Reklama

Reklama

50 Ways of Saying Fabulous

Obsahy(1)

Příběh o traumatickém dospívání homosexuála v novozélandské zemědělské komunitě. Třináctiletý Billy, trpící nadváhou, snící o tom, že je Lana, hvězda jeho oblíbeného televizního seriálu, a Lou, jeho starší bratranec, který hraje ragby a je vůbec „správný chlap“, jsou nerozlučitelnými přáteli. Jejich vzorné kamarádství je podrobeno těžké zkoušce, když se objeví hezký námezdní zemědělský pracovník, kterým se cítí být oba přitahováni. Billyho začíná zároveň zajímat jeho nový spolužák Roy, nesmělý citlivý umělecký typ přezdívaný „The freak“. Sexuální tajemství, veřejné ponižování, zrada a melodramatický nádech tu společně vytvářejí nezapomenutelný, dojemný portrét probouzejícího se sebeuvědomování. (Werisek144)

(více)

Recenze (2)

Teleri 

všechny recenze uživatele

Billy se narodil jako chlapec a Lou jako dívka. Kamarádí spolu. Žijí na venkově, chodí do školy a prožívají různá dobrodružství v poutavé krajině Nového Zélandu, sledují oblíbený seriál o dvou pilotech vesmírné lodi..(který je mimochodem hodně vtipný). Najednou, ale začínají dospívat.. Klučičí Lou přestává chránit buzničku Billyho (febulous se v tomto hontextu překládá roztomile-buznička) a venkovští posmíválkové dělají co umí. Do kraje se přistěhuje nový chlapec, který touží Billymu nahradit Lou. Nemá to ale v životě vůbec lehké... Film u kterého jsem se místy bavil, místy posmutněl a jentak ten příběh z hlavy nevyhnal. ()

Lukadlo 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem se furt nedokázal smířit s tím, že Roy tak divně běhá a jedná, celkově byly někdy záběry kamery a pohyby postav dosti divné. Abych to shrnul, o filmu budu jednoznačně nějakou tu dobu přemýšlet, zpracování nebylo zrovna nejhorší, ale opravdu na mě záběry kamery působily místy pitoreskně. Hold mají ti australané svůj styl... ()

Reklama

Reklama