Reklama

Reklama

Juki ni negau koto

  • Japonsko 雪に願うこと (více)

Obsahy(1)

Příběh zasazený do mrazivého Hokkaida začíná příjezdem Manuba k bratrovi, který tu žije a pracuje ve vlastní závodní stáji tažných koní. Manobu ovšem nepřijel jen na obyčejnou návštěvu, ale jak se ukáže, tak opět utíká před svými problémy, které způsobil v Tokyu. Bratr mu nabídne práci u něj ve stáji, aby si alespoň vydělal nějaké peníze, avšak pobyt u bratra a v prostředí tažných koní mu dá nakonec mnohem víc, než by čekal. (Ceres)

(více)

Recenze (3)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Zaciatky v soft porne, viac nez nizkorozpoctovy debut pred 20 rokmi a kde tu, co sa da. Kichitaro Negishi, typicky priklad japonskeho indie rezisera, ktory si ide pomaly, nenapadne, neviditelne vlasntou cestou. Hokaido, prostredie pretekov taznych koni, rodinna drama, moralka, lacna produkcia a skvely prehlad nad filmom. Kichitaro Negishi. A opat, ako aj u novinky Saido Ka No Inu, skvela literarna predloha. Nieco take by hollywood zabalil do kecupu slzi a moralistickych kecov, us indie film by sa zbytocne valal v pesimistickej omacke dalsej a dalsej generacie nenaplnenych zelani. Japonci vsak beru umenie aj zivot tak, ako to je. Ziadne kecy.A to sa v problemoch identity vyzivaju viac, nez ktokolvek ini. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Fantastický film o hledání sám sebe a o životě takovém jaký je, bez sebemenších kudrlinek. Právě to, že si film na nic netlačí na pilu, je na tomhle snímku skvělé. Film začíná příjezdem Manuba do městečka na Hokkaidu za svým starším bratrem, který tu má závodní stáj tažných koní. Manobu utíká před problémy, který se sám způsobil v Tokyu, ale pobyt u svého bratra a práce pro něj ve stáji mu pomohou vidět život tak, jak ho předtím neviděl. Už jen vztah jeho bratra ke koním, kdy o něm jeho zaměstnanci říkájí, že koně nebije, jen lidi, mluví za vše. Manobu si také najde cestu k speciálně jednomu koni - Unryu, kterého znal když z Hokkaida odjížděl před lety. Unryu je také jako Manobu odepisován a pokud nevyhraje nějaký závod, tak skoncí na talíři. Manobu se ale o koně stará velmi pečlivě a užívá si každou chvílu s ním, takže se Unryu dokáže dostat do dobré formy, aby mohl závodit. Film je krásně natočený. Emoce, které z filmy tryskají pomocí vyobrazení, ať už úvodní scény s koňmi, ale i samotné tréninky, kdy ráno v mrazu ještě pomalu za tmy, kdy se s koňmy začíná trénovat, tak záběry jak v ranním šeru sálá opar z potících se koní, je fantastický. Dále výborná scéna s matkou obou bratrů, kterou jedou navštívit do ústavu, neboť je senilní, je úchvatná. Skvělý film z koňského prostředí, ale zase jinak než ho známe z jiných filmů. Skvělá práce 90% ()

Reklama

Reklama