Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři se rozhodnou unést dceru jednoho zazobaného chlápka. Avšak vše se (jako obvykle) zamotá a bratři nedostanou ani korunu a ocitnou se v pěkném maléru. Chatka, ve které ukrývají unesenou, je odříznutá od civilizace, navíc mají v patách gangstery, ti je mají za úkol zlikvidovat a dovézt dívku do bezpečí. A tak jim nezbývá nic jiného, než se dát na útěk. K jejich smůle naráž na opuštěné stavení, ve kterém je čekají větší hrůzy, než si kdo z nich dokáže představit. (Ssimca)

(více)

Recenze (111)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hororové komedie často dopadají výtečně (Evil Dead II, Tremors, Botched...), neméně častěji ale skončí jako naprosté propadáky, tvořící absolutní hororové dno (z poslední doby třeba Killer Pad). Ani jedna z uvedených možností ale není případ The Cottage, protože ta se mi jeví spíš jako lepší průměr. Do historie hororu se nezapíše, nicméně na jednorázové pobavení poslouží tento film dobře. Příběh je dost jednoduchý, na vážně míněný horor by v žádném případě nestačil, takže kombinace s komedií tady byla asi jediným možným správným postupem. Snímek je místy dost krvavý, občas vtipný, sem tam se podařilo vytvořit obstojnou atmosféru, takže u mne spokojenost. Hodnotím třemi hvězdičkami, podobně pojatý Hatchet se mi líbil víc. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Byla by to skvělá HORROR-COMEDY, kdyby nebylo těch prvních 30 minut. To byla děsná nuda. Má sestra to nevydržela a odpadla, já pořád doufal a čekal na tu podivnou farmu. Konečně jsem se dočkal a nelitoval jsem! Skvělý retardovaný mutant, perfektní vraždy.... a blodýna se svým vulgárním slovníkem neměla chybu :-) Jak říkám, kdyby nebylo těch prvních táhnoucích se 30 minut, dal bych filmu rozhodně 5* ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bylo by to fajn, kdyby ... když něco vykrádá vykrádačky a z komedií dělá parodie, tak vznikne co ..? Něco, o čemž divák tuší každejch 10 min, co se stane, co se komu stane, kdo co řekne a bohužel i jakej vtípek příjde. Takže i když čekám, že vtipná vsuvka v "hixplo-parodii" bude pozměněna oproti již dříve viděným, ukáže se, že je naprosto stejně okopírovaná a pak mi mozek 2 minuty šrotuje říkajíc si: "A teď bych se měl smát, nebo ne?" ... A zatuhne to ... :-)) A tak se to stane několikrát a celý to potom na člověka působí jako dobrý porno, u kterýho se nemůže udělat ... :-D Nic moc ...bohužel mne to zklamalo. /...a neudělal jsem se!! :-DD / ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

The Cottage mi docela sednul, přestože o příběhu jsem neměl absolutně žádnýho tucha. No a byl jsem mile překvapenej, v co se to nakonec zvrhlo. Film totiž zpočátku chytře mlží: skoro celou první polovinu si to hraje na černou krimi komedii o jednom nepovedenym únosu, přičemž jen nepatrně naznačuje, že by to nemusela bejt zas taková sranda, jak by se v týhle rozehraný partii mohlo zdát. No a skutečně - s první obětí, tahající za sebou vlastní vnitřnosti, jdou srandičky stranou (ale jen trošku) a postavy začnou padat jako kuželky. Že s krumpáčem se dá nadělat bordel, to se ví obecně, ale užitečná dokáže bejt i obyčejná lopata. Horší je to ale se zjištěním, že Pinhead tu má jenom malinkej štěk a ta (bohem nebo chirurgem) obdařená blondýna nakonec ty svoje výstavní cecky vůbec neukáže. To trošku nasralo, ale filmeček je to pořád fajn. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tisící prvá variace na Texaský masakr baví hlavně díky černému humoru, britskému přízvuku (v tomto žánru přeci jen svěžímu) a nepřehlédnutelným přednostem Jennifer Ellison. Fakt ale je, že Hatchet byla jednohubka o dost vtipnější. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej horor, kterej v sobě skloubil thriller o únosu, horor se zdegenerovaným řezníkem a britskou černohumornou komedii. Fakt výborná zábava, pořád se tam něco děje, v první půli je to spíš taková komedie, kdy tam Sarkis a Shearsmith pořád něco kazí, až mi bylo skoro trapně za ně, jak jim to furt nejde a nejde a když tam ještě následně vlítnul Andrew, tak to byl dvojitej kurvící masakr, ten snad neudělal vůbec nic správně, druhá půlka je zase hororová, spousta krve, gore efektů, skvělý originální zabíjení, hlavně ta lopata na tu blondýnu byla naprosto brutální a totálně skvěle sednoucí a celkově to byla krvavá jízda. Krom toho se tady ukázalo, že je velká škoda, že Andy Sarkis moc nehraje, protože tady je fakt úžasnej ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Trošku viac čierneho humoru, ktorým si tvorcovia zo začiatku nasadili latku veľmi vysoko a trošinku menej snahy o záverečný masaker a blýžilo by sa to k čistým štyrom. Takto sú to len vymakané tri, ale dokonale vychutnané. Takýchto somariniek nebude nikdy škoda. 70%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Až som si cez všetky tie potrhlé figurky, britský humor a neustále fuckovanie spomenul na Ritchieho gansterky. A do doby než sa zjaví "voskovaný vidlák" aj skoro rovnako dobre baví. Nuž a potom nastane trochu neohrabané hixplo s podivnou mytológiu a nuda. Krv. A nuda. A koniec. Škoda neuvyžitých čínanov, škoda že neprišiel Arnie, škoda že to neostalo v oveľa lepšie rozbehnutej čiernohumornej rovine. Ale aj tak gut. 70% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

The Cottage mi pripomenula Izoláciu, tiež britský, potrhlý, komediálny, ale brutálny horor. Aj ich rovnako hodnotím, také 3,5*. Bratská dvojka Peter a David je "k ušoupání", zdanlivo krehká blondínka im dáva zabrať a vzápätí sa okruh blbcov rozširuje, divák sa baví a je zvedavý, čo z toho nakoniec bude... záležitosti sa zamotávajú, stávajú čoraz viac absurdnými... až sa to odrazu celé presunie z roviny čiernej krimi-komédie o debiloch do roviny drastickej vyvražďovačky o znetvorenom psychopatovi... ale aj tam nachádzate ten čierny humor. Veľmi čierny. Heh, je to galimatiáš, má to slabé chvíľky, ale mňa očaril aj prístup tvorcov - očividne si to užívali, sarkasticky sprznili čo sa dalo na stupídnych komédiách o hlúpych zločincoch aj nespočetných amerických vyvražďovačkách s odpornými "fuckermi" zbierajúcimi ľudské časti - a zároveň im vzdali hold. Ani divá sviňa nevie, o čo im vlastne šlo, ale z pohľadu diváka - hlavne o zábavu. A o tom predsa kinematografia je :-) Mimochodom - počkajte/pretočte si až za záver titulkov. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David a Peter unesú dcéru jedného mafiána. Ako to už býva zvykom, za prepustením milovanej osoby stojí finančná odmena. Tento večer však dopadne úplne inak ako si obaja predstavovali. Nie len že si nevybrali najvhodnejšiu adeptku na výkupné, no ani miesto úkrytu pred mafiánskymi zabijakmi nie je až tak bezpečné ako by očakávali. Myslím, že každý z nás má navždy v pamäti zarytý, kultový horor "Texasky masaker motorovou pílou". Pokiaľ by ste radi videli niečo podobné ( samozrejme, že mu po hororovej stránke nemôže nijak konkurovať! ), tento snímok by mohol byť vhodnou voľbou. Prvú hodinu síce žiadna sláva, ale potom kvalita snímku rapídne stúpne po všetkých stránkach. Ako hororovej, tak humornej - 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na snímky o zpackaných únosech jsou Britové experti. Sice se u toho člověk neválí smíchy, ale několik veselých scén se rozhodně najde. Unesená bloncka je pěkná saň a snaží se svým únoscům co nejvíce ztrpčovat život. Navíc je sprostá (pro vulgarismy se tu vůbec nechodí daleko), prolhaná, uječená a vůbec....zasloužila by pěkně zakroutit krkem. Chudák Peter, kterému ta harpyje zlomí nos a vykloubí čelist.... Čekání na výkupné je úmorné, přes měsíc v úplňku se táhnou černé mraky a hele! jeden z taky unesených za sebou táhne střeva! No, a pak už je to jen jedna velká bžunda. Strašidelný les, hluboká noc a v dálce záchrana! Světélko farmy na samotě, kde snad budou mít telefon... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný komediální horor, který především v první polovině šlape velmi dobře. Zábava je docela dobrá, některé momenty jsou hodně humorné. Závěrem se to na můj vkus docela zkazilo a stal se z toho marný pokus o gore horor, který nedopadl příliš dobře. 50% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Slušný film na jedno použití. Z prvu ňoumovského únosu se vyklube naháněná s bratránkem rodinky z hor, které mají oči. A proč by ne. Andy Selkis mi přijde poprvé zajímavý a zábavný. A to už je co říct. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená hororová komédia, kde prevažuje skôr tá vtipná stránka, aj keď ani na nedostatok krvi sa tu určite nedá sťažovať. Jednoducho je tu toľko čierneho, situačného a satirického humoru, že zatieni všetko ostatné, čo by snáď ešte snímok mohol ponúknuť. Tak komicky roztomilo tupú bandu zločincov pravdepodobne už v žiadnom inom filme neuvidíte. Ich hlúposť je základom väčšiny komických situácií a v spojení s thrillerovými, prípadne hororovými prvkami to funguje ako mašina na smiech. U mňa veľká spokojnosť. Rozhodne odporúčam nielen hororovým fanúšikom. 85/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk ve zdraví přečká a přetrpí úvodních krajně nezáživných 45 minut (respektive úvodních 30 minut je totálně o hovně), tak ho čeká převelice příjemné překvápko. Druhá půlka filmu je opravdu luxusní. Člověk si zde zkrátka musí ten filmový zážitek zasloužit. Nejednoho filmové fanouška příjemně potěší účast Gluma, který konečně hraje něco jiného než zvířátko a nutno podotknout, že mu to i docela jde. Sekunduje mu dvojice retardů, kteří mají zřejmě zajišťovat nějakou švandu. Občas se jim to daří, občas se jim to nedaří. Ta správná švanda ovšem přichází až s návštěvou opuštěného stavení, kde čeká ta správně zdeformovaná příšerka a my se rázem přehoupneme z uspávacího krimi do velice svěžího hororu, kde o legraci rozhodně není nouze. Děj je opravdu dost různorodý a i malinko nepředvídatelný. Celkově to ovšem nevidím na více než 3 hvězdy, protože v úvodu se autoři opravdu snaží diváky udusit nudou. Strašná škoda. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá zábava, ale bojím se že kdyby film neměl Serkinse tak dost padne, on byl totiž to proč jsem si film sehnal, a taky byl nejvtipnější postavou. Film má jednoduchý příběh a styl humoru mi dost padnul. Scéna s můrama neměla chybu. Dialogy byly vyšperkované a často mě rozesmály. Gore a krev ve filmu nebyla priorita a když se objevila oko mě potěšilo. Zábavná hororová komedie. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Reklama

Reklama