Reklama

Reklama

Epizody(13)

Gábi Smolíková dostává nečekaný dopis. Ozvala se jí její dávná láska, nepřekonatelný Pišta, kterému Pepa Smolík nesahá ani po paty – jak ostatně „nešťastná” Gábi svému manželovi ráda a často připomíná. Pišta posílá pět letenek a zve Gábi s celou rodinkou, aby za ním přijeli na návštěvu do exotické Austrálie. To je nabídka, kterou nemůžou odmítnout nejen Smolíkovi, ale ani jejich zvědavý soused Halíř. Když zmerčí jednu letenku navíc, neváhá a hned se k nim přidává. A tak začíná rodinná dovolená i další neštěstí. Smolíkovi se proti své vůli podívají nejen do Austrálie, ale i do všech ostatních koutů světa! Ukazuje se, že Pišta je obyčejný podvodník a Smolíkovi kvůli němu uváznou daleko od domova úplně bez peněz. Nezbývá jim než se dostat zpátky na vlastní pěst. Spolehnout se můžou jedině sami na sebe a cestou zažívají humorná a bizarní dobrodružství na těch nejpodivnějších místech – od jižního pólu až po Ostrov duchů. Ocitají se ve spárech mafie, narazí na černé zlato, a dokonce jsou pohřbeni zaživa! A když konečně překonají všechny neuvěřitelné útrapy, doma na ně čeká ještě jedno poslední nepříjemné překvapení… (TV Prima)

(více)

Recenze (96)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

JIž ne tak dobré jako série s nafukovací raketou, pořád ale plné humoru, který je, světe div se, převážně konverzační. Obzvláště první díl vynikající, pětihvězdičkový. Ovšem i v pozdějších dílech si člověk užije Ládínkovu vynalézavost, Týniny jízlivé poznámky, krásně středoevropské hašteření manželského páru Smolíkových a Halířovo ostentativní pohrdání nevzdělanou lůzou. Slabší ****. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Přišlo psaní od Pišty Hufnágla ! To je ten australský milionář? A moje první láska. Ano, ozval se Pišta Hufnágl, dávná láska Gábi Smolíkové ! A tak začínají další neuvěřitelná dobroudružství této populární rodinky a s nimž cestují i další viz. např. starý známý dr. Halíř který je zlákán dovolenou zadarmo, kočka Mafie (už ne Žofie)..aj. Naopak se zde už neobjeví Ládínkův kamarád pes Zorro, a problém s ním tu není bohužel vůbec nijak odůvodněn. ps: Ano, ano ta hláška byla nezapomenutelná:-) Tím se připojuji k Canakjovi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, Pepo, co je nejhorší? Že nikomu, vůbec nikomu, nemůžeme poslat oznámení o naší hrdinské smrti." Smolíkovi jsou nesmrtelní, takže posílat parte Pištovi Hufnáglovi je zcela zbytečné. Nicméně bavit se s maďarskou rodinou na cestě kolem světa je zase celkem snadné. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z odstupem doby a s přívalem konkurence moderních animovaných seriálů, jako jsou Simpsonovi, na kterých se vyřádili celé pluky scénáristů, už pochopitelně někdejší kultovní obraz rodiny Smolíkových poněkud vybledl. Tempo je z dnešního pohledu příliš pomalé, chybí vychytávky typu měnících se úvodních "titulkových" vtípků atd. Je ale nutné si uvědomit, že v době vzniku šlo na našich obrazovkách o bombu, o průnik kresleného animovaného dílka z dětského světa do sféry nejširší rodinné zábavy uváděné v zajímavých vysílacích časech. Postupně se objevily 3 série, z nichž Prázdniny jsou nejzralejší a s přesahem pro dospělého diváka. Vůbec není náhodou, že první dvě série, víc dětské, mají i vyšší hodnocení, holt nostalgie tady hraje podstanou roli. Smolíkovi si vlastně zopakovali podobnou cestu, jakou podnikl o nějakou tu generaci dříve hrdina románu Julese Verna. Jen ty problémy jsou současnější, takže mj. si rodinka maďarských popletů odsloužila tvrdý žoldnéřský výcvik v tropické Africe nebo střetnutí s jihoamerickou mafií. Byl to jediný maďarský seriál, který se zapsal do vzpomínek diváků tehdejší doby a který se dnes dá bez problémů reprízovat. Soused Halíř je životním ztělesněním skepse a představuje nový level zapšklosti. Celkový dojem: 90 %. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Smolíkovi patří k mému dětství stejně tak jako panenky nebo klepač, na kterém jsme každý den viseli ;-) Úžasná dobrodružství, které jsme jako děti prožívali u obrazovek a do dnešní doby se mi vryla věta z tohoto seriálu, kterou s oblibou občas zopakuji "proč já husa si raději nevzala Pištu Hufnágla" ;-)) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" - otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína, syn Aladár a ich čierna mačka Mafia. Výprava za starou láskou pani Miazgovej, údajným milionárom Pištom Hufnágelom, je pre mňa najobľúbenejšia séria ich dobrodružstiev. Precestujú, spoločne so svojim povýšeneckým susedom Závišom, takmer celú zemeguľu, ale Pišta alias Steve Hufnagel im stále uniká. "Podivuhodné prázdniny rodiny Miazgovcov" som si užil a dobre sa pri nich pobavil. **** ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: YEEES, I po letech Smolíkovi píšou. ------ Ještě o chlup zajímavější než Ládinkovo sólo cestování po divných planetách. Nestarnoucí klasika a to prosím pěkně viděno bez nostalgických růžových brýlí. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Ach já nešťastná, proč jsem si raději nevzala Pištu Hufnágla! Dalších pět hvězdiček za tedejší dabing, pro všechny tři série. To už se dnes neslyší. (Doslova: ten původní dabing už se dnes neslyší. Jděte do hajzlu, zmrdi.) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Čím pozdnější Smolíkovi, tím úpadkovější. Předchozí dvě série byly ještě kvalitní, ale tato je na můj vkus až poťouchle cynická. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Akí Smolíkovi? ... toto boli, sú a budú MIAZGOVCI!!!!! Slovenskú znelku vám zaspievam s prehľadom aj o polnoci. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Já prostě musím nekriticky dát pět hvězdiček. To je seriál mé povinné školní docházky, těšili jsme se s tátou na každý díl, sedali jsme k obrazovce pět minut předem a nikdo nás nesměl rušit. Písnička mi naskočí do hlavy vždycky když se moji mládežníci začnou štěkat. Takže Smolíkovi kdykoli, kdekoli a pořád dokola. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ze tří sérií o rodině Smolíkových je to ta nejslabší. Možná proto, že na rozdíl, od dvou předešlých postrádá sci-fi zápletku, možná proto, že jednotlivé díly na sebe navazují a sice nás protáhnou celým světem, přesto to postrádá ten klasickej humor a místy je to fakt dost znouzectnost, místy dost přehnaný a jakoby narychlo slepované dohromady. Ládínek je tu dost upozaděn, naopak, spoustu prostoru dostali rodiče, Pepa je ještě místy komický, ale Gábi se svým stylem "přání otcem myšlenky" mě doslova srala. Halíř jakž takž ujde, ale překvapivě mě nejvíce z celé rodinky bavila hláškující Tina. Na Ládínkovy výlety do vesmíru to rozhodně nemá. Druhá věc, co mě při sledování dost vytáčela, byla ta, že má verze, co mám doma, v dabingu Smolíkovy označuje za Čechy, a tak se tu v souvislosti s tím, co se odehrává v ději a se všeobecným povědomím o rodině Smolíkovců zcela nelogicky hovoří o Praze, Ruzyni, češtině a to je dost tragické. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Aké paradoxné, že za socializmu bolo zakázané ľuďom takto voľne cestovať a tu deťom podhadzovali ako si bezstarostne cestuje táto kreslená rodinka. Mňa ani toto nebavilo a tak tomu dávam opäť rovnaké hodnotenie. ()

Reklama

Reklama