Reklama

Reklama

Anne Hathawayová tentokrát nikoli v roli princezny, nýbrž coby těžkými traumaty postižená dívka, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry. Za vynikající výkon v tomto snímku byla herečka nominována na Oscara. Režie se ujal Jonathan Demme (Mlčení jehňátek, Filadelfie).
Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše. Hlavní hrdinkou je dívka Kym, která sice svým vzezřením připomíná princeznu, ale hluboko v sobě skrývá bolesti a vnitřní démony, jež cupují její srdce na kousky. Proto se také chová tak, jak se chová. Rodina ji nemůže vystát, poslední léta strávila v léčebně, ale nyní se vrací domů, protože se vdává její sestra Rachel. A právě napjaté prostředí, jež kolem sňatku panuje, se stává arénou velké bitvy citů a traumat, během níž možná konečně bude vyřčeno vše, o čem se tak dlouhou mlčelo. V hlavní, pro ni velmi netradiční roli exceluje hollywoodská hvězda Anne Hathawayová, jež byla za tento herecký výkon nominována na Oscara. Tvůrcem snímku pak není nikdo jiný než oscarový Jonathan Demme, režisér nezapomenutelných klenotů Mlčení jehňátek a Filadelfie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Asi první film, kde jsem viděl Anne Hathaway v jiné než romanticko-komediální roli. Byla výborná a ač se to možná k tomuto dramatickému žánru příliš nehodí, slušelo ji to i s modřinou na oku. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Film o svatbě musí být vtipný, jinak to dopadne jako zde; ukoušete se nudou. Anny Hathaway mě tentokrát svou roli neoslnila. Nejhumornější bylo poslouchat řeči jací jsou ženich a nevěsta úžasní lidé. Tak krásnou hereckou přetvářku jsem už dlouho neviděl. Určitě je i strašně zajímavé pozorovat závody v tom, kdo vyskládá do myčky dřív nádobí..... Pro mě to je zbytečný film na hranici odpadu!!!! ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Nejdivnější svatba ever! Má to svojí romantiku, má to svoje drama, má to vtipné momenty a má to slušné herce... Ale nic to nemá v takové míře, aby mě to strhlo a povýšilo to tak nad průměr... ()

honeybunn2 

všechny recenze uživatele

jedna hviezda pre Anne Hathaway a jedna pre Rosemarie DeWitt. Dve témy, ktore nemám rada (závysláci a svadby) v kombinácii ma umrtvili. Jediné čo môžem vyzvyhnúť su spoločné scény hlavných hrdiniek, inak kopec čudných príhovorov, rečí, žvástvov, hrozná kamera, ach jaj, nesadlo mi to vôbec. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Divný filmík., A navíc sem měl celou dobu pocit, že podobný námět už tu byl.. sestra která se vdává a do toho její nezvedená sestrička.. akorát si nevzpomenu za Boha kde a kdy to bylo.. Každopádně tři hvězdy jsou maximum.. Děj, zápletka a gradace se daly vyeskalovat klidně více. ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Jak mám Demmeho filmy rád, tak Rachel se vdává příliš vysoko nestavím. Jednak mám radši českou svatbu, proti té nabubřelé a patetické americké a potom ty věčné konflikty, vyhrabování papírových i jiných čertů a katarze člověka opravdu unavují. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Anne Hathaway je mi docela sympatická, dokonce se nebojim říct, že tady odvedla pěknej kus herectví (1*), ale stejně.. Takovouhle ubohost jsem neviděl od sledování "Svatby podle Margot", takovejch zbytečně vytahovanejch emocí, který se snažily být tak skutečný, až to postrádalo veškerej význam.. Nutno podotknout, že příběh je vážně docela zajímavej (bohužel utopenej v kupě s....), ale zbytek?? Chvílemi mi to přišlo, jako kdyby mě někdo nutil sledovat nějakou debilní reality show, možná tak byl dokonce film koncipovanej záměrně, protože proč jinak by se na plátně objevili samý psychotici s těma svejma malejma světama, nelogickýma hádkama a pláčem? Přišlo mi to, jako kdyby někdo zavřel různorodý obludárium do děsně malýho akvárka, akorát to nebylo ani zdaleka tak zajímavý.. Kdybych to měl popsat dvěma slovy, řeknu: "Hnus, hnus" nebo "Never more" jak říkal havran; těžko si představit horší strávení dvou hodin svýho života, a to mám svatby docela rád.. Tohle bych si znova nepustil ani kdyby to byl poslední film na planetě.. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle filmy, od kterých člověk nic nečeká; probudí se u televize (naštěstí) těsně po prvních titulcích, je tím filmem dost otrávený, a pak najednou se mu to začne líbit. (Jak u téhle věci může dát někdo do TAGu "romantický", tak to fakt nevím.) ()

Skielnet 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrné psychologické drama plné objímajících se lidí, několika nesmyslných scén a hlavně herců, kteří se snaží jakože brečet, když se zašklebí jako při návštěvě toalety. Hlavně jsem si po celou dobu filmu říkal, jestli by do nějaké léčebny neměly jít obě sestry. Žádné morální ponaučení, které by podle mě v psychologickém dramatu mělo být, tam nebylo. Ani nic, nad čím by člověk mohl přemýšlet. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Asi tak. Koukala jsem na různé sestřihy nějaké svatby a nějakých lidí, kteří mi byli u prdele. Vypadalo to,že prostě sbalili na ulici pár lidí a řekli jim, ať se tváří, že jsou na svatbě. Proslovy trapné. Ani jedna postava se mi nelíbila. Nastávající manželský pár se zřejmě seznámil den před tím. Žádná chemie-vůbec nic. Ztráta času-jedna hvězda za Anne-ačkoli princezny jí jdou mnohem lépe. Korunu všemu dodal ženich svým zpěvem na obřadu, i když nejspíš v originálu zněl lépe-tohle dabing nezvládl :( ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Obyčejný film o obyčejných lidských problémech, viděných na plátně nesčetněkrát. Vyzdvihnout však musím výkon Anne Hathaway, ze které se pomalu ale jistě stává velká herečka. Její nominace na oscara je zasloužená. ()

Barahir 

všechny recenze uživatele

Komorní drama na pozadí jedné z nejšťastnějších událostí v životě (jak někteří tvrdí) na americký způsob, kde všichni zpívají, tančí, baví se a na první pohled jsou ta nejšťastější rodinka na světě. Na pohled druhý, ale uvnitř bobtnají rodinné problémy a straré křivdy, které jen tak nevymizí. Zajímavý pohled na tuto životní událost natočený takřka dokumentárním stylem s vynikající Anne Hathaway v hlavní roli, která dokazuje, že není jenom hezkou tvářičkou, ale také velmi solidní herečkou ( 3,5 z 5 ) ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Zvláštny pohľad na jednu svatbu belošky a černocha,na ktorú príde z liečenia aj jej sestra Kym.Úlohu Kym tu zahrala krásna A.Hathaway na výbornú,reálne posobia aj dialogy,pomáha tomu asi aj tá roztrasená kamera.Ale inak film je prakticky o ničom,nenáchádzam v ňom nič viac iba priveľa výstrednosti,a slov. A zbytočne dlhú stopáž....... 6/10 ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

není to velký film. je to spíš pokus o "pitvu" jedné rodiny... a to velmi působivě a zdařile vy vedený. nuda? ani náhodou, všechny ty vztahy tam jsou obnažené až na kost! pomalé tempo? vůbec ne - v každé chvíli se děje něco důležitého. trapné výkony? ale ne, výkony byly civilní jak jen to bylo možné, dál o mnoho jít nejde. bylo to opravdu neholyvůdské, to je pravda - kamera jakoby od někoho z rodiny, hraní nehraní jakoby tam to opravdu všichni žili. civilní, působivý, upřímný film!! jen houštěji! často mi je hodnocení ostatních opravdu jedno, ale u tohoto filmu tomu vážně nerozumím:o( ()

confuoco 

všechny recenze uživatele

Konflikty, rodinné problémy a traumy sú tu zachytené s dokumentárnym emocionálnym odstupom, na ručnú kameru. Film nemá takmer žiadnu zápletku ani pointu a je asi tak "pútavý" ako sledovanie domáceho videa (dosť dlhého) z cudzej svadby, naviac poňatej v našej mentalite veľmi vzdialenom americkom štýle. Aspoň že herci hrajú solídne. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Téměř dokumentární záznam rodinné svadby včetně roztřesené kamery, sáhodlouhých přípitků a všech příprav okolo. Pod povrchem ovšem nevyříkaná traumata a schovaní rodinní kostlivci, které vytahuje výborná Anne Harhaway v roli dívky bojující se svými démony a snažíci se získat odpuštění a lásku své rodiny. Zajímavé, ale místy rozvleklé. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Jedna malá rodinná dráma na pozadí príprav na svadbu. Osobne mi veľmi vadila ručná kamera, ale inak solídna žánrovka s s výbornou Anne Hathaway. ()

Kybela 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, herecké výkony výborné, Anne naprosto skvělá. Škoda, že je to tak rozvleklé a je tam tolik hluchých míst. Pravděpodobně to mělo mít svůj účel, stejně jako občasná kamera á la homevideo, ale u mě to teda nefungovalo. ()

Reklama

Reklama