Reklama

Reklama

Větší, silnější, rychlejší

(festivalový název)
  • USA Bigger Stronger Faster*
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Američané milují vítěze a nesnášejí poražené,“ říká generál Patton v ukázce použité v dynamickém dokumentárním vhledu do společnosti, jež se naivně pyšní superlativy. Na příkladu vlastních bratrů, kteří v touze podobat se Sylvesteru Stalloneovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi podlehli dočasnému kouzlu steroidů, Christopher Bell kongeniálně ilustruje úskalí filozofie vítězství za každou cenu. Vizuálně našlapaný a skvěle sestříhaný dokument produkovaný tvůrci filmů Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11 nabízí originální směs notoricky známých popkulturních odkazů a intimního příběhu v komediálně-dramatickém ladění. Zpovědi členů amerického Kongresu, profesionálních atletů či lékařských expertů dokreslují s upřímností předestřený nelichotivý obraz „národa na steroidech“, nad kterým se vznášejí nevyřčené otázky: Co uděláte, když zjistíte, že všichni vaši hrdinové porušili pravidla? Zůstanete na straně hrdinů, nebo pravidel? [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Steroidy - ich klady/zápory, odvrátená strana "American dream", dopovacie excesy športovcov, pohľad na U.S. hviezdy z druhého kopca barikády a príbeh troch bratov Bellových. To všetko obsahuje tento nadmieru zaujímavý dokument, ktorému však ku koncu pomaly dochádza šťava, začína sa opakovať a prespríliš kombinovať techniku "ukáž z každého rožku trošku". Režisér dokument Chris Bell rozhodne nie je klasickým príkladom kritizujúceho a nespokojného američana. Naopak ponúka názor "toho", "toho" a "tých", konkrétne príklady, príčinu, priebeh a následky. Vy sami si môžte zvoliť či naozaj stojí za to byť LEN prvým, LEN najlepším, najväčším, najsilnejším a najrýchlejším. A keď sme už pritom. Čo si vlastne zvolíte? ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tento dokument vám nabídne pohled na falešnou Ameriku, ale zároveň pustí ke slovu všechny obhájce steroidů, kteří vám budou po celou dobu gumovat mozky s tím, že steroidy jsou skvělé a tělu pomáhají, ve sportu by se měly povolit, protože se z něho nedají vytlačit, zkrátka, píchejte si to každý den, je to jen šport. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Ne tak zábavně zavádějící jako u Moora, přesto evidentně od něj obšlehlej koncept konspiračního dokumentu, kde je všechno vysvětlováno polopaticky pro debily - Američany, kde se z pohledu looserů, co to nikam nedotáhli, háže dost neobjektivně špína na ty, co to dotáhli až na špici. Nehledě na to, že kdyby to mělo celý jen hodinovou stopáž, ubylo by aspoń fůra debilního vysvětlování z úst toho debilního Amíka. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Amerika vychází ze dvou principů a požaduje je i po svých občanech: Za prvé, být první. Za druhé, být etický (nekrást, nelhat, nepodvádět...). Problém je, že oba principy se navzájem vylučují, protože prvního místa bezúhonně dosahovat nelze, v čehož důsledku vzniká pnutí a jakési nedorozumění napříč celou společností. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu zajímavý dokument, akčně natočený, svižně ubíhající a s lidmi, jak se říká "od fochu".¨Je dobře, že vznikají podobné snímky, které rozebírají doping ve sportu. Nemohu si pomoct, aleaspoň je vidět, že s genetickými talenty to asi tak moc žhavé nebude. Účast Valentina, co má napíchaný synthol v pažích potěší a aspoň mě ujistil, že není zase takový magor, jak jsem si myslel... Občas uvedené paradoxy (viz. Arnold, co taky bral steroidy, Bush proti nim bojoval a současně ho obsadí jako odborníka na sport v Americe...). Zajímavý byl i osud jednoho svalovce, co hrál v Over the top, to mě dostalo... Jinak, doporučuji shlédnout a dávám "plnou palbu". ()

Galerie (7)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama