Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(86)

Recenze (6)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Proto-verze Ricka a Mortyho s tou výhodou, že se nezahnala do rohu nezáměrným nastavením kritizovaných aspektů jako cool v takové míře, že se kolem seriálu srotila toxická fanbase, která na něm oslavuje to, co se tvůrci pokouší kritizovat. A pak scenáristi musí vymýšlet složité kličky jak idealizování pubertálního nihilismu přetrhnout, ale zároveň si nerozbořit fanbase, která teď něco očekává a chce. Venture Bros. se tomu dokázali vyhnout proto, že to je velmi transparentně seriál o nekončícím selhávání především maskulinních stereotypů a "Rick", tedy Venture senior, tu ani na okamžik není obdivuhodný. Je pro mě překvapení, že to začalo v roce 2004, takže to je o pomalu víc než generaci animáků napřed a ostatní adult animace se na tenhle level dostala někdy před pěti lety - v době, kdy se Venture Bros. stihli vyvinout v o další kus svébytnější a komplexnější věc. Je bizarní, jak málo se o tom seriálu ví nejen u nás, ale i v US - čekal bych teď jeho renesanci, ne zrušení, ale na druhou stranu je to opravdu komerčně nevděčné a v mnoha ohledech nevstřícné a nekonzistentní - u seriálu je nepraktické, když se tak moc proměňuje a vyvíjí, protože diváci očekávají primárně stabilitu a status quo. Venture Bros. Jednak vznikali s dost velkými rozestupy, jednak se od původního konceptu dost posunuli... Škoda, že jsem ten seriál objevil až kvůli jeho zrušení, kdy se o něm najednou začalo mluvit a najednou lidem došlo, jaký klenot tu celou dobu byl. I když Ricka a Mortyho pořád miluju, existence Venture Bros., o které zrovna tvůrci R+M musí vědět, mi trochu kalí vstřícnost, kterou cítím k tomu, kam se zahnali s postavou Ricka, když tu existuje seriál, který stejnou výzvu zvládl mnohem lépe. V jiných ohledech sice Venture Bros. nejsou tak dotažení - nemají tak chytlavé gagy, nemají tak hustou kadenci vtipů, jednotlivé epizody mají slabší strukturu a dořečenost. Ale když si vezmu, že tenhle seriál vznikal v minimálním týmu a s mnohem méně prostředky neumožňující stejnou doladěnost a preciznost, tak musím obdivovat, co těch pár lidí "na koleně" zvládli. ()

T2

všechny recenze uživatele

__The Venture Bros.: 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,157,342 //počet predaných kusov 46,667║ __The Venture Bros.: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,341,492 //počet predaných kusov 101,804║ __The Venture Bros.: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,100,142 //počet predaných kusov 110,592 ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto dohromady nějakých 20 dílů z různých řad, jelikož už první dva díly 1. série mě moc nenadchli. Koukal jsem na to jen kvůli tomu že tento seriál dal vzniku dnešním sériím na Adultswimu jako R'n'M a dalším. Absolutně nechápu hodnocení tohoto seriálu, jelikož je to bezcharakterní, bez špetky humoru avšak co je nejhorší, EXTRÉMNÍ NUDA! A že já šel do tohoto seriálu s tím, že je to starší, nebude to tolik vtipný, kdo vý jaký technický zázrak to taky nebude, bude si to více dávat na čas, ale alespoň se těším na pár hozených vtípků a odkazy na různé další seriály a filmy. Kromě parodie na šátkaře Kena ze scooby-doo jsem za těch 20 něco dílů nepostřehnul takřka nic. Scénář je tak jednoduchý, že bych jeho obecenstvo tipoval tak na 5+.. což by nešlo jelikož tam máte v několika dílech vyvalený kozačky Dr. Mrs. The Monarch a Molotovnice Chujostíračky. Nevím co je na tomto seriálu tak boží že tu má 83%. Buď diváci jsou ze 70. let minulého století, nebo u každého dílu konstantně fetují nějaký matroš který je zbaví 83% smyslů.. Pokud by jste byl někdo tak ochotný a napsal mi do zpráv, proč je tento seriál dobrý a zábavný, prosím udělejte to. Avšak nebudu marnit více jak 400 minut u něčeho, co je extrémní parodická nuda bez parodie.. Myslím že těch 20 dílů byla slušná šance tomuto zvratku.. To bych už radši koukal na tu vypatlaninu Scooby-Doo jelikož jsem si jistý, že i u toho bych se bavil více.. Pamatujete si tu někdo na seriál Daria? o šest let mladší seriál jak tento, a je to 1000x zábavnější a vti.. chtěl jsem napsat vtipnější, avšak i kdyby jste tuto násobilku vedli přes 500 ciferné číslo, stejně by jste se nedostali k číslu přibližující se k alespoň číslu 1.. Až "tak zábavný" tento seriál je.. Dávám jednu * za jedinou věc co na tomto seriálu nebyla úplná bezduchá sračka. visuál.. bohužel.. A to jsem si myslel že nikdy nepřijde den, kdy by na seriálu pro mě byl nejlepší visuál.. kill me.. Vlastně nemusíte, o to už se postaral tento seriál, který lze definovat výrazem: "Random scenes generator" a seriál se jmenuje "The Venture Bros." JEN proto, protože autoři nevěděli jak to pojmenovat. PS. Bratři Venturovi jsou v seriálu vedlejší postavy :). PPS. Fakt si nedělám p*del ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná dobrodružství rodinky jednoho šíleného vědce, jako vystřižená z amerických animáků šedesátých let, doplněná o superčerný "jen tak mimochodem" humor. Go team Venture! ()

koci 

všechny recenze uživatele

Může se zdát, že Venture Bros. je krapet zmatečný seriál, někomu třeba bude připadat nevyladěný, ve skutečnosti jde však o jedno z nejoriginálnějších psaní na scéně animáků, které se každou epizodou obrušuje a ve čtvrté sérii už jenom září a okouzluje... Autoři Doc Hammer a Jackson Publick (Christopher McCulloch) jsou sehraní jako málokdo, svkěle vás pobaví např. v audiokomentářích k jednotlivým epizodám. The Venture Bros. nevídaně dekonstruují mnohé žánry (hrdinský, dobrodružný, akční, komixový...) a také strukturu dramatu nebo výstavbu jednotlivých scén. Brilantně kombinují fantaskní animovaný svět s realismem tuposti našeho světa. Hlavním tématem jejich seriálu je NEÚSPĚCH, který připravuje živnou půdou vělké části vtipů. A další ctností výtečných scénářů je nulová tolerance pro status quo, postavy umírají a nové přicházejí, příběhové linie se stále vyvíjejí svým vlastním tempem... Go Team Venture! ()

TrevisoCZ 

všechny recenze uživatele

Titulní hrdinové, dva náctiletí kluci, jsou nejméně zajímavé postavy z celého seriálu, záměrně. Kolem nich se, ale dějí neuvěřitelné věci, které se točí kolem jejich otce vynálezce Dr. Ventura, jeho nepřemožitelné bodyguarda Brocka Samsona a jejich nepřátel (především Monarch) a mnohých dalších. Zpočátku to působí jako zábavná parodie na staré animované americké seriály pro děti s řadou popkulturních odkazů. Postupně všechny postavy získávají překvapivou hloubku, kromě titulních hrdinů, záměrně. ()

Reklama

Reklama