající dramatickými emocionálními interakcemi traumatem obtěžkané sestry nevěsty se svatebním okolím. Bohužel s důrazem na autenticitu, kdy jsme svědky kdejaké maličkosti týkající se svatby, přichází i trochu nuda. Ačkoliv je to tedy zajímavá sonda do této nuceným veselým prosycené události, nedokázala si po celou dobu udržet mojí plnou pozornost. // 60% ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Výborný námet (využitie kontrastu medzi happy "lovefull" atmosférou svadby a frustrovanou outsiderkou "vrhnutej" do nej), výborná Anne Hathaway, príjemný soundtrack, zaujímavé, eklektické podanie svadby, ktorej atmosféra bola miestami akoby inšpirovaná filmom "Monsoon Wedding".... do dvoch tretín to šlapalo veľmi dobre (aj keď počet vyslovenia repliky "i love you" išiel miestami nad moju kritickú mieru únosnosti).... záverečný "sladkokyslý nálev" bol však až príliš sladký, a dosť pokazil vypätú dramatickú linku ..... rozriedil inak skvelý výkon závisláčky Anne s okúzlujúcim gothic lookom (časť svojho hodnotenia venujem iba jej :) .... + trošku to pôsobilo ako multi-kulti agitka v zmysle "všetci ľudia budú bratia"..... 65%... možno až 70, ale to by som už musel dať 4*, a podľa pravidiel ktoré tu stanovila kiddo to nemôžem :) ()

