Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co nás žene do světa fantazie, plné smyšlených postav, hrdinů se super schopnostmi a dobrých konců? V životě se může stát cokoli, ne vždy je to dobré a někdy se prostě přihodí tak strašné věci, že nás mozek donutí zapomenout a odebrat se do tohoto světa. Příběh našeho hrdiny začíná stejnou tragickou událostí a vede nás jeho pozdějším životem v roli supermana pomáhajícího bezbranným a chránícího pořádek. Korejská tragikomedie ze života, u které se člověk musí zamyslet, jestli opravdu není smyšlený svět plný hrdinů lepší než realita. Opravdu se člověk musí nejprve zbláznit a odebrat se do tohoto světa aby byl schopen pomáhat a projevit přirozenou lidskost nám vrozenou a přesto všemi tak úspěšně potlačovanou? (Kiyoshi)

(více)

Recenze (45)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Spozoroval som na sebe taký jav, ktorý sa teda deje len pri sledovaní jednej konkrétnej herečky, že vždy keď kamera zaberie jej tvár, na chvíľu som stratený a potom si to musím pretáčať. A potom zistíte, že vám s najkrajšou ženou na Zemi zostávajú posledné dva filmy a čo budem robiť potom? Odpoveď: Ešte má pár seriálov. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Mix tragiky a komiky v tradičně bizarním korejském filmu. Tvůrci se silně inspirovali Supermanem. Tenhle snímek z korejské produkce mi přišel zatím nejlepší. Není tak patetický jako ostatní z této destinace. I když místa, kde si můžeme pobrečet se tu také najdou, lhal bych kdybych řekl, že ne. Samozřejmě mi to nedá, abych se nezmínil o té ctnostné myšlence, kterou tu tvůrci nastiňují. O tom kdo je pravý superhrdina. Pravý hrdina je ten, který se izoluje od lhostejnosti a i v ohrožení svého vlastního života bojuje za lepší zítřek. No, není to krása? Jenom tato myšlenka si zaslouží hlubokou poklonu. Čím více lidí by se tím řídilo, tím by možná bylo na tom světě líp. 85% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Většinu času film působí dost bláznivě kvůli ústřední postavě a to rozhodně nemyslim bláznivou komedii, spíš tak nějak divně to působí a opravdu jen lehce vtipně, čemuž napomáhá i velice chytře natočený Supermanovy činy, ale postupem času se z toho vyklube opět něco daleko víc, něco co svojí silou nakonec předčilo moje očekávání a závěr je prostě vynikající ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

3-4 hvězdičky a mírné zklamání. Námět je sice dobrý - příběh muže, který se zbláznil po smrti své ženy a dcery v autonehodě a od té doby si myslel, že je supermanem a pomáhal všem lidem okolo; konec je také pěkný a dojemný, navíc Hwang Jeong-min hrál svou roli hodně přesvědčivě... to všechno ano. Co mě však zklamalo, byla Jeon Ji-hyeon, má oblíbená korejská herečka, kvůli které jsem se taky na film podívala. Jistě, takový příběh sice potřeboval jistého sledovatele, komu se život a motivy "supermana" odhalí, ale právě proto tam byla její role taková nijaká a její charakter naprosto nevykreslený. Zkrátka taková loutka, která kouká, co to ten superman vlastně dělá. Krom toho, první polovina filmu se hodně táhla, takže i když film má jen 102 minut, zdálo se mi, že měl víc než dvě hodiny. Proto mě pak "A Man Who Was Superman" trochu zklamal, protože obecně mám filmy s Jeon Ji-hyeon ráda a nejspíš jsem čekala, že to bude mnohem lepší. ~(3,6)~ ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu roztomilej film a me moc potesil. Hlavne bych vyzvedl skvele a vtipne napady kdy filmari pasujou Supermanovy "nadprirozene schopnosti" do normalniho kazdodeniho zivota bez zazraku. Take scenar je vypilovany - vse do sebe logicky zapada, jen v zaveru tlaci rezije prilis na pilu. Hodne mi to pripominalo jine filmy (Kral Rybar treba) s tim, ze si tenhle Superman drzi stale svoji originalitu. No a hraje tam Jeon Ji-hyeon tak to jsem samozrejme ocenil. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama