Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • V seriálu se Richard Cypher (Craig Horner) dozvídá, že Darken Rahl (Craig Parker) je jeho bratr, zatímco v literární předloze je Darken Rahl jeho otcem, to samé platí i o Jennsen (Brooke Williams), která je Richardovovou nevlastní sestrou, pro níž je Darken Rahl také otcem, a ne bratrem. (Shadowspark)
  • Přestože Kahlan Amnell (Bridget Regan) v seriálu zabije desítky nepřátel, ani jednou není vidět na jejích dýkách krev. (Beckett51)
  • Bridget Regan (Kahlan) je přírodní rusovláska s vlnitými vlasy. Do její role Kahlan musely její vlasy podstoupit cestu narovnání a chemického odbarvení na výslednou hnědou. (Conspi)
  • Všechny kostýmy byly hercům pořízeny speciálně k jejich potřebám, od samotného návrhu až k výslednému vzhledu. (Conspi)
  • Před samotným natáčením podstoupili Craig Horner (Richard) i Bridget Reganová (Kahlan) šesti týdenní výcvik zaměřený na jízdu na koni a šermířských dovedností. (Conspi)
  • Dvojice hlavních hrdinů Craig Horner (Richard) a Bridget Reganová (Kahlan) se před samotným natáčením seriálu přiznala k tomu, že knižní sérii nikdy dřív nečetla. (Conspi)
  • Seriál vychází z knižní série "Meč pravdy" amerického spisovatele Terryho Goodkinda. (Conspi)
  • Pouhé zašněrování šatů zpovědnice Kahlan trvá přibližně 20 minut (Elegnor)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama