Reklama

Reklama

Anne Hathawayová tentokrát nikoli v roli princezny, nýbrž coby těžkými traumaty postižená dívka, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry. Za vynikající výkon v tomto snímku byla herečka nominována na Oscara. Režie se ujal Jonathan Demme (Mlčení jehňátek, Filadelfie).
Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše. Hlavní hrdinkou je dívka Kym, která sice svým vzezřením připomíná princeznu, ale hluboko v sobě skrývá bolesti a vnitřní démony, jež cupují její srdce na kousky. Proto se také chová tak, jak se chová. Rodina ji nemůže vystát, poslední léta strávila v léčebně, ale nyní se vrací domů, protože se vdává její sestra Rachel. A právě napjaté prostředí, jež kolem sňatku panuje, se stává arénou velké bitvy citů a traumat, během níž možná konečně bude vyřčeno vše, o čem se tak dlouhou mlčelo. V hlavní, pro ni velmi netradiční roli exceluje hollywoodská hvězda Anne Hathawayová, jež byla za tento herecký výkon nominována na Oscara. Tvůrcem snímku pak není nikdo jiný než oscarový Jonathan Demme, režisér nezapomenutelných klenotů Mlčení jehňátek a Filadelfie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (133)

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Kym v mladí udělala chybu, která ji provází celým životem a sama sobě nemůže odpustit. Po několika letech v léčebně dostává možnost navštívit svou rodinu, protože se její sestra Rachel vdává. Spatříme několik sesterských hádek, během kterých si Kym snaží vynutit pozornost, protože má pocit, že se k ní okolí nechová, jak by si sama přála. Anne Hathaway přesvědčuje, že je schopna zahrát i pořádném drama. Nominaci na Oscara jí přeju, avšak dle mého názoru její šance na zisk sošky jsou nízké. Rachel Getting Married je příjemné překvapení, ale rozhodně se neřadí mezi top filmy roku 2008, který byl silný na dramata. Čtvrtá hvězdička jen díky Anne.. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Název mluví opravdu za vše.. A pokud je na tom někdo podobně jako já a absolutně ho nezajímá, jak se nějaká namyšlená úplně cizí holka chystá na svoji svatbu, neměl by nad tímhle filmem vůbec uvažovat, protože v něm opravdu není vůbec nic jiného.. Ano, je tam sice pár scén (neříkám, že dobrých), které nejsou tak docela o svatbě.. Jsou to ty, ve kterých se Anne Hathaway lituje, jaká je chudinka nebo se hádá s každým, kdo jí přijde pod ruku.. Ale těchto scén je tam vážně málo a většina filmu je o tom, jak před svatbou asi 10 lidí pronese nic neříkající přípitek nebo jiní svatebčané, kteří ve filmu nehrají téměř žádnou roli, několik minut tančí.. A to je vážně příšerná nuda! Když k tomu přidám tu hroznou kameru, díky které to celé působilo jako domácí video, nemůžu hodnotit jinak.. A opravdu nechápu, za co byla Anne nominovaná.. ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

Rachel se vdává hodnotím 4 hvězdičkami proto, že to je po dlouhé době originální americký film o rodinných vztazích a křivdách, kterému lze uvěřit. "Dokumentární" pojetí filmu působí velmi přirozeně, ruční kamera mi po pár záběrech přišla úplně normální. Herečtí představitelé jsou velmi dobře obsazení, film je přehlídkou směsice různých kultur, národností a barev pleti, ani to ale nepůsobí rušivě, ba právě naopak. A pak je tu velké herecké sólo Anne Hathaway. Mě nejvíc dostaly "intimní" scény z rodinného života - tedy akce "přerovnáváme nádobí v myčce" a Kym se sestrou po Kymině nočním útěku. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pro mě velikánské zklamání. Všichni herci hrají velmi dobře, pěkně civilně. V civilnosti filmu je zřejmě největší chyba. Při scénách, které vytvářejí atmosféru oslavy - zkušební večeře, obřad apod. (jsou pekelně dlouhé) jsem se opravdu cítil jako na svatbě. Přesněji jako po svatbě cizích lidí, kteří Vám nadšeně ukazují fotky z té "perfektní" slavnosti, kterých je opravdu óbrovské množství. Dramatická část není tak silná (jako třeba v Rodinné oslavě), aby zbytek zachránila a celek byl vůbec zajímavý. 50 % ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrné rodinné drama, které sice má celkem dobře napsaný scénář a pár silných scén, ale jako celek to moc nepasuje dohromady. Režie je totiž až příliš nevýrazná, tempo je totiž někdy až moc pomalé a hlavně v první půli jsem se hodně nudil. A ta kamera byla místy na můj vkus až příliš "amatérská" a to neustálý klepání kamerou se k tomuto žánru imho moc nehodí. Nad vodou to nicméně drží výborná Anne Hathaway, která zde všem potvrdila, že není jen hezkou tvářičkou, ale že s ní musíme do budoucna hodně počítat. A to je tak největší ponaučení, jaké jsem si od tohoto filmu mohl odnést. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Jenny Lumet již napsala 4 scénáře, ale toto je její první scénář filmový. Jeho sepisováním strávila 7 týdnů. (HellFire)
  • Anne Hathaway obržela za svůj výkon cenu pro nejlepší herečku na Critics Choice Awards 2009. (ufooonek)
  • Fotky malého Ethana jsou ve skutečnosti fotky z dětství mladšího bratra Anne Hathaway. (HappySmile)

Reklama

Reklama