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Kym v mladí udělala chybu, která ji provází celým životem a sama sobě nemůže odpustit. Po několika letech v léčebně dostává možnost navštívit svou rodinu, protože se její sestra Rachel vdává. Spatříme několik sesterských hádek, během kterých si Kym snaží vynutit pozornost, protože má pocit, že se k ní okolí nechová, jak by si sama přála. Anne Hathaway přesvědčuje, že je schopna zahrát i pořádném drama. Nominaci na Oscara jí přeju, avšak dle mého názoru její šance na zisk sošky jsou nízké. Rachel Getting Married je příjemné překvapení, ale rozhodně se neřadí mezi top filmy roku 2008, který byl silný na dramata. Čtvrtá hvězdička jen díky Anne.. ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, bohužel mě velice zklamal táhlý konec. Za něj ta jedna hvězdička dolů, ale i přesto říkám: Skvělá podívaná! ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Rachel se vdává hodnotím 4 hvězdičkami proto, že to je po dlouhé době originální americký film o rodinných vztazích a křivdách, kterému lze uvěřit. "Dokumentární" pojetí filmu působí velmi přirozeně, ruční kamera mi po pár záběrech přišla úplně normální. Herečtí představitelé jsou velmi dobře obsazení, film je přehlídkou směsice různých kultur, národností a barev pleti, ani to ale nepůsobí rušivě, ba právě naopak. A pak je tu velké herecké sólo Anne Hathaway. Mě nejvíc dostaly "intimní" scény z rodinného života - tedy akce "přerovnáváme nádobí v myčce" a Kym se sestrou po Kymině nočním útěku. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Styl "natočeno na domácí kameru" mě zpočátku iritoval a moc šancí jsem tomuto filmu nedávala. Ale ukázalo se, že to byl naopak velmi chytrý tah, protože to dodávalo filmu na autentičnosti. Příběh sám o sobě vypadal hodně reálně a díky kameře tak i působil. Divák si připadal, jakoby tam s hrdiny ty 3 dny opravdu byl. Člověka by ani nenapadlo, co se za tak krátkou dobu může odehrát, jak místo šťastného víkendu vyplouvají na povrch pocity, které v sobě hrdinové dlouhá léta dustili. Herci to zahráli vskutku na jedničku. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela jestli dát tomuhle snímku 3 nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem se rozhodla pro vyšší počet. Snímek nám ukazuje veselou rodinu, která se těší na svatbu, ale všechnu tu "radost" zdá se naruší Anne Hathaway s temnou minulostí. Scéna kdy je Kym u své matky a ta se na ní vrhne mi vyrazila dech a považuji ji za nejlepší scénu z filmu. Bylo to pro mě opravdu dost psychicky náročné, dost často jsem brečela už jen z toho psychického vypětí. Navíc se mi líbilo pojetí "home videa". ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Veľmi nesympatický film, a to kvôli nenormálne negatívnym vzťahom v rodine, ktoré sú tak deprimujúce že mi to liezlo krkom. Kamera bola taká príšerná že pri 90% záberov som si vedel predstaviť kameramana, ktorý to natáča. Asi to tak chceli ale na mňa ten amatérsky efekt nezapôsobil. Jediné čo v tomto filme stojí za pozornosť je Anne Hathaway. Je krásna, je sexy, je vynikajúca herečka a tu sa naozaj predviedla. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé rodinné drama, které je natáčeno bláznivou kamerou a...popravdě, nedokážu si představit, že by spolu skončili ti dva aktéři, kvůli kterým se svatba konala. Trochu přitažené za vlasy, ale výkony Anne a jejího otce byly dobré. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého ľahký dotyk jazdí na vlne rodinných konfliktov, aby dokonale vyvážil úsmevy a slzy. Vyvolané a zachytené emócie sú také čestné a brutálne, ako keby to bolo všetko skutočne. 7/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné drama, kde většina osazenstva s Anne Hathaway v čele takový herecký výkon, že smekám. Demme je toho chopil směla a povedlo se mu to na jedničku. Takto rozebrat jedne víkend s neobyčejnou skladbou, kde se dozvíte takových informací a tak syrově poddaných, no to je úžas. Navíc ještě doprovázeno pěknou hudbou, hlavně houslista. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Špatnej, špatnej, špatnej film. Bylo to jako ocitnout se na cizí svatbě a sledovat životy lidí, kteří vás vůbec nezajímají. Obzvlášť asi ta půlhodina proslovů na začátku filmu, kdy cizí lidi připíjeli na svatbu dvou cizích lidí, byla neskutečná nuda. Do toho mi všichni lezli na nervy a jednali zcela nepochopitelně bez nějakých přechodů. Navíc kromě Anne Hathaway by se to dalo nazvat přehlídkou nejotřesnějších hereckých výkonů (např. otec, který podivně křečovitě brečel, či matka ženicha, která dělala to samé v bledě modrém, ženich sám snad ani neuměl mluvit a........prostě špatný). ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý príjemný film, avšak príliš často nudí a o pár týždňov si na neho nespomeniem a to nezachránia ani prvotriedne herecké výkony, na čele s Anne Hathaway. Nehovoriac o tom, že dnes, rok po uvedení filmu v amerických kinách si naňho už NIKTO nespomenie... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Vy nemáte ani tušení, jak se cítím!“ Svatba bývá traumatem pro pozůstalé svobodné, a co teprve, když jste se právě vrátili z odmašťovny. Rodiny rozhřešení nedávají a vy máte dvě možnosti: zcvoknout se – ne, to už jste vlastně udělali… jedinou možnost. Odstěhovat se co nejdál od divného strýce, co má videokameru a neštítí se jí použít. Třeba na natočení nekonečného svatebního dokumentu včetně nechutných zákulisních vsuvek. Oblíbené třeskutě vtipné záběry nevěsty na záchodě jsou proti tomu jen drobné dětské škádlení. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Riešia sa problémy, ale na konci som nemal pocit, že by sa niečo aj vyriešilo. To bol zrejme úmysel. Zápletka, ani dej originalitou práve neprekypujú, ale herci odvádzajú v drvivej väčšine prípadov výobornú prácu. Jedno pozretie a dosť. Záverečná svadba sa mi už vliekla tak, že som ju trošku posúval dopredu. ()

Reklama

Reklama