Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Drirr 

všechny recenze uživatele

Na tuhle vcelku sympatickou fantasy (podotýkám, že předlohu neznám) se dá dívat z několika důvodů: 1) Exteriéry. Mám rád seriály ve kterých se můžu pokochat trochou přírody. Mno a Nový Zéland je prostě Nový Zéland. Stále má co nabídnout. Stejně tak i různé lokace - vesnice, cesty, skály atd. Všechno je to příjemné na pohled a tvoří to slušnou atmosféru. 2) Bridget Regan. Ať mi žádný chlap netvrdí, že se mu nelíbí zpomalovačky ve kterých se Bridget v bílých šatech ohání kudlama...Velmi pěkná ozdoba seriálu, která ale ovšem i docela umí hrát. 3) Postavy celkově. Tady se budu rozcházet s několika zdejšími komentáři, ale osobně jsem s postavami a s jejich zahráním spokojen. Ústřední trojka mi přijde slušná na televizní úroveň. Bruce Spence (pamatujete ještě na Mad Maxe?) mě osobně těší snad nejvíc. 4) Hudba. Velmi dobré hudební podkreslení celého seriálu. 5) Souboje. Mají patřičnou šťávu. Zpomalovačky mě baví a celkově patří souboje rozhodně k tomu lepšímu co fantasy/historické seriály nabízí. (no dobře, ono jich zas tak moc neni). Jinak samozřejmě seriál má i paletu negativ. Vedlejší herecké výkony opravdu nepřesvědčí (ať už jde o Craiga "Haldira" Parkera nebo například onoho bratra hlavního hrdiny). Efekty jsou rozkolísané. Občas vynikající, ale občas to zasmrdí vizuálními triky videa ze střední filmové školy. Scénář a kvalita jednotlivých dílů - no jasně no, je to prostě tradiční fantasy se všemi pro i proti. Díly jsou kvalitativně jako na houpačce a toho pověstného klišé si také užijeme měrou vrchovatou. Takže? Celkem solidní fantasy seriál, který jako výplň volného času může fungovat. Příběh je sledovatelný a herci hrají solidně. Takže proč ne... ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Knihu som nečítala aj keď by som sa k tomu chcela dostať, lenže je veľa kníh, ktoré by som rada čítala. No ako obrovský fanúšik fantasy si myslím, že je to veľmi príjemný seriál, ktorý ma veľmi baví a na ktorom sa stále smejem, až na niekoľko takých trápnych bojových scén je to určite naj seriál (fantasy), ktorý som som poslednej dobe videla.80% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Prozatím mírně nadstřelené čtyřhvězdí a to především z důvodu, že takový seriál na obrazovkách prostě chybí. Seriál inspirující se klasikami z devadesátek, jako je nejen Xena či Hercules, ale třeba i The Lost World. Podobá se jim především svým epizodickým formátem, rozmanitostí zápletek a plochými charaktery. Je to braková fantasy zábava, jak má být a i když má seriál hromadu nedostatků jako např.: nerealisticky zrychlený vývoj postav, bezúčelné běhání z místa na místo, stále se opakující ne moc dobré souboje či hodně levná výprava, svým způsobem je zábavný, oddychový. Divák si prostě rád pustí další díl, další dobrodružství, i když ví, že hlavní hrdinové všechno zachrání a není se o koho bát. A místy seriál i ukazuje, že nechce být jen hloupou napodobeninou, ale snaží se některé díly pointovat a občas je i docela nekompromisní. Sympatické herecké obsazení mě u seriálu drží o to víc, Bridget Regan jako zpovědnice nemá chybu. Moje puberťácké já se cítí po první sérii uspokojené a zároveň se těší na druhou. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Hrozně rád bych i tentokrát udělil čtyřhvězdí, ale ať dělám, co dělám, druhá série si to prostě nezaslouží. Působí spíše už jako fanfikce, než jako plnohodnotná druhá řada. Ačkoli jsem se Richardem a Kahlan za ty dvě série hodně sžil, po celou dobu tato řada trpí jistou monotónností (paradoxně) a chaotickým writingem, kdy snad scénáristé napříč epizodami soutěží, kdo vymyslí praštěnější zápletku. Je to zábava a působí to jako lepší 90's seriál, ale někdy je to překombinované až příliš a často na to doplácí logika. Máme tu smrt, zmrtvýchvstání, vztahové twisty, za které by se nemusel stydět ani Dallas, paralelní vesmíry, přeskakování mezi těly a dokonce jeden takový ten "rekapitulační díl", kde se recyklují záběry z první série. Co mě ovšem potěšilo, že ač to do poslední chvíle nevypadalo, seriál je velice slušně zakončen - alespoň co se hlavní linie týče - a nekončí žádným trapným cliffhangerem. Nicméně za tu rozkolísanost tomu i přes mou přízeň lepší hodnocení nedám, ale i tak mě mrzí, že se seriál další série již nedočkal. Hodnocení série: 3/5 ()

Falconica

všechny recenze uživatele

Zatim jsem jen u pilotu, ale tihle dokonalí hrdinové, co dělaj strašně efektivní činy uplně zbytečně(ano, narážim na tu podělanou knížku:-D), mě mírně s...štvou. Třeba vydržim víc než tři díly. Ale docela bych ocenila, kdyby každý pátý slovo ve scénáři nebylo "seeker":-P Nic originálního na tom neni, nenechte se zmást popisem v obsahu:-D Je to trošku kýč. Radši bych nějakou temnou fantasy plnou hajzlíků, intrik a ještě větších hajzlíků, ale dám tomu šanci. Jelikož Hra o trůny dočasně došla a o ničem dalším nevim. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov, ktoré vychádzajú z knižnej predlohy patria medzi tie lepšie na tomto svete. Legend of the Seecer nieje výnimkou. Príbeh Richarda, Calen a Zeda je fenomenálny a plný dobrodružstva a napätia. Práve preto zaraďujem tento seriál medzi najlepšie fantasy seriály vôbec. Herecké obsadenie mi perfektne zapadá do predstáv, ktoré som si vytvoril popri čítaní knihy. Preto 92%. ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Přestože Kahlan Amnell (Bridget Regan) v seriálu zabije desítky nepřátel, ani jednou není vidět na jejích dýkách krev. (Beckett51)
  • Seriál vychází z knižní série "Meč pravdy" amerického spisovatele Terryho Goodkinda. (Conspi)
  • V seriálu se Richard Cypher (Craig Horner) dozvídá, že Darken Rahl (Craig Parker) je jeho bratr, zatímco v literární předloze je Darken Rahl jeho otcem, to samé platí i o Jennsen (Brooke Williams), která je Richardovovou nevlastní sestrou, pro níž je Darken Rahl také otcem, a ne bratrem. (Shadowspark)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama