Reklama

Reklama

Hobit: Šmakova dračí poušť

  • USA The Hobbit: The Desolation of Smaug (více)
Trailer 1

Hobit: Šmakova dračí poušť líčí další dobrodružství hobita Bilbo Pytlíka na jeho společné pouti s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou. Vydali se na výpravnou cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království trpaslíků Erebor. Poté, co přežili začátek své neočekávané cesty, pokračuje tato společnost směrem na Východ a cestou potkává kožoměnce Medděda a v lese Mirkwood plném nástrah se střetává s houfem obřích Pavouků. Když se jim podaří uniknout ze zajetí nebezpečných lesních elfů, pokračují trpaslíci k Jezernímu městu a nakonec k samotné Osamělé hoře, kde musí čelit největšímu nebezpečí v podobě Šmaka -  nejstrašlivější nestvůry, která prověří nejen jejich odvahu, ale i pevnost jejich přátelství a smysluplnost celé pouti. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

CarloRizzi

Nejspíš až v době, kdy našel Palantir a začal se Sauronem komunikovat. Ve vystřížených scénách z druhého Hobita je scéna, kdy najde tento Palantir Gandalf v Dol Gulduru, takže Jacksonovou vizí ho nejspíš Saruman někdy po bitvě našel také tam a začal komunikovat se Sauronem.

Jinak Saruman ani Sauron nechtěli být spojenci v tom smyslu, že by si rozdělili Středozemen na půl. Oba dva se chtěli jen navzájem využít, aby porazili vojska Lidí, a pak chtěli toho druhého zničit. Saruman chtěl prsten pro sebe, ne pro Saurona.

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

CarloRizzi

to asi přesně nejde zjistit nebo jde? Možná když Prsten poznal, že nastal jeho čas a opustil Gluma a našel ho Bilbo, začala znovu sílit Sauronova moc. Gandal se pak snažil na radě Sarumanovi vysvětlit a dokázat tím mečem, že za vším je Sauron a jeho moc v Dol Gulduru sílí. Saruman nakonec ve snaze dokázat se mu postavit začal jeho moc a magii studovat, ale propadl tím temnotě a touze po moci. Takže si já osobně myslím, že až poté.

CarloRizzi

CarloRizzi (hodnocení, recenze)

Můžete mi někdo říct, kdy se spojily síly Saruman a Sauron? Bylo to kdy Gandalf přinesl meč do roklinky a Sarumam tomu nechtěl věřit nebo se s ním spojil poté, co byl vyhnán z Goldouru s Geladriel. Díky za odpověď 😉

na příspěvěk reagoval Ainy, fabecc1222

Zix.

Zix. (hodnocení, recenze)

V nějaké části filmu má být Thrain II - Thorinův otec, kdy? Nějak sem to nezarigstroval. Nebo to je v nějaké prodloužené verzi? 

na příspěvěk reagoval Shakers

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Shakers

Rozhovor s PJ, kde to spomína som síce nevidel, ale dobre vedieť. Väčšina publika (vrátane mňa) s tým určite aj počítala, že je to "pokračovanie" jeho nadľudských výkonov z LOTR, ale skrátka toto už bolo asi na strávenie veľa, trochu skrátka parodické. Neboj, ako som spomínal už nižšie, užívam si Hobbit trilógiu aj ja, a skutočne, po LOTR nie sú okrem Hobita a Harry Potter (aj skrz premenlivú kvalitu filmov) nijaké kvalitné fantasy.

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Echelon1

Keď som nevidel dokumenty mi ta scéna prišla divná s tým Legoalsom. Inak povedané potom ako Jackson vysvetlil ako toho levitujuceho legolasa, mi to prestalo vadiť. Odkazoval na Legolasa, ktorý je neuveriteľne ľahký - keď sa brodilo spoločenstvo v snehu on jediný sa neprepadol. A tým, že sa vie efektne pohybovať (scéna s Mumakilom alebo iné) + to, že je ľahký vznikol Legolas ktorý nepotrebuje takmer žiadnu silu na odrazenie a preto sa vie odraziť od kameňov ktoré padajú :) Je to blbost, ale lubi sa mi ako je to natočene, dobre sa to pozerá a ako celok ma baví cela trilógia, takže sa nad tým už nepozastavujem ako v dobe premiéry, keď som mal veľa vecí v zuboch. Práveže som si to začal užívať, keďže veľa takýchto fantasy nie je.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Echelon1

mi se scéna se zlatem docela líbila, i když jsem se tomu trochu smála :-) Ale ano, máš pravdu, hra na kočku a myš by mohla být taky velmi zajímavá :-) 

Kopriva

Kopriva (hodnocení, recenze)

Ainy

Na tu scénu s padajícími troskami a hopsajícím Legolasem vždycky koukám jak v Jiříkově vidění a nechápavě potřásám hlavou xD Soukromě jsem si vysvětlila bojové kreace elfů tím, že jak žijou dlouho, tak se prostě vycvičí k neuvěřitelným výkonům ;) Ale to už je ve třetím díle Hobita. Tam je toho víc, třeba Azog se zbrojí plující těsně pod ledem a pár roztěkaných nitek ve scénáři. Celkově se mi ty filmy líbí, jsem veliký fanoušek těch světů - a prostředí a postavy jsou vypodobněné pro mě fakt obdivuhodným způsobem (počínaje první trilogií z Tolkienova světa a touhle to pokračuje). Škoda, že můj první příspěvěk působí vážným tonem, trpasličí čokoládové zlato mělo být vtipné přirovnání. Moje chyba, měla jsem tam někam dát smajl ;)

Kopriva

Kopriva (hodnocení, recenze)

Echelon1

Mám tu serii filmů také ráda, viděla jsem je hodněkrát. Hudba je úžasná. Celkově je tam atmosféra vybudovaná hezky a všechna ta prostředí se mi líbila.

Kopriva

Kopriva (hodnocení, recenze)

Echelon1

Máte pravdu oba a velmi zajímavé postřehy k tomuto tématu. BTW pokud se tvoří pod časovým presem, je to vidět vždy, i u takhle opulentního projektu.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Ainy

Ale veď s drakom problém nikto nemá, naopak, Smaug je jedna z najlepších súčastí Hobita.

Ani ja tie filmy ako celok neodcudzujem, na Hobit 3 som bol v kine dvakrát (kvôli úžasnému zvuku), navyše prvý diel aj tento mám v obľúbených. Keď si ale spomenula toho Legolasa, tak to takéto prvky som mal na mysli. Určité rešpektovanie hraníc fyziky je dobré, inak divák stráca záujem, napätie aj pocity. Vidno to napríklad v mnohých komixovkách, kde je betón polystyrén a akcia je tak nezaujímavá. // Vrátiť sa k pasáži so Smaugom, osobne by som si vedel predstaviť trochu menej nasvietené prostredie, viac v štýle Morii, kde by Smaug pôsobil temnejšie. Pasáž so zlatom a taviacimi pecami podľa mňa celkom zbytočná, skôr by som čakal nejakú hru na "mačku a myš". Mohli by z toho byť celkom silné chvíle napätia. 

na příspěvěk reagoval Kopriva, Ainy, Shakers

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

verbal

jako asi by bylo možné naučit draka mluvit. Jako papouška třeba. Kdyby se mu člověk (trpaslík) více věnoval, tak by to šlo, ale jak je možné logicky vysvětlit zmizení při nasazení prstenu ... to nevím.

na příspěvěk reagoval verbal

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Echelon1

:-) ano, to chápu :-) Já osobně tohle moc neřeším. Sice se nad některými nelogičnostmi ve filmech pozastavím, ale spíše mě to pak pobaví. Záleží, jak vypadá film celkově. Je pravda, že byl Hobit spíchnut kapku narychlo, což filmům možná trošku uškodilo, ale já se bavila a užívala si filmy jako celek. :-) Když už mě pobavil hořící kruh na dně oceánu v Aquamenovi, žluté tekuté zlato v Hobitovi neřeším. Film s tím zlatem a s nehořlavými trpaslíky působil i tak výborně. Kopřiva to podle mě bere až moc vážně, divím se, že se taky třeba nepozastavil(a) nad neskutečným lapsusem ohledně levitujícího Legolase, zdatně se odrážejícího od padajících trosek :-)

na příspěvěk reagoval Echelon1, Kopriva

futislav

futislav (hodnocení, recenze)

Kopriva

Při 1064 stupních je barva již žlutooranžová. Jinak celkem souhlas, ta poslední scéna to pro mě celkem zabila. Chápu že je to jenom jako, ale na roztavení takového množství zlata je potřeba sakra jiná doba a už vůbec se v něm nedá ani chvilku koupat 😜

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Kopriva , Echelon1

A věděli jste, že to všechno bylo jenom jako? I takto vyobrazený mluvíci drak hrubým způsobem porušuje poznatky evoluční biologie a paleontologie!

na příspěvěk reagoval Ainy

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Shakers

Ano, akurát to rozhodnutie čo si pamätám prišlo pomerne náhle a nebolo časovo vzdialené od plánovaného vydania filmov. PJ vtedy hovoril o množstve obsahu a tak spravili trilógiu (tretí diel pritom ešte priebežne posunuli, pretože absolútne nestíhali). 

na příspěvěk reagoval Kopriva

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Čiže by ma zaujímal plánovaná podoba toho stretu pod horou v dvojdielnej forme, ak teda vôbec nejaká scenáristická podoba bola, o čom pochybujem. 

na příspěvěk reagoval Shakers

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Shakers

Ano, ale stret s drakom tam musel byť tak či tak, či už by boli dva alebo tri. Mňa aj mrzí, že kvôli tomu po prvý krát bol skončený film Stredozeme v "akčnejšom" tóne a po prvýkrát tiež nezačínal flashbackom.

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Echelon1

Tiež si myslím, celé finále druhého dielu vzniklo na rýchlo, pretože až neskôr sa rozhodlo, že s Hobita budú 3 filmy. Keďže to potrebovali zakončiť, lebo nemali finále prostredného filmu, ktorý nebol v pláne, rýchlo vymysleli toto.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Ainy

Navyše britská. Smaug je skrátka klasik. :-) Ale vážne, rešpektovanie zákonov fyziky aspoň v určitých limitoch osobne tiež vítam (aj vo fantasy). Myslím, že tú pasáž by PJ a jeho tím vyladili a dokončili odlišne, ak by mali k dispozícii viac času.

na příspěvěk reagoval Shakers, verbal, Ainy

Kopriva

Kopriva (hodnocení, recenze)

S tímhle filmem jsme se konečně dozvěděli dlouho úspěšně utajovanou informaci, že všechno trpasličí zlato jsou ve skutečnosti čokoládové mince v pozlátku. Jedině tak totiž šlo vše vmžiku roztavit a následně na tom plout na kovovém štítě, aniž by došlo ke zuhelnatění příslušných trpasličích hrdinů. A drak má samosebou na čokošku alergii, jinak by ho ta "léčka" přece nezprudila.

Tedy, pokud by film neměl tunhle ultradebilní sekvenci na konci, dost by si polepšil. Když se na něj dívám, vypínám nejpozději ve chvíli, kdy trpaslíci dojdou do sálu s mrtvými předky. Na "jízdu" na konci zvědavá nejsem. (Pozn.: Zlato se začíná tavit při 1064°C a v té chvíli červeně svítí; když zdroj tepla opustí, rychle opět tuhne, ale zůstane ještě pěknou chvíli pekelně žhavé.)

na příspěvěk reagoval Ainy, verbal, futislav

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Tak na to koukám s odstupem a musím přiznat, že ta jedna hvězdička, kterou jsem tomu před let dal, je možná zbytečné nadržování. Tohle je fakt píčovina. Chudák Tolkien je už přes 4 dekády mrtvej a stejně ho Jackson vyhrabal a análně ho zneužil. Fakticky svinstvo.

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Dnes jsem si film opět pustil a musím uznat, že digitální Bloom vypadá fakt jako živý. Technika jde dopředu. :-)

rasty690

rasty690 (hodnocení, recenze)

Zdravím všetkých fanúšikov sveta Stredozeme, potrebujem od Vás menšiu pomoc. Chcel by som sa spýtať:

Má tu niekto z Vás 30 diskovú rozšírenú blu-ray kolekciu LOTR plus Hobit? Dám sem aj link aby ste vedeli ktorú myslím:

http://www.gorila.sk/product/657480

Ak áno mám na Vás jednu otázku. Ako je to s prvým bonusovým diskom k Návratu Kráľa? Názov má Special Features.

Pretože ja tam mám k dispozícii len polské a rumunské titulky. Je to normálne? Zisťoval som si to na nete na rôznych fórach ale nikde som o tom nič nenašiel len jeden pán tam písal že mal rovnaký problém a že to reklamoval a tak to vyriešil. Len neviem či kecal alebo nie.

Tak sa chcem spýtať toho kto túto kolekciu má že či to je pravda a ten disk má mať normálne české titulky alebo nie.

Z Gorila.sk odkiaľ som to kupoval mi odpísali že dodávateľ uvádza na obale že titulky sú rôzne, takže vraj je možné že na tomto disku nie sú k dispozícii, lenže toto sa mi nejako nezdá, prečo by všade inde boli a len na tomto jednom nie?

 

Preto sa pýtam tých čo túto kolekciu majú, sú na tomto bonusovom disku české titulky? Prosím dajte mi vedieť, chcem si to len overiť. Veľmi pekne ďakujem za pomoc.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Hovoria, že na pomery svojej rasy je mladá. Teenagerka by sa učila hrať na harfu a nie bojovať proti orkom.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rheia

Rheia (hodnocení, recenze)

prkalil

Bonusy k druhému Hobitovi jsou opravdu vynikající a je pravda, že jsem se i dost pobavila ( v kladném slova smyslu samozřejmě) ...

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Cim Viac sa kukam na Spakovu Sraci Houst, tym viac mi pripada lepsia ako precenovana jednicka

Příspěvek byl smazán administrátorem.

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Nedostali jste někdo taky od Ježíška DVD nebo BR s bonusama? Jak se vám líbí (ty dokumenty)? Paráda, ne?

na příspěvěk reagoval Rheia

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

22.03.2016

Rivalové jsou v žebříčcích ČSFD.cz dodnes nejlepším filmem roku 2013. Více hvězdičkových hodnocení v daném roce nasbíraly pouze druhý Hobbit a Vlk z Wall Street, ale výsledným hodnocením se nedostaly… (více)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Jak se bude jmenovat třetí díl Hobita?

Jak se bude jmenovat třetí díl Hobita?

25.04.2014

Hobit: Neočekávaná cesta, Hobit: Šmakova dračí poušť, Hobit: Bitva pěti armád. Že nevidíte nic nového? Tak to vám nejspíš uniklo, že třetí díl hobití trilogie dlouho nesl podtitul Tam a zase zpátky.… (více)

Reklama

Reklama