Reklama

Reklama

VOD (1)

Claire kdysi pracovala v CIA, Ray zase v MI6. Místo ochrany bezpečnosti státu se vrhli do světa průmyslové špionáže, kde žádný trik není dost podlý. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi, objevit tajemství té druhé a zapříčinit její pád. Claire se nechá zaměstnat v kosmetické firmě Howarda Tullyho a Ray začne pracovat pro jeho největší konkurenci Dicka Garsika. Vzájemný vztah Claire i Raye je ozvláštněn tím, že by si mohli důvěřovat, ale jejich profesní zkušenost jim velí nikomu nevěřit. Postupem času si nikdo není jistý svou pozicí, každý se snaží obelstít toho druhého. Nakonec oba zjistí, že jejich misi ohrožuje jediná věc, a tou je rodící se láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Už název filmu jakoby napovídal, že nepůjde o poklidnou love story k odpolední kávě, místo číslovky "dvojí" by šla v názvu klidně použít i kterákoliv jiná, protože počet her, které film nabízí je takřka nespočetný... Až mi z toho soustředění šla místy hlava šejdrem, na konci mě napadl jediný vhodný a výstižný komentář: "to byla teda jízda...":-) Zdálo se mi to čím dál víc zamotanější a už jsem přestával věřit v uvěřitelný konec, ale nakonec se povedlo. Film nabízí řadu působivých a nápaditých míst, jako třeba perfektní úvodní titulky, hledání kopírky nebo závěrečnou scénu v hale... Povedený je i soundrack, který výborně ladí se svižným sledem událostí. Julia Roberts a Clive Owen odvedli skvělou práci a je radost sledovat jejich hru kočku s myší, vyloženě je to baví. Celé to na mě působilo promyšleně a energicky, ale trochu víc lidskosti by neuškodilo, někdy se mi zdálo, že sleduju roboty a ne lidi, ale v těchto "kruzích" je to asi běžné. Film mě celkem překvapil a rád se k němu zase někdy vrátím, do skupiny "jednou a dost" je ho škoda. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu rozhodnout, zda Gilroy udělal krok vzad, anebo vedle. Scénář je fajn, splétání konspiračních nitek baví a vrstvený konec jakbysmet, ale proč to muselo být tak roztahané? Hranice mezi pomalým tempem a rozvleklým je příliš tenká, což si uvědomíte při vzpomínce na úžasného Michaela Claytona, oproti kterému citelněji absentuje také symbolika a větší razantnost. Jistě, chápu, že to chce brnkat na odlehčené struny (parádní úvodní titulky), ale mezi Julií a Clivem je totální vakuum, které vynahrazuje (byť časově zoufale pomálu) famózní, lehce cholerická dvojka Wilkinson a Giamatti. A to Howardovo vykrádání Powellovy hudby k ‚bourneovkám‘ taky moc nebaví. Přesto všechno je však i nadále značka ‚Gilroy‘ v mých očích dostatečně silný trademark. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

A znovu tu máme film, na který se hodí to naše oblíbené klišátko, že je jako levné šampaňské. Dvojí hra sice pobaví, ale těžko se na ní budete chtít podívat znovu a těžko jí zařadíte mezi své oblíbené filmy. Ale odhalení toho tajemného produktu, o který se tu všechny postavy přetahují, má pro české diváky svoje kouzlo. V rámci nespoilerování nemůžu napsat víc, ale inspektor Trachta by měl z Tonyho Gilroye radost... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

V roce 1973 natočil George Roy Hill stylovou švindlířskou komedii Podraz, která byla tak úspěšná, že za ní nakonec dostal 7 oscaru včetně toho za nejlepší film a od té doby se filmařim málo či ještě méně úspěšně snaží tento triumf zkopírovat, tohle je další z pokusů. Gilroy scénárista chtěl všechny podobné filmy trumfnout překombinovaností děje, problém je v tom, že když divákovi, který na to kouká v kině a nemůžete to přetočit, naservírujete na deset restro scén uvedených titulkem o x měsíců/let dříve, tak se v tom okamžitě ztratí a netuší která bije. Nevěřím jedinému uživateli čsfd, který to nestáhl, ale viděl na velkém plátně, že všechno vstřebal a pochopil, že vůbec stíhal, co se děje. Scénář je zkátka šíleně překombinovaný až film ztrácí atraktivitu a nezachrání to ani sympatická titulní dvojice, výborná vedlejší role Giamattiho ani solidní výkon Gilroye režíséra, který dal filmu styl Dannyho parťáků. Paradoxně díky překombinovanému ději jsem se nenudil jako u 2 a 3 Dannyho série, a tak můžu dát s klidným svědomým 3*. Nic méně to kouzlo Podrazu bylo spíš v jednoduchosti než složitosti, Tony, méně je někdy více...65% (důrazně všem doporučuju aby si počkali na dvd, které má funkci rewind, případně si můžete film pustit hned znova, pak bude možná zážitek i na 4*:) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už samotný námět jakéhosi geniálního přípravku na vlasy mi nepříjde nikterak zajímavý. Nepřišel mi zajímavý jak zamotaný děj, tak i postupy loupeže onoho zázraku dvojicí Owen/Roberts. V podstatě jedna menší akcička a jinak samé tlachání o ničem. Snaha namluvit nám, že ti dva spolu něco mají a za dvě minuty jsou proti sobě, se vydařila, ale je zcela bezúčelná, protože vám to bude totálně jedno. 20% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Časopis, ktorý číta čakajúca Claire, je "The Economist". (Stefan_M)

Související novinky

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama