Reklama

Reklama

Větší, silnější, rychlejší

(festivalový název)
  • USA Bigger Stronger Faster*
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Američané milují vítěze a nesnášejí poražené,“ říká generál Patton v ukázce použité v dynamickém dokumentárním vhledu do společnosti, jež se naivně pyšní superlativy. Na příkladu vlastních bratrů, kteří v touze podobat se Sylvesteru Stalloneovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi podlehli dočasnému kouzlu steroidů, Christopher Bell kongeniálně ilustruje úskalí filozofie vítězství za každou cenu. Vizuálně našlapaný a skvěle sestříhaný dokument produkovaný tvůrci filmů Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11 nabízí originální směs notoricky známých popkulturních odkazů a intimního příběhu v komediálně-dramatickém ladění. Zpovědi členů amerického Kongresu, profesionálních atletů či lékařských expertů dokreslují s upřímností předestřený nelichotivý obraz „národa na steroidech“, nad kterým se vznášejí nevyřčené otázky: Co uděláte, když zjistíte, že všichni vaši hrdinové porušili pravidla? Zůstanete na straně hrdinů, nebo pravidel? [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tento dokument vám nabídne pohled na falešnou Ameriku, ale zároveň pustí ke slovu všechny obhájce steroidů, kteří vám budou po celou dobu gumovat mozky s tím, že steroidy jsou skvělé a tělu pomáhají, ve sportu by se měly povolit, protože se z něho nedají vytlačit, zkrátka, píchejte si to každý den, je to jen šport. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dokumentu, ano, steroidy a jiné podpůrné látky jsou špatně a jsou zlo. Dvousečná zbraň, jsi super silný, možná vypadáš dobře, ale ve většině případů si kurvíš skoro polovinu orgánů, aby jsi se dostal možná do povědomí lidí, spíš ne, zhruba 80% těchto steroidy a dalšími podpůrnými látkami narvaných sportovců, zůstane úplně, ale úplně zapomenuto. Pokud nedržíš nějaký rekord nebo nejsi někde zaznamenán nebo nejsi celebrita, tak nad tebou nevzdechne ani tvůj vlastní pes. Jinak dokument o nějaký rodince na steroidech, co jako fakt nemá význam, obtloustlý tři hovada, co jeden nebere a dva jo. Fakt tragedie, chtěli něčeho dosáhnout a vlastně to ani nikdy pořádně nezkusili. Siláci v trojboji, pche tohle, co oni dokázali po hodně letech dopování, umí kdekdo, co to vydře se suplementací a hodně trenálem. No zklamání, kdybych chtěl jako průměrný až nedisciplinovaný cvičenec, tak aspoň vysekám figuru, ale určitě nejdu jako bezmozek někam soutěžit na prkna, abych si nedokázal svojí neschopnost. V jistém ohledu hodně fandím lidem, kteří mají disciplínu a jdou si za svým, ale když v tomhle směru a v téhle konkurenci na to nemám, tak bych šel cestou svého psychického uspokojení a ne se někde ukazovat, jaký jsem břídil. Jen kvůli vlivu steroidů a jejich objasnění a trošku zvídavosti, tak tahle slátanina dokumentu se sportem může dostat max 2* a to jsem ještě velkorysý. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

film o velkých svalech má paradoxně jednu velkou slabinu - ve své (snad steroidy vyhoněné) stopáži... nicméně ústřední téma je i přesto velmi zajímavě konfrontováno z obou stran, k tomu prokládáno nadsazenými momenty, a dokument jako celek rozhodně stojí za shlédnutí. 80% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další z pohledů na zemi, kde se sny stávají zkutečností a pro mě možná o to více atraktivnější, protože ji ukazuje v negativním světle a já nejsem nijak velkým fanouškem USA a nedá se ani říci, že bych byl odvázán z makání v posilovně a brání nějakých podpůrných látek, natožpak steroidů a následně i dopink. Opravdu zajímavý, ale jen svou výpovědní hodnotou. Nemyslím si, že je dobré si z podobného dokumentu utvořit názor, protože nelze naprosto stoprocentně říci, že je všechno pravda. Jen je to prostě strašně zajímavá látka. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám přírodopisný a P dokumenty, tak tenhle je jeden z nej, co jsem kdy měl možnost vidět. Spousta zajímavých fakt a informací, nadmíru atraktivní zpracování, které nenudí ( hlavně prvních pět minut je nářez ) a já nemůžu hodnotit jinak. Šel jsem do toho s tím, že to bude dokument o steroidech, čínkách a posilovně mno a dočkal jsem se daleko komplexnějšího díla. A to jsem byl v posilovně 3x povinně se základkou, s čínkama se kamarádím asi jako Ind s hovězí roštěnou a místo abych holky nosil do postele v náručí, tak mě tam nosí ony. Ale tohle můžu doporučit každému, kdo si alespoň občas rád hlouběji zapřemýšlí a rozšíří všeobecný obzor. Skvělé. [10/10 říjen 2010] ()

Galerie (7)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama