Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Zatímco první sérii Smolíků jsem ještě rámcově sledoval, tuhle jsem vždycky viděl spíš sporadicky, i když mě zaujala vždycky o trochu víc. Teď jsem ji konečně zhlédl pořádně epizodu za epizodou a nestačil jsem se divit, jak skvěle funguje i teď. Jednotlivé planety jsou opravdu famózní a je vidět, že autoři se na nich maximálně vyřádili. Ta radost z dobrodružství z toho číší ještě teď. oblíbené části: 05 - Zpívající planeta, 07 - Proměnlivá planeta, 08 - Zrychlená planeta ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

KRÁÁÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK VÁM PŘEJE ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK, ZACHVÍLY ODEJDE NA STŘECHU SE SVÝMI HOUSLEMI, MOTORY ZAPLANOU VYSOKO NAD ZEMÍ, ČEKÁ HO NÁÁDHERNÝ KOSMICKÝ LET............ Na tomhle seriálu jsem vyrostl a zrovna tuhle sérii mám ještě doma na VHS :) Možná přávě tady vznikla má láska k vesmírným filmům a podobným nesmyslům. No kdo by nechtěl cestovat po surrealistických planetách na bezva vesmírné raketě, která se vejde do pouzdra od houslí ? :-) 90% ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Už od dětství jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Originální, vtipné, u nás doma téměř kultovní. Citujeme z toho věty, zpíváme někdy i písničky. Něco tak zvláštního, a zajímavého se hned tak nevidí. Žádný podobný seriál ani není. Parodické chování všech postav, a různé inteligentní vtipy dělají ze seriálu víc než jen blbůstku pro děti. Opravdu hodně slušná práce. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

U tohodle maďarského seriálu jsem seděla jako přikovaná a vždycky se těšila, na kterou planetu Ládínek asi pojede a děsně jsem s ním to dobrodružství prožívala a strašně chtěla být na některé z těch planet. Nostalgie jako vyšitá a seriál nádherný.Nemám slov, za mě jeden z nejparádnějších pecek tehdejší doby. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"KRÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK, VÁM PŘEJEM, ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK....."___ Vzpomínáte na vynalézavého kluka Ládinka, který se svojí nafukovací raketou, schovanou v pouzdře od houslí, cestuje po vesmíru a navštěvuje všelijaké planety? Zpětně se odvažuju říct, že co do (dů)vtipnosti, nápaditosti a trefnosti nemají Ládínkovy vesmírné eskapády konkurenci v celé říši animovaných seriálů. Někdy i žasnu, co za hlášky a narážky v tehdejší době dokázali maďarští tvůrci do seriálu protlačit (viz. třeba ´Placatá planeta´- "...Tvůj syn je velice bystrý. Probíral se mnou druhý pád, včera časování. Čeká ho skvělá budoucnost." - "To zakázáno!! Jak Velký Placák nařídit, skloňování a časování pracující člověk nepoužívat!! Ty na to doplatit, ty podvracet stát!!") a nutno říct, že tahle série s vesmírným putováním nezestárla ani po 30.letech. Moje nejoblíběnější díly - Planeta zločinu, Zpívající planeta, Placatá planeta a....tak bych mohl vlastně pokračovat vyjmenováním všech :o) Bombaaaa !!! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V názvu každého dílu je slovo „planeta“. (R´Hell)
  • Ládínkova raketa létá rychlostí měřenou v Aladárech za hodinu. Ládínek si tedy vynalezl vlastní jednotky vzdálenosti pro cestování warpem, Aladár je totiž jeho maďarské (originální) jméno. (vojtaruzek)
  • Pred pristátím Aladárov analyzátor stability ukazuje ležatú osmičku, čo je nezmysel, nakoľko planéta neustále menila svoj vzhľad a povrch. Logicky by teda analyzátor mal ukazovať nulu, pretože planéta bola absolútne nestabilná. (Hudino)

Reklama

Reklama