Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dálnice a spojovací uzly v okolí hlavního města planety Coraab právě zažívají dopravní kolaps. V nekonečné koloně uvízla také dvojice detektivů převážející nebezpečného vězně. Od úspěšného dokončení úkolu je ale kromě množství aut dělí také řada nepříjemných překvapení... Film je volně ke stažení ZDE (oficiální text distributora)

Recenze (70)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Supr nápad, výborné zpracování. Teď už akorát čekat, až samotný režisér Jakub Hussar vydá svůj první celovečerní film, už teď mi je jasný, že se o něm bude dlouho mluvit, to co už má na repertoáru, tím by se v našich krajinách mohl pochlubit opravdu málokdo. U mě sice stále Toxymoron vede, ale je vidět, že jde do stále ambicioznějších a zajímavějších prací. Skeletoni jsou ujetí, ale rozhodně sen a to nechá koukat. Fakt je, že bych to klidně bral jako seriál na díly, protože být tohle Pilot, tak jsem z toho všeho docela unešen. Stálo to za to vidět, rozhodně něco jiného, než je český člověk na český film zvyklý, a proto je to tak krásné. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Z tohoto nadšeneckého sci-fi (variace na svět Star Wars?) snímku doslova sálá nadšení a chuť k točení filmů, tvůrci i herci se při přípravách a natáčení jistě dobře bavili, na diváky ale už asi moc nezbylo... Příště místo záplavy neologismů raději více logiky a dějové linky... Jako studentsko-amatérská performance vynikající, jako skutečný sci-fi film nepoužitelné... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Uděláme z něj krmení pro blitkošváby." Věřím, že se tvůrci při natáčení výtečně bavili. Škoda, že pocit zábavy nedokázali přenést i na diváka. Vizuálně i hudebně to není vůbec zlé a během těch pětadvaceti minut se nijak zvlášť nudit nebudete. Nebýt dialogů a rádoby hlášek, tak se to možná dalo považovat i za zdařilý počin. S nimi jsou však Skeletoni naprosté dno ubohosti. Pokud ty kecy byly zamýšleny jako humor, tak to vtipné není ani trochu. Pokud snad byly myšleny vážně, tak... No raději si takovou hrůznou možnost vůbec nebudu představovat. Celkově je tu pár dobrých momentů (především ke konci) a být to kratší, s větším tahem na branku (vynechat televizní úvod a kompletně vystřihnout trapnou zhulenou posádku auta) a bez těch hlodů, tak to bylo snad i dobré. Snad... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Docela živě si to dovedu představit jako jeden z dílů nového českého sci-fi seriálu. Hussarovo universum je nosné i na několik sérií stejně jako jeho režijní talent, respektive pečlivě odkoukáno od schopnějších, bohatších a komerčně prověřenějších kolegů ze zahraničí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem pošilhával po druhé hvězdičce s ohledem na studentský charakter filmu, ale to, co na snímku selhává nejvíc, není nízký rozpočet nebo technická stránka. U Skeletonů na celé čáře selhává scénář a kvalita dialogů je víc než ošemetná - to jsou ale základní prvky filmu a daly se ohlídat. Vizuální stránka je sice zajímavá, ale zjevně jen napodobuje zahraniční vzory. Celkový dojem 25 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako prívrženca sci-fi ma tento krátky český film veľmi potešil. Nízkorozpočtový snímok ma zaujal svojim vynaliezavým spracovaním, humorným nadhľadom a tiež dobrým námetom. Dvojica detektívov, Skeleton Holmes a Kostroun Wat-Son, uviazne na futuristickej dialnici pri transporte nebezpečného zločinca. Tam sa im prihodí niekoľko dosť nepríjemných vecí. Verím, že keby mal mladý režisér Jakub Hussar k dispozícii štedrú produkciu, dokáže natočiť veľmi kvalitný sci-fi film. *** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pokud okolní komentáře něco oslavují, pak (prý) naději vzbuzující režisérské umění Jakuba Hussara. O tom já pomlčím (nejsem si zcela jist, nakolik snímek ovlivnila limitace technickými možnostmi a finančními prostředky, takže možná pod/nad/hodnocuji) a spokojím se s dotatkem, že český film by jistojistě potřeboval i nadějné scénáristy - a nikdo takový se tedy na tvorbě Skeletonů nepodílel...P.S: Obávám se, že pokus o pestré vylíčení sc-ifi světa a la Star Wars se nezdařil a estetika tohoto kraťasu se mi jeví být poněkud blitkočervivá.... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Totální úchylárna, která snese srovnání (v domácích vodách) tak akorát s Choking Hazardem, jen má místo jeho zombivců blitkočervy, hlas Vladimíra Táborského u jedné z titulních postav, nebo Vladimíra Javorského nabarveného namodro a s hlavou obtočenou izolepou téže barvy (aneb vrchol umu maskérského řemesla - realistická velkohlava!). Tohle všechno bylo relativně vtipné, ale dialogy a některé postavy... U některých bych řekl, že hrát je profesionální herci, kteří by si svoje role užili, bylo by to k popukání, ale ani takový Kryštof hádek neupletl z dialogového výměšku bič. "Dnes dopoledne se ve výšce několika kilometrů nad zemí utrhl z popruhů nákladní lodi Traxolianský blitkočerv " ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

myšlenka zajímavá, zpracování děsný... námět vhodný spíš pro nějaké regionální amatérské divadlo, ono co se týče výsledku, docela mi to tak i připadalo... slabota. 30% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +s trochou fantasie bych tomu prostředí dokázal uvěřit, celkem zajímavá zápletka a některé efekty a masky nebyli nejhorší -dějově mohlo být klidně obsáhlejší, více dialogů, více akce, nějaká další zápletka/// Tak konečně mám za sebou další film od režiséra filmů Toxymoron a Dalur, hned na úvod řeknu, škoda, že už nenatočil nějaký celovečerák i kdyby jen do televize. Mladých nadějných režisérů tu zase tolik není (nebo o nich nevím já) a tak se každá taková snaha musí cenit. Co se týče samotného filmu, tak ten nabízí spoustu originálních (neříkám že dokonalých) masek a postav. Nejvíc pobaví oba skeletoni a jejich vzájemné dialogy. Naopak některé postavy a scény jsou dost zvláštní, ale o to možná právě šlo. Popravdě čekal jsem ještě trochu víc od tohoto filmu, ale třeba se dočkám někdy příště./// Celkem 56%/// ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Star Wars meets Kobra 11? Alebo Men in Black? Z každého trochu? Hustý shit! Také aké to je - tak blbé, tak lacné - tak z toho chcem celovečerák! "Můžeš se obkreslit!" ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Český filmy moc nevyhledávám a už vůbec ne krátkometrážní. Ale tohle musím mít ohodnoceno, leč to má fakt potenciál, stejně jako režisér, který někam zmizel a nakonec o něm nikdo ani nemluvi. Škoda. Víc peněz, delší stopáž a mohl to být hit. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Škoda že tahle zdařilá česká nadšenost,která mě celkem slušně překvapila jak vizuálem,kostýmy i herci,tak mě totálně iritovali ty nesnesitelně tupé dialogy,které snad psal usmrkaný onanista se špekem v hubě...fakt škoda. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Hrozně hustej snímek - na české poměry neuvěřitelně zajímavý projekt. Mnoho známých herců, kteří se objevují v neobvyklých scénách nebo hrají divné postavy:)). 78 %. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Jakuba Hussara (Trinity Pictures) jsem totiž objevil už před pár lety, když lítal po lese s kamarády zombíky, honil se ve škole s učitelem obaleným od hlavy až k patě v igelitu, když simuloval 1st person střílečku na budějovickém gymnaziu (s Jirkou Mádlem například)..... A poté co jako školní projekt natočil Toxymoron, tak jsem si říkal, ty bláho, ten kluk je možná sice trochu s prominutím blázen (Ta témata a trochu zvrácené/netradiční pojetí) ale má neuvěřitelnou představivost, cit a talent... A přestože Skeletoni jsou už opravdu velikánský projekt se známými herci, spoustou lidí v komparzu, v technickém zázemí a s velmi náročnou výpravou a těžko o něm můžeme mluvit jako o neprofesionálním (amatérském) filmu, co tam ten kluk předvádí za práci (Nápady, kamera, VIZUALIZACE)... to nemá imho obdoby v českém "profesionálním" filmu... A přestože příběh je jednoduchý a v podstatě je jen jakoby jednou vytrženou scénou z nějakého kompletu, dialogy působí tak, jak v trochu s nadsázkou pojátém sci-fi mají a těch několik hlášek a zvláštních názvů holt bude na několik konzervativnějších diváků působit divně. V češtině se totiž, narozdíl od angličtiny, s podobnými výrazy ve filmech setkáváme málokdy. To ale podle mne není důvod, proč Skeletony kritizovat. Docela by mne zajímalo, co by Jakub Hussar vykouzlil z několikamilionového rozpočtu.... ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film z III. Noci filmových nadějí. Téma a prostředí nemusí každému vyhovovat, ale jinak Hussar dokazuje, že má talent a hlavně potenciál. Jsem zvědavý na jeho další projekty a kam až to dotáhne, každopádně držím palce, český film by potřeboval nějakou injekci.. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, čerstvý vzduch v zatuchlých českých luzích a hájích. Jde sice vidět, že jsou Skeletoni stále relativně amaterský projekt (snad možná jen kvůli prachům), přesto mají něco do sebe. Každopádně oceňuji že za málo peněz je tady hodně muziky a originalitu. Doufám, že Hussar dostane prostor, i když to bude mít děsně těžké. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Že je to ten studentský / amatérský počin, tak budu při hodnocení smířlivý. Ale bulíky na nos tu nikomu věšet nebudu - je to pakárna jak cyp. GL do příště. ()

Reklama

Reklama