Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Tento úžasný animovaný seriál si pamatuji  dětství a vždy se mi hrozně líbil jak kvůli tomu jak Ládínek se svým suprovým Guliverem létal do vesmíru na různé planety a také kvůli úžasnému dabingu. No prostě co dodat jsem rád že tento seriál vznikl a vždy se na něho rád podívám. Za mě nejlepší díly jsou Zrychlená planeta , Pravěká planeta a Planeta zločinu. Také je to nejlepší série ze všech třech to je jasné. Všem doporučuji zhlédnout a proto si tento seriál zaslouží 5 hvězdiček a proto i 100 %. ()

J.Crusader 

všechny recenze uživatele

Prostřední a bezkonkurenčně nejlepší série Smolíků, i když tato povedená rodinka tu, vyjma Ládínka, paradoxně hraje jen druhé housle. Ty první si nocí nosí právě Ládínek na střechu a kupodivu - nejsou to housle, co je ve futrálu, ale nafukovací raketa Guliver (model 5), se kterou se Ládínek společně se svým mluvícím psem Zorem vydává objevovat ty nejšílenější ze šílených a ztřeštěných planet. Scénáristé tady opravdu popustili uzdu fantazii naplno a můžu říct, že dílo se jim nepochybně povedlo, neboť když jsem si teď nedávno udělal opáčko Smolíků, tak můžu říct, že za těch cca 35 let, co uběhlo od doby, kdy jsem je viděl naposled, jsem si pamatoval téměř každou planetu i děj každého dílu. A mám také dojem, že jde o nejprohláškovanější sérii, kde co slovo, to perla. A to i v pasážích kdy se na začátku a konci mihnou ostatní členové rodiny. Např: Gábi: "Kde bych na to vzala? Copak ty peníze kradu?" Pepa(sarkasticky): "Pouze je bereš. Ode mě." ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V druhej sérii ("Miazgovci II") začal Aladár tajne cestovať so svojim psom do vesmíru. *** ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že opět jdu proti davu, nicméně mně se tento seriál ze Smolíkovské trilogie líbí nejméně. Je to dáno především tím, že zde rodina nepůsobí pospolitě, hlavními postavami jsou pouze Ládínek a mluvící Zoro, zatímco ostatní členové rodiny včetně souseda Halíře se v každém dílu mihnou jen na chvíli. Nedomyšlený od tvůrců je též fakt, že Ládínek jako jediný z rodiny o několik let zestárne (zřejmě aby byly jeho výlety do kosmu věrohodnější). Celkově mi k rodinnému seriálu, jakým Smolíkovi mají být žánr sci-fi nějak nesedí a zážitky z jednotlivých planet často působí ztřeštěně a fantasmagoricky. Proto dávám pouze průměrné 3 * a 55%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"KRÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK, VÁM PŘEJEM, ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK....."___ Vzpomínáte na vynalézavého kluka Ládinka, který se svojí nafukovací raketou, schovanou v pouzdře od houslí, cestuje po vesmíru a navštěvuje všelijaké planety? Zpětně se odvažuju říct, že co do (dů)vtipnosti, nápaditosti a trefnosti nemají Ládínkovy vesmírné eskapády konkurenci v celé říši animovaných seriálů. Někdy i žasnu, co za hlášky a narážky v tehdejší době dokázali maďarští tvůrci do seriálu protlačit (viz. třeba ´Placatá planeta´- "...Tvůj syn je velice bystrý. Probíral se mnou druhý pád, včera časování. Čeká ho skvělá budoucnost." - "To zakázáno!! Jak Velký Placák nařídit, skloňování a časování pracující člověk nepoužívat!! Ty na to doplatit, ty podvracet stát!!") a nutno říct, že tahle série s vesmírným putováním nezestárla ani po 30.letech. Moje nejoblíběnější díly - Planeta zločinu, Zpívající planeta, Placatá planeta a....tak bych mohl vlastně pokračovat vyjmenováním všech :o) Bombaaaa !!! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V Československé televizi byl seriál nadabován nejprve slovensky a až později také česky. (hrac)
  • Cenzor epizodu nepovolil, takže ji diváci mohli vidět až po roce 1989. (sator)
  • V roce 1974 vyšla knižně „Zvláštní dobrodružství Aladára Mézgy“ od spisovatele Józsefa Romhányia, scenáristy seriálu. (sator)

Reklama

Reklama