Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Preplnené ulice, ľudia tlačiaci sa v autobusoch, trhy... Všetko výborné príležitosti pre vreckových zlodejov, ktorí vám behom okamihu dokážu vziať peniaze, doklady, čokoľvek. Kórejský detektív Dae-young dostane úlohu pozatýkať vreckových zlodejov, ale bránia mu v tom spomienky na minulosť. Situácia sa ešte zkomplikuje, keď je jeho matka, profesionálna zlodejka, prepustená po 20 rokoch z väzenia na slobodu. Gangy vreckárov vedú medzi sebou konkurenčný boj o územie, na ktorom okrádajú ľudí. Krásna zlodejka Baek Jang-mi pomotá detektívovi hlavu, aby ho využila pri svojej hre... (badygorila)

(více)

Recenze (48)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rovno priznavam, ze moje hodnotenie moze byt kapanek nadnesene, ale vyplyva z nadsenia, ze som sa po taaaaakto dlhom case konecne dockal korejskeho nadpriemerneho akcnaku (naposledy asi Yasu a Hollidei). Pribeh so zaujimaveho prostredia vreckarov, zabaleny v typicky korejskej farebne presytenej a nacancanej palete (ktoru si prave u tohto typu filmov od korejcov hedonisticky rad uzivam :), na dany zaner uveritelne emocie, fatalnost osudov postav, ku koncu spravne heroicko / osudova hudba a hlavne po dlhom case aj Son Ye-jin. A to navyse v zapornej ulohe, v ktorej jej to eufemisticky povedane "sekne" este viac, ako v jej neznych a romantickych postavach. Byt film o posledne tri minuty kratsi, ma to u mna stovecku za utisenie hladu po cistej zanrovke. Na druhej strane stacia mi dva taketo filmy od korejcov rocne, obcas prelozene Parkom, Bongom, Ji-woon Kimom prip. Ryoo Seung-wangom a budem trpezlivo znasat zvysok hlusiny, ktora sa z danej krajiny potom pocas roka dovali :) 80-90% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film se tváří spíše jako Drama/Krimi než-li Akční Nářez, což je fakt škoda, protože ty 3 souboje, které ve filmu uvidíme jsou super.. Kritizovat nebudu,protože kvalita filmu je určitě nadprůměrná, ale můj šálek čaje to nebyl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byla lekce pro kapsáře, jak na věc. Někdy jsem ráda, že mám v kabelce jen pár kaček, asi bych je moc nevytrhla, ze mě by jim tržby spíš klesly. Ale jak je vidět, tak když se umí a je dobrý výběr, dá se na tom docela slušně vydělat. Švagra takhle okradly dvě lepé děvy, které neznaly cestu a chtěly po něm ukázat směr další chůze do centra Prahy. No a dva tácy byly v tahu, ani nevěděl jak. Kdo umí, ten umí. Velmi kvalitní korejské drama z drsného prostředí gangů, kde jednomu velela nádherná Baek Jang-mi. Znám pár lidí, kteří by jí dali modré z nebe, kdyby ho měli, ale tady to holt bylo trochu na jiné bázi s propletenými vztahy, které na mě mnohdy emotivně velmi silně působily, obzvlášť role matky policajta byla srdcervoucí. Ta byla společně s Beak a policajtem hlavním pilířem celého filmu. Vychutnávala jsem si ten odtažitý a drsný pohled Ye-jin-Son, ale přece jen jí sluší víc ty nevinná, zamilovaná a naivní kukadla. Ty jsou její obrovskou devízou, které by si měla chránit jako korunovační klenot. A konec byl smutný přesně tak, jak to v těch jejich filmech umí. Akční, krimi, ale té romantiky tam malá kapička také byla, takže za mě velká spokojenost. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úžasné korejské kriminální drama, které se z počátku tváří jako naprostá neoriginální korejská klasika typu "policajti vs zloději", každopádně se rozjíždí do úžasného smutného dramatu, kde zejména v závěru sází tvůrci divákovi jednu citelně bolestivou ránu za druhou. Vztah mladého policisty se svojí matkou propuštěnou za zlodějnu po ti letech vězení a mladou ambiciozní chladnou krásnou Japonkou, která chce jak policisty, tak jeho matku zneužít ve svůj prospěch a rozpínání jejího gangu, vlivu a bohatství... Posledních minut jsem měl slzy v očích, prostě jem si nemohl pomoci, bylo to fakt smutné. Sopubojů je zde hodně málo, na ty jsem se těšil docela zbytečně a je to docela škoda, protože těch pár, které tvůrci předvedou jsou naprosto super. i když sestříhané, tak souboje na nože nejsou jen obyčejné "párání" se navzájem, jak sme u korejců zvyklí a poicistův světelný obušek (vzpomněl jsem si na Donnie Yena ...) vs nepřáítelé je pastva pro oči. Každopádně špičkový film!! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se možná zdá, že jde o běžný film o gangu, kde si hlavní hrdinka díky lásce uvědomí, že vlastně nechce žít špinavý život a tak se ho snaží očistit, aby nakonec zjistila, že už je vlastně pozdě. Jenže tohle rozhodně není tenhle typ filmu, kterého se natočily už desítky, možná stovky. Open city má vynikající a nenápadnou zápletku, jejíž síla se ukáže hlavně na konci. K tomu hraje pěkný hudební doprovod a herci předvádí úžasné výkony. Především Ye Jin Son, která mě neustále přesvědčuje, že pro ni není žádná role problém. Opět mi vyrazila dech, opět byla dokonalá a opět se opakuji. Ale ona to asi jinak neumí. Kim Myung Min zvládl roli detektiva taky výborně. Dokonce tak výborně, že si musím vyhledat jeho další filmy. A stejně tak se mi líbila Kim Hae Sook, i když tam její postava neměla až tolik prostoru. 4,5* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ano, po dlouhé době slušné a poutavě vystavené korejské akční krimi se schopnými ranaři na obou stranách. Trochu ho kazí jeden nevýrazný zloduch, ale to bohatě vyváží Son Ye-jin v neobvyklé, leč výborné elegantně-zlé poloze ledové první lady konkurenčního kapsářského gangu, jež využívá výbušnou směs grácie, nehezkých pohledů, dominantní dikce a svých ženských předností zvýrazněných skvostnými outfity. Je naprosto "k sežrání" a být schopná v bojových uměních, aby nad ní neměl žádný chlap navrch, měla by dosud na půdě Koreje neporažená drsňačka Shin Eun-kyung z My Wife is A Gangster rovnocennou protivnici. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá juhokórejská akčná krimi dráma. Má dosť dobrý príbeh o gangu vreckových zlodejov tej najvyššej úrovne na čele s ich šéfkou, ktorá prichádza späť z Japonska do Južnej Kóreje, aby sa venovali svojej nelegálnej činnosti, ale problémy im robia nielen konkurenčná skupina, ale aj nekompromisný detektív, ktorému sa šéfka zapáči a navyše majú spoločnú známu, jeho matku, ktorá sa tejto činnosti pred časom tiež venovala, až skončila vo väzení. Spracovanie je celkom slušné, dej na mňa nepôsobí nijak zvlášť výnimočne, chýba mu výraznejšia gradácia a nejaké nezabudnuteľné situácie, film si skôr na začiatku stanoví svoju nadpriemernú úroveň a tú si udrží po celý čas, takže ani na chvíľu nenudí a je to slušná zábava. Len potenciál niektorých prvkov nebol plnohodnotne využitý, napríklad konkurenčný gang, ktorý je tu neschopný, takže vlastne ani nie je skutočnou konkurenciou a aj zo vzťahu s matkou sa myslím dalo získať aj viac. Ale aj takto som spokojný. Akcie je tu pomerne dosť a v rámci svojej kategórie je aj pomerne vydarená. Tých pár súbojov je podaných dobre, opäť je to štýl jeden proti mnohonásobnej presile, ale ten jeden tu má vždy svoj štýl a hlavne na prácu špecialistu na nože sa pozerá dobre. A páčia sa mi aj samotné situácie venujúce sa krádežiam, síce nevynikajú výraznejšou nápaditosťou, ale je to zaujímavé, pôsobí to reálne a navyše niečo podobné sa vo filmoch moc nevidí. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Son Ye-Jin v nezvyklej úlohe, ale zvládla ju bez problémov a nemá problém ťahať film, postava detektíva mohla byť obsadená aj lepšie, ale aj takto nemám väčší problém a poteší aj viacero slušných vedľajších postáv ako Son Byung-Ho, Kim Hae-Suk alebo výborný hlavný záporák Kim Byung-Ok. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu nemám čo vytknúť, jednoducho slušne odvedená práca. Ja som spokojný, samozrejme ešte viacero prvkov sa tu dalo vylepšiť, ale aj tak potenciál tejto témy a je využitý dobre a len predsa filmov o tomto druhu zlodejov sa moc nevidí. 74% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film dělaný pouze podle příručky "jak se stát zručným filmařem", ale na druhou stranu svým námětem, příbehěm i zpracováním velmi přitažlivý a zajímavý akční krimi film. Hodně se spoléhá na křivky a překvapivě charisma krásné Ye-jin Son, která v roli femme fatale místy připomíná svojí hrou na kočku a na myš Charon Stoneovou ze Základního Instinktu. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Akce, krimi, drama, romantika atd. Příběh, který chytí za srdce. Režisér nám tady připravil určitě lahůdku, ale než se dostaneme k vyhlídnuté třešničce na dortu, musíme se prokousat těmi slanými slzy. 80% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ta hlavní ženská (anti)hrdinka neskutečně kazí dojem celýho filmu. Se vzhledem panenky uhrát drsnou emancipovanou šéfovou asi vyžaduje víc umu, než slečna Ye-jin Son má. Proto veškeré její hlášky o tom, jak těm, co znevažujou ženu v její pozici, udělala bůhvíco, vyznívají na prázdno a nedůvěryhodně. A na femme fatale nabalující policistu je taky tak hrozně křehoučká, že jsem se o ni v postelový scéně skoro bál. Je to škoda, protože jinak ostatní postavy - ať už nejsou kdovíjak složité - sympatické jsou a jim jsem fandil docela dost. Ať už šlo o pidlookýho přežírajícího se policistu nebo o modela/nožaře, co celý film pokukoval po svý šéfový. Celkově lehce nadprůměrné detektivní drama, které neurazí. (6/10) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Místo akčního filmu očekávejte spíše drama z prostředí kapsářských gangů. Velmi zajímavá a dobře zpracovaná tématika, kamera válí. Souboje jsou hodně drsné a realistické. Ye-jin Son jako hlavní postava Baek Jang-mi válí, je zde neuvěřitelně krásná a přesvědčivá ve své roli, hraje něco totálně jiného, než obvykle. Byl jsem mile překvapen nečekal bych, že zrovna jí taková role sedne a že se do ní hodí. Ostatní postavy působí také velmi reálně . Příběh je podán zajímavě, byť zápletka je jednoduchá, tak forma mile překvapí. Film ze mě rozhodně vyrazil nějaké emoce a zejména konec mě dostal. Tento film u mě s úspěchem vydržel několik repríz a marně sháním DVD = plný počet. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Išiel som do filmu ako do akčnej krimi a dostal som viac menej vzťahovú drámu jednej rodiny. To by mi ani tak nevadilo ako skutočnosť, že som na konci filmu nedostal nejaké silné emočné zadosťučinenie. Ba práve naopak, pri záverečných titulkoch som sa sám seba spytoval, či mi niečo neuniklo, či som všetko správne pochopil. Ale tam nebolo čo nepochopiť! Film je prostoduchý a tunajšie hodnotenie 76% dosť zavádzajúce. A ak tu niekto píše, že sa neubránil na konci filmu slzám, tak ja som zrejme pozeral niečo iné. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Začátek slibující asijskou řezanici či zběsilou hru na policajty a zloděje byl naštěstí zcela falešný a místo zmíněného se Open City proměnilo v klasické korejské drama s pořádnými emocemi. Už jsem z téhle končiny v tomhle žánru viděl docela dost, ale pořád mě to dokáže stejným způsobem nakonec zalízt pod kůži. Prostřední a nejdelší části , která působila až poklidným dojmem a v které se rozehrál propletenec vztahů mezi policajtem, šéfkou zločinecké bandy, matkou policisty - kapsářkou a dalšími postavami, dávala šťávu zejména Ye-jin Son ( ode mě se nemůže nedočkat pochvaly:) svým hereckým projevem i krásou, bravurně zvládla ne tak pro sebe typickou polohu téměř záporné postavy. Její herečtí kolegové ale nezůstavali pozadu, a tak se přede mnou postupně rozvíjel poutavý příběh, který vygradoval v typickém srdcervoucím korejském finále a opět zcela na jedničku ! Byl jsem dojatý a okouzlený ..tak se loučím s filmem rád. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kvalitná kriminálka zo zaujímavého prostredia, navyše s dobrým príbehom. Herecky nie je čo vytknúť. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě důvod, proč nedat maximum. Korejci poixté dokazují, že nejlépe na světě zvládnou emoce a v této smutné krimi to platí absolutně. Ano, jsou lepší příběhy. Ano, jsou lepší akce. Ale. Můj pocit bezprostředně po vidění je 5* a nepomůžu si. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Yummy! Po pár nádejne vyzerajúcich kúskoch, ktoré sa utopili a v lepšom prípade skončili ako slušný priemer, mi Open City prišlo ako smotana na slnkom spálený chrbátik. Trochu by som síce prestrihala záver a prepísala "dvojičky", stále však ostáva pocit výsostnej spokojnosti. A celkom fajn, že sa tu neobšmietal neoholený Lee Byung-hun ;-). ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Nějak mi pořád nedochází, jak mohli kapsáři "vydělávat" takové šílené peníze. Bojové scény byly povedené, většina postav byla správně drsňácká, jen hlavní lákadlo filmu Ye Jin Son působila jaksi afektovaně. Vztahy působily trochu vykonstruovaně. Za poslední dynamickou půl hodinu si to slabší čtyři zaslouží (edit: s odstupem času snižuju, vůbec nic jsem si nezapamatoval), ale mohlo tam být víc těch tématických serepetiček, například jako kouzelnických čísel v Now you see me. ()

Reklama

Reklama