Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co nás žene do světa fantazie, plné smyšlených postav, hrdinů se super schopnostmi a dobrých konců? V životě se může stát cokoli, ne vždy je to dobré a někdy se prostě přihodí tak strašné věci, že nás mozek donutí zapomenout a odebrat se do tohoto světa. Příběh našeho hrdiny začíná stejnou tragickou událostí a vede nás jeho pozdějším životem v roli supermana pomáhajícího bezbranným a chránícího pořádek. Korejská tragikomedie ze života, u které se člověk musí zamyslet, jestli opravdu není smyšlený svět plný hrdinů lepší než realita. Opravdu se člověk musí nejprve zbláznit a odebrat se do tohoto světa aby byl schopen pomáhat a projevit přirozenou lidskost nám vrozenou a přesto všemi tak úspěšně potlačovanou? (Kiyoshi)

(více)

Recenze (45)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako velká podivnost, ale tak od poloviny to nabere dost vážný nádech a ke konci to hodně zdvihne laťku kvality, když se postupně dozvídáme o Supermanově minulosti. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První polovina byla vtipná a bláznivá. Ve druhé polovině na scénu přichází čisté drama a film nabírá do obrátek. Musím uznat, že takový zlom jsem vážně nečekala. Hwang Jeong-min svoji roli zvládnul nadprůměrně. Jen je škoda, že moje oblíbená Jeon Ji-hyeon nedostala více šancí k projevu. I tak jí to ale slušelo a hodila se mi tam. Zase trochu jiný pohled na jihokorejský film..pěkné, 4*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Příběh bláznivého chlapíka, přesvědčeného o svých supermanských schopnostech, neúnavně na ulicích strážícího veřejný pořádek, pomáhajícího stařenkám a zachraňujícího lidi, není prost zdlouhavých pasáží, předvídatelného mustru a tlačení na sladkobolnou pilu... Pokud však chlápek neblábolí a koná, má sympatie zajištěny a drží film v příjemné a lehce zábavné civilní rovině, ve které má i blázen šanci na svou Wonder Woman... V případě našeho hrdiny jak jinak, než na stále krásnou a velmi ženskou Jeon Ji-hyeon. :) 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Většinu času film působí dost bláznivě kvůli ústřední postavě a to rozhodně nemyslim bláznivou komedii, spíš tak nějak divně to působí a opravdu jen lehce vtipně, čemuž napomáhá i velice chytře natočený Supermanovy činy, ale postupem času se z toho vyklube opět něco daleko víc, něco co svojí silou nakonec předčilo moje očekávání a závěr je prostě vynikající ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená dráma z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o večne nespokojnej dokumentaristke tvoriacej reláciu o zvláštnych ľuďoch, ktorú jej práca vôbec nebaví, až raz narazí na muža, ktorý si o sebe myslí, že je superman a tak pomáha všetkým naokolo, čo ovplyvní aj jej život a rozhodne sa zistiť celú pravdu o tomto zvláštnom mužovi. Spracovanie sa mi páči, prvá polovica je skôr komediálne ladená, dá sa výborne zoznámiť s postavami, ktoré sa navzájom ovplyvňujú, ale po výbornej úvodnej polhodinke už tejto komediálnej fázi začne trochu dochádzať dych, čo ale nevadí, keďže ju v druhej polovici vystrieda dráma, dej sa začne venovať supermanovej minulosti, na čo sa pozerá veľmi dobre, nájde sa tu viacero výborných scén a páči sa mi aj záver. Samotný humor tu nie je zbytočne prehnaný, čo mi najviac vyhovuje, hlavne, že po celý čas dokáže udržať úsmev na tvári, oceňujem dobrý nápad, kedy rôzne situácie vidno z dvoch pohľadov, zo supermanovho, ale aj bežných ľudí, takže minimálne taký skok z krabice je nezabudnuteľný a ani jeho tanec nemá chybu. A podobne kvalitná je aj dramatická časť, emócie pomerne fungujú a postáv mi bolo ľúto. Herecké obsadenie je výborné, ako vždy skvelá Jeon Ji-hyeon, o nič nezaostáva ani Hwang Jeong-min a o nikoho iného tu už ani moc nejde, tieto dve postavy si všetok priestor získali pre seba. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne, tu nemám čo vytknúť. A chválim aj dobre zvolenú hudbu. A man who was superman je ďalší vydarený film, kde rovnako dobre funguje humor, ale aj dráma, len škoda tej slabšej druhej štvrtiny. 78% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Muž, který byl Supermanem je velmi zajímavé drama s komediálními prvky, natočené na motivy skutečných událostí. (26. 5. 1980 potlačovala korejská armáda protesty demonstrantů.) Jak je to se skutečným(?) Lee Hyun-sukem se mi vypátrat nepodařilo. Film je dobře natočený a má pěkný příběh se snesitelným morálním poselstvím. Film obsahuje velmi působivý závěr, který je ale bohužel přespříliš natahovaný a je ubíjen svou délkou a zvětšujícím se tlakem na city. Nebýt toho roztahaného konce, který mě znechutil, tak tomu asi rovnou dám 4****. Film patří k tomu lepšímu, co jsem v poslední době z korejské produkce zhlédl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, príliš som sa nenasmial, dokonca mi to miestami prišlo celkom trápne. Kórejci majú takmer "dokonalý" zmysel pre romancu a s tým spojené emócie. No humor, to je už úplne iná "pesnička". Je mi ľúto, toto je čistý priemer, a aj to zrejme slabší .. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh ze života člověka, který se po ztrátě rodiny uzavře do svého světa. Při sledování tohoto filmu jsem si musela často klást otázku zda někdy nejsou snahy lékařů uvést člověka do "normálu" spíše škodlivé. Blahoslavení chudí duchem a chvála bláznovstí. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to občas strašně prvoplánové a kýčovité, ale kupodivu to funguje. Scény kdy je doslovně citován Superman, případně jeho "hiding" verze to nemá chybu. Ji-hyeon Jeon hrála postavu nabručené novinářky, která se postupně změní, docela jí to šlo. Hlavní pozornost na sebe urval Jeong-min Hwang. Jeho postava chlapíka, který skrze malé akce chce měnit ostatní a tím pádem svět je velmi sympatická a nejde mu nefandit. Přes množství skvělých momentů, mi to přišlo někdy příliš vypočítavé a dost se tlačilo na pilu, ačkoliv se toho bez toho patosu mohlo obejít. Přesto za čtyři, strefilo to moje citlivá místa a hlavní myšlenka filmu je chvályhodná. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu roztomilej film a me moc potesil. Hlavne bych vyzvedl skvele a vtipne napady kdy filmari pasujou Supermanovy "nadprirozene schopnosti" do normalniho kazdodeniho zivota bez zazraku. Take scenar je vypilovany - vse do sebe logicky zapada, jen v zaveru tlaci rezije prilis na pilu. Hodne mi to pripominalo jine filmy (Kral Rybar treba) s tim, ze si tenhle Superman drzi stale svoji originalitu. No a hraje tam Jeon Ji-hyeon tak to jsem samozrejme ocenil. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Spozoroval som na sebe taký jav, ktorý sa teda deje len pri sledovaní jednej konkrétnej herečky, že vždy keď kamera zaberie jej tvár, na chvíľu som stratený a potom si to musím pretáčať. A potom zistíte, že vám s najkrajšou ženou na Zemi zostávajú posledné dva filmy a čo budem robiť potom? Odpoveď: Ešte má pár seriálov. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

3-4 hvězdičky a mírné zklamání. Námět je sice dobrý - příběh muže, který se zbláznil po smrti své ženy a dcery v autonehodě a od té doby si myslel, že je supermanem a pomáhal všem lidem okolo; konec je také pěkný a dojemný, navíc Hwang Jeong-min hrál svou roli hodně přesvědčivě... to všechno ano. Co mě však zklamalo, byla Jeon Ji-hyeon, má oblíbená korejská herečka, kvůli které jsem se taky na film podívala. Jistě, takový příběh sice potřeboval jistého sledovatele, komu se život a motivy "supermana" odhalí, ale právě proto tam byla její role taková nijaká a její charakter naprosto nevykreslený. Zkrátka taková loutka, která kouká, co to ten superman vlastně dělá. Krom toho, první polovina filmu se hodně táhla, takže i když film má jen 102 minut, zdálo se mi, že měl víc než dvě hodiny. Proto mě pak "A Man Who Was Superman" trochu zklamal, protože obecně mám filmy s Jeon Ji-hyeon ráda a nejspíš jsem čekala, že to bude mnohem lepší. ~(3,6)~ ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

skvělý námět, perfektně natočeno. film má dobrý spád a nenudí, konec je krapet delší,ale k tomu ději to patří. 90% ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s hodnotnou myšlenkou. V první části sledujeme podivném počínání muže, který je o sobě přesvědčen, že je supermanem, a ženy, jež natáčí o onom muži reportáž. Celá část působí dost humorně a mile. Postupně se dozvídáme o pravé totožnosti muže a o jeho minulosti, která jeho chování vysvětluje. Občas je lepší ztratit se ve své fantazii než trpět v kruté realitě... Avšak dokáže skutečně zhojit všechny rány? Rozhodne se zůstat ve svém světě, pro který je sice nazýván bláznem, ale naplňuje jej, anebo se začlení do společnosti a stane se obyčejným a „normálním“ mužem? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Korejský předchůdce amerického Defendora. SPOILER: Kýčovitě dojemný film o muži, v jehož mysli se jako obranný mechanismus před psychickým utrpením vytvoří úniková iluze že je supermanem, kterážto iluze mu sice pomáhá přežít ve světě a činit dobro na všechny strany, ale nakonec ho také zahubí. Ovšem šťastného. Tragikomedie postupně zvážní (když divák zjistí, jak se vlastně věci ve skutečnosti mají) a vše pak končí zdlouhavým patetickým závěrem, za který bych normálně okamžitě strhával body, ale u východoasijských filmů mi to nevím proč příliš nevadí, tak nějak se mi to k nim hodí. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Pro mě parádní herecký výkon Jeong-min Hwanga! To jak zahrál svojí roli bylo pro mě velice přesvědčivé... Má oblíbenkyně Ji-hyeon Jeon zde svůj um sice moc nepředvedla (ona jí to role ani moc neumožňovala), ale i tak roli novinářky zahrála pro mě dobře a mě nezklamala... Snímek sám může působit místy úsměvně díky Supermanovi, ale on vlastně úsměvný není... Tedy je a není, záleží na tom jak to člověk bere... Osobně uznávám, že jsem se prvních 45 min usmíval nad Supermanem a říkal si co to je zač, takový člověk fakt je? Ale zároveň jsem si ho oblíbil za jeho chuť a odhodlání pomáhat lidem... Ač někdo čekal co přijde, tak já opravdu netušil a proto následující puzzle z celé skládanky příběhu na mě dolehla o to více... Seděl jsem, koukal a ani nedutal... Naprosto jsem se zažral do příběhu a bylo mi ho líto... Scény jsem prožíval velice intenzivně, jako by se to stalo mě (tohle se mi stává často, ale jen u Asijských filmů, proto je mám tak rád)... Každým okamžikem mě film fascinoval a pohlcoval více a více a nedat mu plný počet hvězdiček, tak si dám facku... Pro mě velice intenzivní zážitek, který zapříčinila hlavní postava Supermana a jeho věta "Minulost se nedá změnit, ale s budoucností je to jinak, dá se změnit." na mě zapůsobila jako rána do zad, i když toto v životě říkám hodně lidem a sám se tím řídím... ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Krásný a zároveň moc smutný příběh o muži, kterému trochu, po ztrátě rodiny, přeskočilo v hlavě a myslel si, že je superhrdina a pomáhal lidem v ulících Soulu. Postupně se dozvídáme, co se mu vlastně stalo. Moc pěkné a perfektně zahrané. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo najít film na který budu ochotný připlácnout nálepku"3000hodnocení"ale nakonec na mě vybafnul skoro sám. Film v klasicky korejském stylu rozjíždí bláznivý příběh plný absurdit a komedie aby postupně rozkvetl v dílo plné přirozené lidské lásky(přátelství chete li), motivů k přemýšlení a důležitých poselství jejichž tíhu a závažnost může přednést jen(a jedině) tak archaický a neprůstřelný symbol jako Superman.. Jako fanda DC a jejich vlajkové lodě(bezesporu nejzarytější superhrdinské ikony),bych se snad i odvážil tvrdit, že jde dosud o nejlepší(hraný)Supermanský film(koment psaný 18.3.2013-Snyderův Man of Steel je skoro za dveřmi-tak uvidíme ). ()

Reklama

Reklama