Reklama

Reklama

Zkušený kaskadér Petr Kvapil patří k nejlepším. S kolegy Pepinem, Zdeňkem a dalšími plní náročná a nebezpečná přání našich i zahraničních režisérů. Chvíle volna pak tráví s manželkou Helenou a především s malým synkem Kubíkem, o kterého se s láskou stará a který nadšeně sleduje jeho odvážné kousky před kamerou. Právě když přichází ke kaskadérům nová posila, sebevědomý karatista Eda, dostávají muži lákavou nabídku podílet se na natáčení amerického válečného velkofilmu. Přestože je Petr v civilu šéfem projekční kanceláře, nabídku přijme. Hned během natáčení první scény však dojde k neštěstí, když je v minovém poli popálen v obličeji kaskadér Pepino. Vzápětí zasáhne těžká rána osudu samotného Petra, když jeho syn zahyne při autonehodě. Zhroutí se mu svět, obviní manželku z chlapcovy smrti a odejde z domu. Popere se v hospodě, přenechá svou roli kolegovi Zdeňkovi a chce se pustit do riskantního, smrtelně nebezpečného kousku. Před skokem ho v poslední chvíli zastaví kolegové. Petr skončí v nemocnici a odmítá komunikovat s okolím. Pomoci se mu pokouší sympatická psycholožka, marně však žádá o pomoc jeho manželku, která je sama na pokraji sil. Nakonec poprosí Šimona a kaskadéry, aby jí pomohli vrátit Petrovi chuť žít. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mno...akční žánr nám moc nejde, ale co takhle koprodukce? :-) Nicméně by měla být větší než xXx, aby z nás nedělala voly. Nemyslím si, že tenhle film voly z kaskadérů dělal, problém je v tom, že i scénář psal kaskadér :-) Dále tento snímek působí mnooohem menším pocitem blivna u diváka, když srovnává třeba s Nahotou na prodej... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pokus o akční žánr podle scenáře kaskadéra Petra Jákla. Napadá mně jediné: "Ševče, drž se svého kopyta." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že Česká republika má jedny z nejlepších kaskadérů v Evropě a snad i na světě, je tenhle film děsně špatnej. A je to škoda, protože takové povolání by si v Česku zasloužilo pěkné zpracování. Herci každopádně super a kaskadérské scény boží. Ale to je taky to jediné, co je u tohoto filmu dobré. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Tento film se snazil vzdat hold kaskaderum, ale misto toho z nich udela bandu negramotu a frajirku - to si opravdu nezaslouzi. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

České neumětelství, a hraní si na něco na co bohužel zatím ani v tom sebemenším náznaku nemají:-(! Špatný kaskadérský scénář, slabé herecké výkony, prostě tu nefungovalo skoro nic..Sám Petr Jákl ml. je ve své dlouholeté profesi jistě už zkušený profík-kaskadér-mistr republiky v judu, takže ta jedna hvězda jen za něj a za pár triků..Ale i jako psychologický film zklamání bohužel.. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu proč se v Čechách takové filmy vůbec točí. Když pominu, že na to nejsou herci a režiséři, tak hlavně na to u nás nejsou peníze, bez kterých se slušný akční film se solidním úspěchem asi jen těžko natočí. Ovšem co se nedá upřít a za to jediné dávám hvězdičku, je námět. Vzdát hold kaskadérům se bohužel vůbec nepovedlo....... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"ŘEKNĚTE MI, CO MÁM DĚLAT A JÁ TO UDĚLÁM, ALE NECHTĚJTE PO MĚ, ABYCH NĚCO VYMYSLEL." Tahle věta šéfa kaskadérů vystihuje problém jak tohoto filmu, tak českého akčního filmu jako takového a vlastně českého filmu vůbec. Prý nemáme prachy. Houby prachy, představivost nemáme! Mám rád filmy o natáčení filmů a k domácím pokusům o akční žánr jsem obvykle shovívavý, protože oč jsou nepovedenější (NAHOTA NA PRODEJ, NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ), o to bývají zábavnější. Ne tak CESTA PEKLEM, fiasko zdaleka největší a medvědí služba těm, které měl snímek oslavit a které líčí jako bandu primitivů. Retardovaný scénář, dialogy, postavy, herci, kamera i režie mě znepokojují podstatně méně než neschopnost lidí živících se natáčením akčních scén natočit aspoň jednu, která by - když už není originální a ničím nezaujme - aspoň nepůsobila strašlivě toporně a trapně jako ostatně celý film. Jediné pozitivum vidím snad jen v atraktivním obsazení a v tom, že tu akce, narozdíl od takového NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ, skutečně je. Cinema 20%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento film bych vyloženě nezatracoval. Nápad byl dobrý a osobně vždy oceňuji, když se čeští filmaři pokusí natočit něco jiného, než jen další komedii podle osvědčených schémat. Mnohem více než stěží průměrná režie však tento film o kaskadérech kazí scénář psaný... jak jinak než kaskadérem. A tak vlastně jen sledujeme jak kaskadéři točí filmy (ta linie s smrtí syna psychickým zhroucením je téměř neviditelná a hlavně nezajímavá) a nakonec se sami stávají hrdiny při záchraně životů z hořícího domu (nechybí obří výbuch). Nicméně si přestop nemylsím, že by Cesta pekelem představoval úplný odpad a dost se divím, že v televizi film takřka nevysílají, zatímco mnohem horší bláboly vídáme na obrazovkách pravidelně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Koukat na to slo i kdyz akcnim filmem bych to nenazval a co se tyce pokusu o priblizeni kaskaderu obycejnymu divakovi tak to taky moc nefunguje pusobi tu spis nez jako prijemni tvrdi chlapi jako arogantni floutci hlavne ten Novy mne dost sral ja ocenuji ze je to celkem neotrely pokus o neco jineho ve stojatych ceskych filmovych vodach byt to pusobi lehce kostrbate ale nekteri herci nebo spis neherci coz plati hlavne pro Jakla kterymu nejde uverit ani dobrej den jsou celkem v pohode a nejvic nad veci je Brzobohaty ktery veskery dizkuze ukoncuje nekompromisnim jdi do hajzlu ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nijak zázračný film to není, ale za shlédnutí stojí...Petr Jákl a jeho syn se objevují v jednom filmu. Tradičně dobře se role ujal Ondřej Vetchý a pochopitelně i R. Brzobohatý, Pavel Nový a Martin Dejdar. Na samém konci je výborně vidět radost Pavla Nového z činu, který pro svého kolegu - Petra Jákla st. udělal... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle měla být pocta našim kaskadérům, tak no nazdar... Příště méně výbuchů a trochu více filmařiny... * ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ale notáák, vždyť to nebylo zas až tak hrozný... scénář je pravda trochu slabší, spíš než do kin bych to pustil jen do TV, ale jinak není dokoukání filmu nikterak složitým kaskadérským kouskem... a srovnávat to se zahraničními akčními snímky s mnohonásobně vyšším rozpočtem mi přijde přinejmenším scestné. 50% ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné, co mohu pochválit, je velmi přiléhavý název. Ano, je to cesta peklem, žel diváckým. Scénář pro hloupé akční béčko obsahuje sentiment, naprosto stupidní premisy, na nichž je vystavěn převelice chatrný příběh (lékaři ponechají ženu po autonehodě sedět na chodníku zřejmě s pocitem, že vyšetření nepotřebuje, ale pečlivě se věnují sdělování toho, kdo a jak zemřel, náhodnému kolemjedoucímu), a především až děsivé dialogy. Režie nezůstává scénáři nic dlužna a je také naprosto špatná. Akčních scén je jako šafránu. Když na něco nemám peníze, tak to netočím! Zdá se, že jediný, kdo správně pochopil situaci, byla Veronika Jeníková. Hraje tak strašně špatně, že rovnou sděluje divákovi, že Cesta peklem je parodie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si jeden z předních českých kaskadérů Petr Jákl napíše roli přímo na tělo, lze očekávat nezvládnutý film hrající si usilovně na americký styl. Tenhle film na to ale nemá, ačkoliv práce kaskadéra je, z pozice blíže nezainteresovaného diváka o tuto profesi, poměrně atraktivní. Jenže to by se film musel umět taky dobře natočit, nebrat se tak smrtelně vážně a přitom hraničit s parodií. Už jen to obsazení vedlejších rolí, a to i hlavní role byla zahraná Jáklem otřesně, je poměrně směšné a jako by vypadlo z nějaké parodie na akční filmy. Dejdar, Nový a spol. hrají kolegy kaskadéry tak připitoměle, až se neubráníte pousmání. Pak si náhle uvědomíte, že byste se mohli prosmát celým filmem až do konce a opravdu tomu tak je. Jedna příšerná scéna stíhá druhou, herci se smrtelně vážnou tváří pronášejí repliky jak ze Žhavých výstřelů a děj je jedna úděsná slátanina bez náznaku dobrého tmelu. A to režisér Martin Hollý uměl kdysi natočit kvalitní film, ale v našich podmínkách se nedá natočit ani průměrný akční "smažák". Tady se to tvůrcům nepěkně speklo, ale za pokusy film akčně rozpohybovat, i za cenu divácky škodolibé salvy smíchu, dávám akčních 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to nic převratného ale byl to takový příjemný pokus o akční Český film, mi Češi se můžeme chlubit jenom komediema, takže svěží vítr do vod akčního filmu, byl příjemný. Je pravda že film ničím extra nevyniká "akční" scény nejsou moc akční, ale prostě se na to dobře kouká. Nejvíc na tom ale utrpěl příběh který je fakt děsnej, čekal jsem tak trochu něco jiného než rodinné drama, o ztrátě syna. 3* jsou podle mě dostačující, víckrát to asi stejně už neuvidím, a moc takovýhlech filmů není.... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ve svém posledním celovečerním filmu natočil Martin Hollý ml. atraktivní zpověď českého kaskadéra, která je současně poctou tomuto osobitému a nebezpečnému řemeslu z oblasti filmařiny. Byť snímek ani zdaleka nedosahuje kvality jiných Hollého snímků a z některých scén tu číhá komerce moderní doby, já myslím, že Hollý věděl, co točil a tenhle film má opět co říct a divákovi přinést. Spočátku mi dojem kazilo násilné prolínání profesní a soukromé dějové linky v příběhu hlavního hrdiny, kde se třeba řeší jeho problematický vztah k ženě, náhlá smrt dítěte, ale na druhé straně právě to dělalo příběh důvěryhodným a nakonec se z toho vyklubalo slušné vztahové i psychologické drama. Všechno postupně vrcholí k závěru, když hrozící nebezpečí způsobí, že se hlavní hrdina se svou ženou a kamarádem stává kaskadérem nejen vrámci své profese před kamerou, ale i kaskadérem v reálním životě. Ano, jednoduše by se dalo filmu vytknout spoustu věcí, od některých hereckých výkonů, přes scénář až po hudební dramaturgii, ale po obsahové stránce pro mne obohacující. 70% ()

Reklama

Reklama